Open/Close Menu Coltuc si Asociatii - FIRMA NUMARUL 1 IN CONSULTANTA FIRME/AFACERI DIN ROMANIA Urmareste #livecoltuc pe facebook,instagram si youtube

Consultanta online – avocat, avocati, avocatii. … Consultanta on-line este gratuit si are menirea de a veni in sprijinul oricarei persoane, individ sau firma.Intreaba un avocat. Raspunsuri gratuite la intrebari, informare preliminara, opinia specialistului, contact birou avocatura.Avocat Online – Consultatii juridice online de specialitate. Consultatii juridice online

in drept civil , avocat drept comercial, avocatura dreptul familiei, avocatura.Intreaba avocatul online acum !. Site cu avocat on line si consultanta juridica gratuita oferita de avocati

www.coltuc.ro

Casa de avocatura Coltuc

avocat@coltuc.ro


Coltuc si Asociatii sai

#livecoltuc - coltucsiasociatii.ro Manager Coltuc Marius Vicentiu Whatsapp 0745 150 894
 1. 14 noiembrie 2019

  buna ziua

  caut avocat in israel care se ocupa cu adoptii din rominia

 2. 11 noiembrie 2019

  Ciao a tutti vengo dall’italia / itawero

 3. 30 decembrie 2018

  In ce zi, luna si an a fost emisa decizia(notificarea) de debit ?

 4. 30 decembrie 2018

  Din datele postate rezulta ca drepturile incasate chiar necuvenit, s-au prescris.

  Drepturile incasate necuvenit se pot recupera doar in termenul general de prescriptie care este de 3 ani.
  Din 2012 au trecu mai mult de 3 ani.

  Precizati, ziua, luna si anul emiterii deciziei(notificarii).

 5. 30 septembrie 2018

  Buna ziua . Compania aeriană cu care am programat un zbor mi’a retras suma de 2 ori ,mi’a oprit o taxă de cautare, în concluzie a umblat fără autorizația mea în contul meu . Aș dorii să vă întreb ce anume aș putea face, cât de grav este ceea ce au făcut și în principiu mai multe informatii despre acest incident si ce beneficii as putea extrage .

 6. 25 septembrie 2018

  Am vandut unui fiu acum 18 ani un teren cu casa la tara cu uzufruct, aveam glicemia 600 si eram bolnava.Eu nu am semnat actul , nu m-au chemat si s-a incheiat contractul in lipsa mea.Pot anula contractul?Multumesc

 7. 23 iulie 2018

  As vrea sa stiu..ce act pot face pt k mama sa dea casa copilului meu.care are 5ani..multumesc

 8. 6 iunie 2018

  Din data de 10.02.2014….avem o hotarare in care ne obliga sa platim paratului 109,35 lei suma cu titlu de sulta..mentionez ca paratul a disparut in timpul razboiului …si nu a avut famile..dreptul de o anume suprafata de teren am castigat in instanta socrul fiind fratele lui.Cui trebuie sa platim sulta si unde…..terenul vrem sa il vindem…hotararea este definitiva si irevocabila din 04.04.2014.Va mutumesc telefon 0730651829

 9. 4 iunie 2018

  domnule avocat .sotul meu a deceda in 27 apr 2018.am depus actele la casa de pensii a Ministerului de Interne, am primit decizia cu pensia de urmasi.dra nu beneficiez decat 6 luni .ca nu am varsta.pe mine la varsta de 55 de ani nu ma mai angajeaza nimeni. ce posibilitati am? Va multumesc. a

 10. 13 mai 2018

  domnule avocat, dupa 40 de ani de casatorie, sotia mea a hotarat sa divorteze, inainte de divort , cu 2 luni a dat cu act casa de locuit si terenul aferent 800mp la un copil de al nostru ea avand uzul fruct.In timpul casniciei s a adus modificari la imobil, si s a construit anexe pe teren, mentionez ca eu nu am fost chemat la notar, va rog frumos sa imi ziceti daca se poate cere anularea acestui act, intrucat nu s a facut niciun fel de partaj, va multumesc ptr raspuns, inca ceva
  casa si terenul au fost donatie de la bunicii ei.

 11. 30 aprilie 2018

  Am un proces pe rol cu Casa de Pensii pentru recalculare pensie(salariu brut si grupa de munca)mi s-a cerut expertiza contabila, am platit expertul insa acesta a decedat inainte de depunerea experize.S-a numit un alt expert care insa nu a depus expertiza la termen, astfel ca la urmatorul termen s-ar putea judeca(expertul a depus expertiza favorabila mie) ,pot adauga un nou capat de cerere prin care sa solicit daune morale? Am anilor emise 6,7 contestatii,inclusi decizii in justitie prin care mi sa recalculat pensia si am primit punctaj in plus. VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU BUNAVOINTA DE A-MI DA UN SFAT.

 12. 27 aprilie 2018

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca in situatia in care un salariat, angajat cu program de 4 ore, pensionat cu grad III de invaliditate [ infarct miocardic acut,cu sechelele si interdictiile ce decurg din acesta din punct de vedere medical, scutire efort fizic, stres etc] , poate fi desemnat responsabil PSI si responsabil cu administrarea deseurilor (rsponsabilitati suplimentare,neplatite) si daca din punct de vedere legal angajatorul poate desemna (obliga) salariatul respectiv sa presteze cele doua activitati mentionate mai sus.
  In cazul in care activitatile respective sunt incompatibile cu starea de sanatate a salariatului va rog frumos specificati legile care reglementeaza situatii de genul celei prezentate. Va multumesc frumos. Cu deosebita stima, NEDELCU NELU.

 13. 26 aprilie 2018

  Buna ziua.

