Pokemon Go incalca legea in Romania

Jocul Pokemon Romania

Din moment ce Pokemon Go implică deplasarea în lumea reală cu smartphone-ul în mână, pentru a vedea pe ecran pokemonii și anumite locuri virtuale, există posibilitatea ca jucătorii să încalce legislația autohtonă. În acest sens, am identificat câteva fapte ce pot fi considerate, de către autorități, infracțiuni sau contravenții.

Citeste tot articolul

0 comentarii

Incredibil:decizia CJUE de a permite confiscarea de către bănci a depozitelor cetățenilor în caz de dificultate

decizia CJUE de a permite confiscarea de către bănci a depozitelor cetățenilor în caz de dificultate

Ce consecinţe poate avea decizia CJUE

Atacul lui Rebega la adresa băncilor atinge aici accente specifice partidelor naționaliste, știut fiind că grupul în care acesta este vicepreședinte întrunește marile partide naționaliste din Europa: „Recenta decizie a CJUE acordă acestor bănci mari, focare de escrocherii, exact un statut de entități intangibile. Consecințele deciziei CJUE sunt extrem de grave. Mai întâi, această decizie este un atac direct la proprietate, așadar la un principiu fundamental al statului de drept. Pe cale de consecință, este afectată siguranța financiară a tuturor cetățenilor Europei și, implicit, și a românilor. În al doilea rând, măsura va distruge, lent, clasa mijlocie, prin sărăcirea acelor depunători care furnizează grosul depozitelor mici și mijlocii“, notează Laurenţiu Rebega.

Citeste tot articolul

0 comentarii

Băncile Trebuie Să Invite Clienții La Renegocierea Contractelor Precizeaza Curtea Constitutionala – Clauze Abuzive Banci

"Problemele dosarelor împotriva băncilor în 2016"

Curtea Constituţională a decis, recent, că dispoziţiile art. 12 şi 13 din Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori sunt constituţionale în raport cu criticile formulate de câteva bănci.

Citeste tot articolul

0 comentarii

Curtea Constituțională consideră că modificările la Legea clauzelor abuzive nu acționează retroactiv și nu încalcă dreptul creditorilor la proprietate, se arată în motivarea deciziei Curții. Profesioniștii sunt obligați să invite clienții la renegocierea contractelor, în cazul în care instanțele constată că există clauze abuzive, spune CCR

Modificările la Legea clauzelor abuzive/dare in plata nu încalcă dreptul creditorilor la proprietate

Curtea Constituțională consideră că modificările la Legea clauzelor abuzive nu acționează retroactiv și nu încalcă dreptul creditorilor la proprietate, se arată în motivarea deciziei Curții. Profesioniștii sunt obligați să invite clienții la renegocierea contractelor, în cazul în care instanțele constată că există clauze abuzive, spune CCR. Soluția este relevantă nu numai pentru cele câteva zeci de procese prin care Protecția Consumatorilor a cerut instanțelor să modifice portofolii întregi de contracte de credit ale băncilor pe motiv că sunt împănate de clauze nelegale, ci oferă și indicii despre cum ar putea judeca Curtea în cazul Legii dării în plată.

Citeste tot articolul

0 comentarii

Vreau sa mi se stearga numele de pe portal.just.ro.Portalul ministerului justitiei

Stergere nume portal.just.ro

Publicarea numelui părților pe portalul instanțelor și menționarea în ECRIS se face în concordanță cu prevederile art. 1 alin. 2 și art. 5 din Legea nr. 677/2001.

Citeste tot articolul

0 comentarii

Persoanele vătămate din procesele penale vor putea cere emiterea ordinului european de protecţie

Ordin european de protectie persoana vatamata

Cetăţenii care au calitatea de persoană vătămată în cadrul unui proces penal şi care sunt sau ar putea fi victime ale unor infracţiuni vor putea cere autorităţilor emiterea unui ordin european de protecţie, atunci când se mută în alt stat membru al Uniunii Europene (UE). Măsura este inclusă într-un act normativ publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Citeste tot articolul

0 comentarii
Imparte cu prietenii


Submit
Imparte cu prietenii


Submit
Imparte cu prietenii


Submit
Imparte cu prietenii


Submit
Imparte cu prietenii


Submit
Imparte cu prietenii


Submit
Imparte cu prietenii


Submit