Revendicari Romania

Despre retrocedari.De peste 20 de ani, există în România o problemă larg dezbătută dar nefinalizată încă: retrocedarea imobilelor preluate abuziv de regimul comunist.. Din cauza neclarităţilor legislative şi a nealocării de resurse, România a reusit să soluţioneze până acum doar circa 15% din dosarele de retrocedare.

În acest context, sub presiunea unor hotărâri CEDO (a se vedea hotarârile CEDO în cauzele Străin contra României, Atanasiu Maria şi alţii contra României ), Guvernul Ponta a adoptat Legea nr. 165/2013 prin care s-a angajat să finalizeze toate cazurile nerezolvate până în anul 2030.

Opinia tuturor Asociaţiilor de proprietari deposedaţi abuziv de regimul comunist şi a majorităţii avocaţilor cu experienţă în domeniul retrocedărilor este ca Legea nr. 165/2013 încalcă prevederile Constituţiei României sub mai multe aspecte, aşa cum sunt prezentate pe larg în materialul „Exceptii de neconstitutionalitate privind Legea 165/2013”.

Pentru siguranţa cetăţeanului, într-o societate guvernată de reguli democratice, nicio normă juridică nu poate fi mai presus de legea fundamentală.

Starea de constituţionaliate, modificarea şi reaşezarea Legii nr. 165/2013 în limitele Constituţiei, sunt posibile dacă dumneavoastră, cei cărora le este adresată această lege, vă veţi exercita dreptul de a contesta actuala stare de lucruri.

Vă invităm să vă alăturaţi demersurilor noastre legate de excepţiile de neconstituţionalitate privind Legea 165/2013.

Părerea dumneavoastră contează !

Opinia Dvs este importanta pentru 180.000 de persoane deposedate abuziv de regimul comunist care inca nu si-au primit drepturile.

      Va rugam sa va exprimati sustinerea pentru petitia de mai jos:

Pentru alte detalii va rugam sa ne scrieti pe avocat@coltuc.ro

https://www.coltuc.ro

 

 

 Prezenta petitie va fi inaintata Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) care are misiunea de a coordona procesul de restituirea a proprietăţilor preluate, în mod abuziv, în perioada regimului totalitar comunist şi de a acorda despagubirile cuvenite persoanelor indreptatite.

Prezenta petitie va fi inaintata Avocatului Poporului, institutie prin intermediul careia orice cetatean poate adresa o petitie Curtii Constitutionale a României, in cazul in care i s-a incalcat un drept printr-un act normativ.

Va invitam sa va alaturati demersurilor noastre prin sustinerea acestei petitii.

Lasă un comentariu