  Vreau sa dau primaria in judecata online si fara sa am avocat ca nu am bani sa platesc pentru TERENURI care le pot obtine in baza actelor ce le am.
  -am un extras de laArhivele Nationale luat in octombrie 2016 unde esteo copie legalizata de la Recensamantul Agricol din 1948 prin care bunica mea a avut 10 ha de terenuri din care 1 ha paduri si primaria cred ca vrea sa le tina confiscate pana mi le ia.
  – mai exista o decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila prin nerecurare din 1996 prin care unchiul meu azi decedat a avut castig da cauza dar primaria nu vrea sa dea terenurile.
  EU SI VERISORUL MEU SUNTEM SINGURII MOSTENITORI DAR NU NE INTELEGEM … EL ZICE CA NU VREA NIMIC IAR PRIMARIA SPUNE CA UNCHIUL MEU A CASTIGAT PROCESUL SI NU EU.

  Oare trebuie sa cer de la arhivele nationale o dovada ca aceste terenuri au fost confiscate de comunisti fiindca bunica mea a fost deportata in Baragan intre 1949-1951 dupa confiscarea pamantului si padurilor de catre comunisti.
  VRETI SA FITI O PERSOANA DRAGUTA SI SA MA AJUTATI GRATUIT.
  SAU CU BANI CAT M-AR COSTA UN AVOCAT PENTRU ACEASTA AFACERE IN MEHEDINTI ?
  Multumesc pentru raspuns.

 14. 25 aprilie 2018

  Buna ziua
  Va rog daca se poate sa-mi raspundeti
  Întrucât ies la pensie pt limita varsta cum semnez nota de lichidare având în vedere că angajatorul mi-a reținut, imobilizat fără a trimite banii către executor , 33% din salariu timp de 2 ani în baza unei propriei suspendate?
  Angajatorul nu este obligat sa-mi restituie sumele având în vedere că nu exista acum o hoț. Jud în acest sens
  Va multumesc

 15. 25 aprilie 2018

  eliberarea conditionata a unei personae peste 60 ani care a fost condamnata in anul 2012 la 20 ani inchisoare pentru omor deosebit de grav si a implinit varsta de 60 ani in luna dec.2014

 16. 25 aprilie 2018

  Da

 17. 24 aprilie 2018

  PS
  Vreau sa intabulez acest teren pe numele meu si am inteles ca trebuie facuta succesiunea(succesiunile).

  Multumesc inca o data!
  O zi buna!

 18. 24 aprilie 2018

  Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
  Cum se poate face sucesiunea unui teren inscris in CF din 1904 pe numele unui cetatean decedat in 1924. Urmasii directi ai acestuia sunt si ei decedati. Mai traieste un nepot.
  Eu am mostenit acest teren care de-a lungul timpului a fot vandut de mai multe ori, ultimul cumparator fiind cel de la care am mostenit eu terenul si care l-a cumpart in 1967.

  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

 19. 13 aprilie 2018

  Buna ziua,
  Doresc un raspuns de la dumneavoastra in legatura cu urmatorul caz.
  M-am recasatorit in urma cu doi ani si m-am mutat in apartamentul detinut de sotie(act de vanzare-cumparare).Nu avem copii impreuna deci nu exista mostenitori . Eu am un copil rezultat din prima casatorie.Sotia nu are nici-un copil dintr-o alta relatie anterioara. Amandoi avand varsta de 47 si respectiv 44 de ani nu ne dorim copii.Am facut numeroase investitii in acest apartament.
  In acest caz doresc sa va intreb daca la batranete in cazul ca sotia mea decedeaza prima ,eu am (sau nu) vre-un drept asupra apartamnetului?
  Daca nu , va rog sa-mi spuneti ce act trebuie sa facem pentru ca eu sa pot ramane in continuare in casa iar surorile sotiei (fiind rude de gradul 1) sa nu poate sa-si imparta acest apartament.

  Va multumesc.

 20. 12 aprilie 2018

  Buna ziua.
  Locuinta cumparata in 2005 cu L.85/1992 si D L.61/1990(de la SNCFCFR) S-a atribuit doar superficie , locuinta fiind formata din 2 corpuri situata in zona rurala .pt curte gradina au inchiriat cu un alt contract iar in procesul verbal predare curte e specificat ca este suprafata atrib.locuintei.+Fisa cadastrala este formata din locuinta si teren . Nu poti folosi casa fara sa ai accesul. CF -ul CFR a fost la Cluj pana de curand. Din CF – UL local reiese ca suprafata teren este propietar statul Roman deci prop. publica concesionat Catre CFR in 2002(contr.224) .in anexele din 2002 nu era inca concesionat (dar era probabil inca la MF si a trecut ulterior dupa 2006 -s-au modificat aceste anexe -nu sunt publice).
  -Pot dobandi suprafata atribuit a conf.L18/1991*** art.36.al.2; art.10 din 85/1992; art .3 al 2 dinD.L61. Pot fi obligat in continuare la plata chiriei?Multumesc.

 21. 11 aprilie 2018

  Trimiteti hotararea pe avocat@coltuc.ro

  avocat Romania

 22. 5 aprilie 2018

  Buna ziua! Sunt presedinta asociatiei de proprietari din blocul in care locuiesc . Am actionat in judecata o familie de restantieri , am despus toate actele necesare , dar judecatoarea n-a vazut sau nu stiu ce s-a intamplat cu PV prin care se arata ca penalizarile sunt 0.2 % pe zi si din aceasta cauza am primit numai datoria , nu si penalizarile ; stiu ca putem face recurs , dar sotul a decedat , nu s-a facut succesiune si mostenitorii nici nu fac prea curand pt ca nu au bani ; procesul in cauza a fost pt perioada 2013-2015 , pronuntarea s-a dat in 2016 , iar hotararea am primit-o abia acum cateva zile ( sotul restantier a decedat acum circa 4-5 luni ) . Daca se poate , astept un raspuns , pt care va multumesc anticipat .

