Noutati legislative 2015:Initiativa legislativa privind accesul minorilor in cluburi si discoteci

Un senator liberal a initiat un proiect legislativ potrivit caruia minorii ar avea dreptul sa intre in cluburi sau discoteci doar alaturi de parinti sau tutore. El sustine ca incearca sa descurajeze consumul de alcool si tutun in randul minorilor.

Senatorul PNL, Sebastian Grapa, propune intr-o initiativa legislativa ca minorii sa nu aiba dreptul de a merge in cluburi sau discoteci daca nu sunt insotiti de parinti sau un tutore. Potrivit acestuia, aprobarea unei astfel de initiative va interzice tinerilor minori sa consume alcool sau tutun, reprezentantii localurilor fiind obligati sa ii legitimeze pe minori. Daca nu fac acest lucru, risca o amenda intre 500 si 5.000 de lei.

”Proiectul meu de lege, care este pe site ul senatului prevede ca minorii, cei care au sub 18 ani sa poata sa intre in locurile in care se serveste alcool, in cere care au baruri, discoteci,sa poata avea accesul doar insotiti de un adult sau de catre un tutore, persoana care preia responsabilitatea a ceea ce face acel minor acolo”, a declarat pentru B1TV senatorul PNL Sebastian Grapa.

Liberalul afirma ca sunt baruri in Brasov care obtin profit din vanzarea alcoolului si tutunului minorilor care chiulesc de la scoala.

Lasă un comentariu