 23. 25 martie 2018

  Buna ziua! Va rog sa ma scuzati pentru lungimea mesajului, dar este o situatie complicata, in care as avea nevoie de un sfat competent.
  DESCRIEREA SITUATIEI
  Sora mea, vaduva in varsta de 88 ani, fara descendenti, cu domiciliul in Bucuresti este supusa din ultimele luni ale anului 2017 de catre locatarii apartamentului situat deasupra, unor presiuni nejustificate ca: zgomote infernale (parca s-ar muta mobile, dar si un vajait de parca un ventilator puternic ar sulfa prin pereti) daca televizorul sau radioul sunt in functiune pe volum oricat de redus, ascultarea oricarei convorbiri directe sau telefonice (probabil cu microfoane montate in acest scop) si repetarea sau replicarea verbal cu glas tare a celor auzite, desi convorbirile respective se poarta de obicei intre frati si se refera la sanatate, la copii sau nepoti, la memoria parintilor nostri si nu prezinta niciun interes in mod normal pentru persone straine (ce faci , cum te simti, ai grija de tine, ai nevoie de ceva, noapte buna, etc).
  Din descrierea sorei mele s-a inceput prin scandarea cu glas tare a unor lozinci si “argumente” in apararea lui Ceausescu, fara o adresa precisa. Acest lucru s-a tot repetat cateva saptamani, poate o luna. In ziua funeraliilor Regelui Mihai, sora mea avea televizorul deschis cu volum moderat, ca multe alte persoane. Atunci lucrurile au escaladat si ea a devenit tinta. I s-a batut in mod repetat in usa de catre cineva care cobora precipitat din apartamentul de deasupra si pentru ca nu a raspuns i s-a strigat: “REGALISTO, O SA TE ARESTAM”. Acest gen de manifestari s-a repetat in timpul sarbatorilor de iarna, inclusiv in ziua de Anul Nou, cand asculta concertul de la Viena.
  Ulterior se pare ca au montat aparatura de asculuare, caci este urmarita cand umbla prin apartament, cand mananca, sau daca merge la bucatarie si s-a intamplat ca imediat cineva sa coboare scarile si sa-i bata in usa insistent. Se cauta tot timpul sa fie speriata. Unele zgomote par a fi produse artificial si inceteaza imediat cand vine cineva la ea, cand vine posta cu pensia sau cand vorbeste la telefon.
  A renuntat la radio si TV, iar de citit nu mai poate din cauza vederii slabite.
  In una dintre convorbirile auzite, vecinul, altfel om cu notorietate publica, critic de arta si consilier patriarhal dupa cum am aflat pe net, spunea ca a cautat in arhivele Patriarhiei date despre familia sotului decedat al surorii mele, a gasit ceva dar nu despre el, ci probabil despre unul dintre frati.
  (Cumnatul meu a fost un bun inginer, respectat ca om si ca profesionist, neimplicat politic, iar sora mea a fost casnica).
  In trecut nu au existat conflicte intre cele doua familii vecine. Ei mai faceau chefuri zgomotoase, dar sora si cumnatul n-au replicat niciodata.
  Acum in apartamentul respectiv, in afara sotiei a aparut o persoana noua, dupa voce un barbat tanar.
  Au loc frecvent intruniri nocturne cu multi participanti, cu mult zgomot si se pare cu tenta politica, cu scandari si laude pentru Ceausescu, cu ceva despre Moldova.
  Am discutat cu presedinta blocului despre aceasta, mi-a spus ca sunt mai multi in bloc deranjati si ca proprietarul apartamentului este un om rau. Presedinta parea ea insasi speriata, iar ulterior mi-a inchis telefonul si m-a sunat, n-a vorbit, dar mi-a pus o inregistrare cu zgomotele despre care se plange sora mea.
  Am sperat ca situatia se va rezolva in interiorul comunitatii de locatari, dar replica celor din apartamentul de deasupra a fost o noua escaladare a situatiei.
  Vecinul, in varsta de 78 ani, a studiat in URSS, iar sotia este originara din Moldova sovietica.
  Persoane care l-au cunoscut prin relatii de serviciu spun ca este un om rau, ca in ultimul timp a rupt legaturile cu vechii prieteni, ca organizeaza comemorari, slujbe si parastase pentru Ceausescu si ca a spus ca are de executat o lucrare de mare importanta.
  Ceeace se intampla ar putea fi o intentie infractionala, vizand terorizarea si/sau lichidarea surorii mele cu intentia de a pune mana pe apartament.
  Va multumesc mult pentru rabdare si intelegere!

 24. 20 martie 2018

  Buna ziua . Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv si la cine trebuie sa ma mai adresez . Mi s-a luat locul de parcare abuziv si mi s-a spus sa fac alta cerere de a intra in posesia altui loc de parcare . Am facut cererea pe data de 16 dec 2017 si mi s-a spus ca in termen de 45 de zile primesc raspuns , dar nu vor sa-mi dea taspuns la cerere pentru ca au solutionat alte cereri de locuri de parcare pe spaga care au facut cererile dupa mine .Nu stiu cum trebuie sa procedez si la cine sa ma adresez pentru primirea unui raspuns .Multumesc anticipat
  .

 25. 19 martie 2018

  Va rog sa ne trimiteti actele pe avocat@coltuc.ro

  http://www.coltuc.ro

 26. 15 martie 2018

  Bună ziua! Anul trecut mama mea a decedat și avea la brd o descoperire de card și un credit. Am mers cu certificatul de deces la banca și creditul a fost plătit de către firma de asigurări dar ne-au spus că descoperirea de card nu este asigurată și trebuie plătită de familie. Nu am plătit ratele și ieri am primit o scrisoare care ii se adresează mamei mele în care spune că dacă nu plătește datoria îi vor lua salariul sau proprietăți deținute de ea. Este posibil să aibă acces la apartament dacă tata are 1/2 din el? Ce ne sfătuiți să facem? Aștept răspunsul dumneavoastră și va mulțumesc anticipat!

 27. 21 februarie 2018

  buna ziua ma numesc cheregi terezia si am fost tutore la 2 minori pana pe data de 11 08 2015.prin hotarare judecatoreasca legal.din data 11 08 2015 a preluat minorii sora lor farcas claudia daniela ia fiind i drepturi de tutore dar banii au venit tot pe numele meu pe care ia ridicat ia eu fiind plecata din tara acum anafu mia pus proprire pe salariu. de ce au venit banii tot pe numele meu daca eu nu am mai fost in drepturi?
  puteti sa ma indrumati cum pot rezolva problema?
  va multumesc anticipat

 28. 20 februarie 2018

  Buna Ziua
  Ma numesc Chivu Florin sunt din Bucuresti si am primit o hotarare definitiva de la Curtea de Apel Buc. intr-un litigiu de munca, in care patronul este obligat la plata unor salarii restante,am legalizat hotatarea, cum o pun in aplicare ? Pot sa o trimit cu o cerere patronului prin posta cu confirmare, in cat timp trebui sa se conformeze, pot impune eu un termen ? E posibil sa-mi trimita salariile prin mandat postal daca specific acest lucru ?
  Nu mai lucrez la acea firma si este din alta localitate.
  Va Multumesc Chivu

 29. 20 februarie 2018

  in cazul unui recurs facut la tribunal dupa ce ai pierdut la judecatorie procesul este suspendat -411-ncpc datorita faptului ca nu sa depus cerere de judecare in lipsa.Timp de 6 luni ramane suspendat dupa care se revine la solutia data de judecatorie?

 30. 18 februarie 2018

  Ce daune morale as putea sa obtin pentru unui nepot,in varstra de 3 ani care a fost accidentat mortal de o masina de la RCA

 31. 1 februarie 2018

  buna ziua am si eu o nelamurire tatal meu a fost pensionat pe caz de boala in anul 2009 pana in anul 2012 dupa care a iesit la pensie de drept cei de la casa de pensii a trimis o notificare prin care se rezulta ca sub numitul ……. a primit pensia de boala necuvenit am fost la ei cu toate actele care atesta ca este bolnav si au zis ca nu exista dosar la casa de pensii si sa ma duc la serviciul de expertiza medicala a capacitatii de munca am fost la ei am intrbat de numarul de dosar au zis ca este dar nu poate sal arate mentionez ca am toate actele cate atesta ca sotul meu este bolnav de gradul 2 diagnostic cod i63, i10 eu am drepul sa ma uit in dosarul sotului meu care este la serviciul de expertiza medicala a capacitatii de munca sau sa cer o copie a dosarului.Va multumesc
  mesajul poate fi editat în termen de 30 minute

 32. 4 ianuarie 2018

  Prin sentința tribunalului ”Obligă pârâta să plătească în favoarea reclamantului, compensarea în bani a concediului de odihnă cuvenit și neefectuat, corespondent anilor 2010-2012 și plata CAS – ului aferent drepturilor de mai sus menționate” sentință rămasă definitivă -septembrie 2015. Eu fiind reclamantul – beneficiarul sntintei.
  Pârâta nu a îndeplinit al doilea obiectiv – Nu a plătit CAS-ul în favoarea mea, b-a mai mult nu a reținut pe satul de plată nici CAS-datorat de mine (fiind depășit plafonul de 5 salarii medii brute pe economie în declaratia 112 rectificată, CAS angajat a rămas acelasi ca și în declaratia 112 initială, prin urmare nu s-a retinut pe statul de plată, fiindu-mi achitat diminuat cu impozitul de 16%) Eu fiind pensionar cu pensie anticipată pe o perioada de 11 luni (pînă la 07.04.2015), am cerut așa cum s-a dat și sentință plata CAS-ului în integralitatea lui de 31,3% (20,8% suportat de angajator și 10,5% de angajat, de mine) pentru a mă ajuta la recalcularea punctajului de pensie. Deși a avut petiții din partea mea imediat după primirea sentinței și imediat după primirea indemnizatiei de concediu, 13.11.2015 urmată de petiție în 17.11.2015 pentru a avea grije a modului de declarare a CAS aferente fie lunilor de după primirea sentinței, fie modificarea declaratiei 112 ANAF in una din lunile anilor 2011,2012,2013 (scadenta fiind de până la 31.12. a anului urmator), și nu în luna Mai 2014 cînd deja plafonul a fost depășit și initial și la rectificare, dovezi adeverinte de la Casa de pensii, buletin de calcul, simulării etc.
  Eu am investit cu titlu executoriu sentința și am inițiat executarea silită numai pentru CAS angajator 20,8%,pentru a prelua eu initiativa creșterii punctajului de pensie.
  Anajatoarea a contestat decizia de excutare la judecatorie, a fost implicat și un executor judecătoresc, care și-a schimbat raportul prin declararea – Declaratie de expert – că CAS-ul a vost virat….???!!!

  Judecatoria a emis încheierea pentru admiterea contestației angajatorului desfintarea executiei.
  La apelul meu, am văzut pe portal că -mi respinge apelul – soluția definitivă.
  Intrebare; Ce cale de atac mai pot utiliza?

 33. 1 ianuarie 2018

  Buna ziua.suntem impreuna de 7 ani.acum doi ani ,inainte de nunta ,socrii mei i au cumparat doua apartemente.eu sunt insarcinata si nu am nimic pe numele meu dar toti acesti ani am muncit si am adus bani in casa,spre deosebire de sotul meu care avea de la parinti. in cazul unui divort,am sanse la jum din apartament sau pur si simplu pot ajunge cu copilul
  in chirie dupa atatia ani de relatie ???

 34. 19 decembrie 2017

  Bună seara , nu știu în ce stadiu se afla dosarul meu!
  Nr 5824/16
  As dori sa fiu înștiințat!
  Va mulțumesc!

 35. 17 decembrie 2017

  Buna ziua
  Doresc sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
  Mama mea s-a recasatorit in anul 1983 avand un copil din prima casatorie-pe mine .Al 2-lea sot la acea perioada avea 2 copii din prima d-lui casatorie.Din casatoria lor s-a nascut sora mea .
  In anul 2010 a decedat mama -nu a avut loc succesiune.
  In 2017 a decedat sotul dumneaei .
  Intrebare:
  Eu am ceva drepturi la masa succesorala din partea mamei?
  Fac precizarea ca deja s-a intocmit la notar acte pentru sora mea si cei doi copii ai sotului mamei fara ca eu sa stiu ceva!
  Multumesc anticipat pentru raspuns

 36. 14 decembrie 2017

  buna ziua. tocmai ce am un dosar civil cu mama in care ma acuza cum ca as fi nebuna si doreste sa imi faca test psihiatric la IML . tin sa precizez ca am permis de conducere, am aproape 23 de ani, sunt casatorita si sunt perfect sanatoasa . am si o proba audio in care mama ma acuza pe nedrept de multe lucruri . ultima oara cand a venit in vizita la noi acasa , avea pietre in geanta si a spus ca atunci cand cineva se uita la ea ii da cu piatra in geam. mi-a spus in fata cand i-am vazut pietrele in geanta si acelasi lucru spune si in proba audio . oare ce sa mai fac ? am ajuns sa stau cu teama in casa asteptandu-ma la orice din partea ei. multumesc . astept un mail cam ce e de facut. daca este posibil

 37. 11 decembrie 2017

  Buna ziua. As dori sa beneficiez de 1 luna de CCC ptr. tata, incepand din martie. Am un serviciu unde sunt angajat cu 8 ore, si sunt administrator si la firma proprie, aici nu sunt angajat. Mi s-a comunicat ca in cazul ca vreau sa beneficiez de CCC pentru 1 luna trebuie sa-mi suspende contractul la firma unde lucrez, si nu am voie sa scot dividend pe anul 2018 din firma mea. Mi se pare ciudat. Poate sa ma ajute cineva sa-mi spuna daca este asa?

 38. 12 noiembrie 2017

  0754602326

 39. 12 noiembrie 2017

  Bună am avut ana 2013 un incendiu pus de vecinul meu după care la dat an judecata și mea pus avocat și nu am avut nici o fățișare și mai rău ca inculpatul a arnjat treba și a scoso pe nevasta mea vinovata și avocatul meu când ea spus mea zis sa o lasă morta și eo ram cerut bani an napi

 40. 10 noiembrie 2017

  Buna ziua in urma cu 5 ani am vandut o masina unui om cu care am facut un contract de van are cumparare de mana mentionez ca acum 2 zile am primit un plic cum ca at fii surprins in trafic fara a platii rivinieta . Cum procedez pentru a scapa de aceasta masina si de a contesta rovinieta . Multumesc!!

 41. 10 noiembrie 2017

  Buna. Am o nelamurire si as dori sa ma ajutati cu un sfat. Vecina mea in vasta de 75 ani doreste sa facem un contract de intretinere. Ea nu are copii, are surori si nepoti care nu se inteseaza de ea. Mentionez ca sunt divortata de acum 5 ani dar port deocamdata numele sotului din unele motive intemeiate . Intrebarea mea este daca semnez contractului de itretinere cu numele meu actual iar daca peste o períoda de timp as vrea sa revin la numele de dinaintea casatoriei acesta ma v-a afecta cumva sau fostul sot poate cere vreun drept asupra bunului ? Va multumesc.

 42. 29 octombrie 2017

  Dk acuz politia LOCALA de LA PRIMARIE pt abuz in servici, umilinta, discriminare, agresiune castig 10 000 euro? Pt a ma reprezenta multimit cu 600 euro? Vreau raspuns pana marti

 43. 26 octombrie 2017

  Buna dimineata! Bunicul meu a facut un contract de intretinere prin care a trecut locuinta si tereunul unei persoane, iar acum acea persoana nu mai are grija de el asa cum este specificat in contract. As dori sa stiu cati bani ii trebuiesc pentru a desface acest contract si cat dureaza acest proces.
  Va multumesc anticipat!

 44. 24 octombrie 2017

  Ati rezolvat problema?

 45. 24 octombrie 2017

  Ati rezolvat cu Isctr ul?

 46. 24 octombrie 2017

  Ati rezolvat problema dvs?

 47. 24 octombrie 2017

  Ati depus actiunea in instanta?

  avocat coltuc http://www.coltuc.ro avocat

 48. 24 octombrie 2017

  Exista bunuri proprii care nu se impart

  La dvs.apnu se imparte

  Bunurile proprii
  Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
  a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
  b) bunurile de uz personal;
  c) bunurile destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi, dacă nu sunt elemente ale unui fond de comerţ care face parte din comunitatea de bunuri;
  d) drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra creaţiilor sale şi asupra semnelor distinctive pe care le-a înregistrat;
  e) bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele ştiinţifice sau literare, schiţele şi proiectele artistice, proiectele de invenţii şi alte asemenea bunuri;
  f) indemnizaţia de asigurare şi despăgubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soţi;
  g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;
  h) fructele bunurilor proprii.

  avocat coltuc http://www.coltuc.ro avocat

 49. 24 octombrie 2017

  Trebuie respectat dreptul de preempţiune în cazul în care arendatorul doreşte să vândă bunurile date în arendă?

  Da, în cazul în care arendatorul doreşte să vândă bunurile agricole arendate, trebuie respectat dreptul respectiv, arendaşul având drept de preempţiune*, care se exercită în conformitate cu art. 1849 din NCC, cu trimitere la regulile generale de la art. 1730-1739 din NCC.

  Reţinem şi că, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 17/2014, potrivit art. 4 alin. 1 din legea respectivă, înstrăinarea prin vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan se face cu respectarea condiţiilor de fond şi de formă prevăzute de Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, şi a dreptului de preempţiune al coproprietarilor, arendaşilor, proprietarilor vecini, precum şi al statului român, prin Agenţia Domeniilor Statului, în această ordine, la preţ şi în condiţii egale.

  avocat http://www.coltuc.ro

 50. 23 octombrie 2017

  buna ziua, va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi de specialitate referitor la urmatoarea speta: dupa decesul parintilor mei am mostenit un teren de 8663 mp, extravilan. doresc sa vand acest teren, dar, in anul 2012 parintii mei au incheiat un contract de arenda pe 10 ani.persoana catre care a fost arendat terenul doreste sa il cumpere dar ofera doar jumatate din pretul cu care se vand terenurile in zona. am alti cumparatori care ofera pretul corect. cum procedez in situatia aceasta? pot vinde sau sun t obligat sa astept sa treaca cei 10 ani de arendare? daca vand altei persoane si pun arendatorul in fata faptului implinit ce pot sa patesc? multumesc anticipat.

 51. 12 octombrie 2017

  Buna.
  As avea niste intrebari.
  Daca doresc sa divortez, cum se imparte apartamentul si bunurile?
  Suntem casatoriti de peste 6 ani, apartamentul e pe numele ei dinainte de casatorie. Am vreun drept la apartament?
  Astept raspunsul dv.
  Multumesc,
  Dani

 52. 23 iunie 2017

  Nu se adopta

 53. 22 iunie 2017

  Buna ziua!ce se intampla cu gratierea?

 54. 15 iunie 2017

  As avea mare nevoie de o lamurire: cum ma pot apara in fata unei cereri de nulitate absoluta partiala a unui contract de intetinere pentru lipsa de cauza, intrucat intretinatoarea, fiind incadrata in gradul 2 de handicap accentuat, ar fi fost in imposibilitatea de a isi executa obligatiile asumate prin acest contract ? Specific ca sunt singura mostenitoare (nepoata de frate predecedat) a intretinatoarei, iar acum ceilalti unchi ai mei acum ma dau in judecata, cerand nulitatea absoluta partiala a contractului de intretinere pentru lipsa de cauza, incheiat intre matusa mea decedata in 2015 si mama acesteia, decedata in 2006? Matusa mea si-a indeplinit mereu obligatiile asumate, pot demonstra cu martori ca era capabila sa gateasca, sa faca menajul etc; poate fi anulat contractul doar pentru faptul ca matusa mea avea aceasta incadrare in grad de handicap, desi si-a indeplinit toate obligatiile asumate prin respectivul contract? Va multumesc anticipat

 55. 25 mai 2017

  Am o problema.am nascut un baietel are o luna de zile.dar sunt bolnava de epilepsie.nu mai fac crize mai bine de 7 luni.dar daca pierd o noapte cu baiatul ma simt rau sunt confuza a o alura asta find de la epilepsie.doar in cazul in care pierd noptile.stau cu soacra mea si sotul.ziua stau eu cu baiatul iar noaptile soacra mea si sotul.in caz de divort.imi revine mie copilul findca sunt mama.mentionez ca si mama este pensionata si ma poate ajuta si ea

 56. 22 mai 2017

  Buna ziua,as dori sa stiu si eu,ce se poate intampla daca am uitat sa prelungesc viza permisului de port arma, pentru o arma neletala desi sunt militar,si folosesc la serviciu o arma letala.As vrea ca raspunsul sa-mi trimiteti pe urmatorul mail:florian95alx@yahoo.com Va multumesc !

 57. 27 martie 2017

  M-ia oprit diagramele I.S.C.T.R ARE VOE SA LE RETINA?

 58. 16 martie 2017

  Se poate contesta

 59. 16 martie 2017

  Buna ziua, am o intrebare in legatura cu o problema legata de o mostenire… daca parintii au facut un act legalizat la notar ca lasa casa pe numele unui frate din 3 daca are grija de ei pana la moarte se poate contesta acest act in instanta astfel inca sa se poate impartii mostenitea egal intre frati?
  Multumesc!

 60. 29 ianuarie 2016

  Buna ziua!
  Ma numesc Ramona Cernea, sunt divortata din 2010 cu doi copii minori incredintati mie! Am primit o oferta de lucru in Angia (Portadown Irlanda de nord)unde asi vrea sa plec impreuna cu copiii mei si cu mama mea (ea ajutindu-ma la cresterea copiior).Fostul meu sot este casatorit in America cu un cetatean american si locuieste acolo de 3 ani timp in care nu si-a vizitat copiii singurul contact pe care il avem este acela ca plateste pensia alimentara pe care tribunalul l-a impus in 2010 (in acel moment el avand slujba in tara). Problema este ca nu vrea sa-si dea acordul ca cei mici sa paraseasca tara si asi vrea sa stiu daca exista posibilitatea ca fara acordul lui sa putem pleca din tara poate prin ordin judecatoresc nu stiu ( am citit lucruri in contradictoriu cum ar fii ca se poate atat timp cat este in UE iar legislatia zice ca nu se poate). Asi dorii sa stiu daca ar trebui sa ma adresez unui avocat in cazul in care chiar am o sansa nici nu vreau sa cheltuiesc bani degeaba cu un proces! Multumesc frumos!

 61. 28 ianuarie 2016

  Buna seara,
  ma confrunt cu probleme cu actele necesare depunerii dosarului de obtinere a indemnizatiei de somaj. Doctorul e familie refuza sa-mi elibereze adeverinta din care sa rezulte ca sunt apt de munca. se prevaleaza de faptul ca nu este specificat in lege si ma trimite la medicina muncii. Nu sunt inregistrat cu nicio boala contagioasa sau psihica. Nu dispun acum de bani pentru a plati medicina muncii. Am incercat sa-mi schimb medicul de familei, al carui cabinet este vis-a vis, dar mi-a spus ca procedura dureaza 15 zile. Va rog sa-mi spuneiti ce demersuri pot face pentru obtinerea acestei adeverinte. Mentionez ca intarzierea depunerii dosarului, atrage dupa sine prelungirea perioadei in care familia mea va fi privata de fonduri. Va multumesc

 62. 12 ianuarie 2016

  Am avut o pedeapsa de 6 zile la domiciliu pentru conplice la un furt si antro seara nu ma gasit politia an casa am iesit sa arunc gunoiul la ora 23-55 antre timp a venit politia si acum ma judeca.va rog frumos sami spuneti ce o sa se antanple va multumesc.

 63. 3 decembrie 2015

  Am trimis iei un mail cu o adresa de mail care vad ca nu prea merge, asa ca trmit o noua adresa de mail cu aceeasi problema.
  Scuze pentru deranj.
  Problema la care doresc un raspuns este urmatoarea:

  a) Nașa mea, care nu a avut copii, a făcut succesiunea după moartea soțului, în anul 1995 (care a avut un copil din altă căsătorie) și, conform testamentului, ei i-au revenit 5/8, iar copilului soțului 3/8. Masa succesorală fiind un apartament de 2 camere în care ea a locuit.
  b) Nașa mi-a făcut mie testament, iar după decesul ei de curând, eu sunt proprietarea celor 5/8 din apartament.
  c) În timpul vieții, nașa mea a fost dată în judecată de băiatul soțului pentru ieșirea din indiviziune, proces aflat pe rol și în prezent.
  Întrebare: Ce se întâmplă cu procesul? Reclamantul va trebui să facă altul sau eu devin automat pârât și procesul va continua? Trebuie să anunț instanța de decesul nașei?

  d) Înainte să moară, nașa l-a dat ea în judecată pe băiat, solicitănd ca ea să fie unică proprietară pe apartament, pe motiv că acesta a fost achizionat de ea în urma despăgubirilor primite pe o casă demolată, moștenită de la părinți.
  Întrebare: Ce se întâmplă cu procesul? Îl pot continua eu sau trebuie, dacă consider necesar, să deschid un alt proces? Și legat de asta, există vreo șansă de câștig, ținând cont că au trecut 20 de ani de succesiunea după soț?

  Și acum legat de situația apartamentului în cauză.
  Întrebări:
  1) Eu îmi pot face mutația acol sau am nevoieși de acordul coproprietarului?
  2) Eu pot închiria apartamentul sau am nevoie de acordul coproprietarului, iar chiria trebuie împărțită?
  3) Până la clarificarea situației apartamentului cu coproprietarul, cine plătește toate cheltuielile de întreținere (aprox. 350 lei/lună)?

  Cu mulțumiri.

 64. 2 decembrie 2015

  Bună seara

  Vă prezint o situație, la care am câteva întrebări, la care doresc un răspuns, dacă se poate.
  a) Nașa mea, care nu a avut copii, a făcut succesiunea după moartea soțului, în anul 1995 (care a avut un copil din altă căsătorie) și, conform testamentului, ei i-au revenit 5/8, iar copilului soțului 3/8. Masa succesorală fiind un apartament de 2 camere în care ea a locuit.
  b) Nașa mi-a făcut mie testament, iar după decesul ei de curând, eu sunt proprietarea celor 5/8 din apartament.
  c) În timpul vieții, nașa mea a fost dată în judecată de băiatul soțului pentru ieșirea din indiviziune, proces aflat pe rol și în prezent.
  Întrebare: Ce se întâmplă cu procesul? Reclamantul va trebui să facă altul sau eu devin automat pârât și procesul va continua? Trebuie să anunț instanța de decesul nașei?

  d) Înainte să moară, nașa l-a dat ea în judecată pe băiat, solicitănd ca ea să fie unică proprietară pe apartament, pe motiv că acesta a fost achizionat de ea în urma despăgubirilor primite pe o casă demolată, moștenită de la părinți.
  Întrebare: Ce se întâmplă cu procesul? Îl pot continua eu sau trebuie, dacă consider necesar, să deschid un alt proces? Și legat de asta, există vreo șansă de câștig, ținând cont că au trecut 20 de ani de succesiunea după soț?

  Și acum legat de situația apartamentului în cauză.
  Întrebări:
  1) Eu îmi pot face mutația acol sau am nevoieși de acordul coproprietarului?
  2) Eu pot închiria apartamentul sau am nevoie de acordul coproprietarului, iar chiria trebuie împărțită?
  3) Până la clarificarea situației apartamentului cu coproprietarul, cine plătește toate cheltuielile de întreținere (aprox. 350 lei/lună)?

  Cu mulțumiri.

 65. 29 noiembrie 2015

  buna.am amprumutat la o persoana.o suma de bani. am hartiile de la money gram suma care iam amprumutato.ce pot sa fac sai recuperez banii.va multumesc.

 66. 24 noiembrie 2015

  Am urmatoarea speta :sunt nepot mostenitor al unei matusi bolnava psihic pe care am ingrijit-o pana la deces,am inmormantat-o pe cheltuiala mea , mostenirea se compune dintr-un apartament,doi mostenitori au renuntat in fata notarului la mostenire , ceilalti 3, nu si au avut pretentii exagerate insa nu si-au exprimat optiunea in termen ,intrebarea e actiunea judecatoreasca o desfasor impotriva celor 3?
  Va multumesc!

 67. 22 noiembrie 2015

  Bună seara. Am un prieten pe care as vrea sa îl ajut. În urma cu 5 ani, prietenul meu a avut o relație cu o doamna în urma căreia au un copil. Problema e ca pt o perioada nu a fost lăsat de către mama sa își vadă copilul. După care a luat alte prevederi, adică a chemat mama copilului în instanță. Sentința a fost data ca își poate vedea copilul de doua ori pe săptămână. Asta pt ca, copilul a trebuit sa se acomodeze cu tatăl. În acel moment a aflat ca mama este plecata în străinătate și căci acel copil sta la așa zisa viitoare soacra. Problema este următoarea acest prieten a trebuit sa își respecte un contract în străinătate a trebuit sa plece, dar ține legătură permanent cu copilul telefonic. Unicele rude pe care copilul le mai are în tara sunt părinții tatălui. În aceasta situație ce sar putea face?Mulțumesc anticipat!

 68. 21 noiembrie 2015

  Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra. Am fost amendat cu suspendarea permisului de conducere pe motivul neacordarii la trecerea de pietoni desii pietonul nu era angajat in trecere fiind pe bordura. Am semnat PV-ul dar politistul a oprit un sofer ulterior ca martor dupa care politistul a bifat ca nu doresc semnarea PV-ului. Pot castiga permisul de conducere in instanta? Ce sanse am si ce e de facut? Va multumesc

 69. 10 noiembrie 2015

  Cum se calculeaza sulta unui imobil? De exemplu daca un imobil a costat 46000 de euro si un coproprietar detine 8/10 si celalalt 2/10 ce suma de bani trebuie sa ii dea cel cu 8/10 ca sa i se poata atribui intreg imobil? Se pun la socoteala si imbunatatirile facute? Multumesc.

 70. 10 noiembrie 2015

  Buna ziua!va rog sa ma lămuriri intr-o problema!am un.copil de 6 luni sunt necăsătorită copilul l am facut cu un barbat însurat si vreau sa l dau in judecată Pentru pensia alimentara!as vrea sa stiu totodata daca pot sa l decad din drepturi adică sa nu aibă nici un drept asupra copilului si nici sa vrea sa l treacă pe numele lui!astept răspunsul dumneavoastră!va multumesc!

 71. 16 octombrie 2015

  Am o problema la care caut ajutor …..sunt căsătorit cu o cetățeanca din Rusia ,ne-am căsătorit in Cipru deoarece aici locuim , avem certificatul de casatorie transcris la consulatul României ( deci avem certificat de casatorie romanesc ) . Soția a luat numele meu de famili dar numai in certificatul de casatorie romanesc. Ea apare cu numele meu de familie numai in acest certificat de casatorie romanesc, in celelalte documente ale ei , a rămas cu numele ei de familie …..acum întrebarea mea este daca poate reveni la numele ei de familie si in certificatul de casatorie romanesc ( adică sa i-l schimbe ) ….problema este urmatoarea: avem un copil si nu putem sa ii facem certificatul de nastere din cauza aceasta ( in certificatul de casatorie romanesc soția are alt nume de familie iar in actele ei la fel alt nume de familie ). Va rog sa ma ajutați , multumesc . Daca credeti ca exista o alta metoda pentru a face certificatul de nastere al copilului , decat ceea indicata mai sus (schimbarea numelui) va rog sa imi spuneti. Cu respect .

 72. 18 septembrie 2015

  Buna ziua
  V-as ruga daca este posibil sa-mi spuneti pasi de urmat
  pentru rezilierea unui contract de intretinere cu uzufruct
  viager.
  Datele sunt urmatoarele:
  EU si sotia mea am incheiat in 2004 un contract de intretinere
  cu socrul meu (tatal sotiei mele) iar in contract se specifica
  urmatoarele “EU INTRETINUTUL I-MI REZERV DREPTUL
  DE UZUFRUCT VIAGER ASUPRA APARTAMENTULUI SI CONSIMNT LA INTABULAREA DREPTULUI DE NUDA PROPRIETATE IN C.F. PE NUMELE ACESTORA
  SI A DREPTULUI DE UZUFRUCT VIAGER IN FAVOAREA MEA.
  IN SCHIMBUL IMOBILULUI TRANSMIS INTRETINATORII …. …..
  SUNT OBLIGATI IN MOD SOLIDAR SA MA INGRIJESCA SI SA MA INTRETINA CU TOATE CELE NECESARE TRIULUI PE TOT TIMPUL VIETI MELE ASIGURINDUMI HRANA SPALATUL RUFELOR MEDIC SI MEDICAMENTE IN CAZ DE BOALA IAR LA INCETAREA MEA DIN VIATA SA MA INMORMINTEZE POTRIVIT OBICEIULUI LOCAL PE CHELTUIALA LOR.
  NE EXECUTAREA ACESTOR OBLIGATII ATRAG LA CEREREA MEA REZILIEREA PREZENTULUI CONTRACT PE CALE JUDECATORESCA FARA SOMATIA SAU PUNERE IN INTIRZIERE.
  IMOBILUL CARE SE TRANSMITE ESTE LIBER SE SARCINI…….
  INTRETINATORII INTRA IN POSESIA DE DREPT A IMOBILULUI DE ASTAZI DATA AUTENTIFICARII PREZENTULUI ACT DATA LA CARE VOR SUPORTA TOATE SARCINILE PUBLICE CATRE STAT SI MUNICIPIU PRECUM SI CHELTUIELILE
  OCAZIONATE CU PERFECTAREA PREZENTULUI CONTRACT IAR IN STAPINIREA
  DE FAPT DUPA DECESUL INTRETINUTULUI.”
  Mentionez urmatoarele: in apartament locuieste doar intretinutul
  -nu si-a platit intretinerea la asociatia de locatari are datori 1500lei
  -are pensie dar nu vrea sa plateasca
  -cheltuieste bani pe alcool
  -este a doua restanta la asociatie prima fiind cu 4-5 ani in urma pe care
  am achitato eu 2000 lei
  -sotia mea este bolnava sunt singurul care am venit
  -impozitul este achitat la zi mai putin anul acest
  Doresc sa reziliez acest contract FARA NICI O PRETENTIE doar sa scap de acest stres .
  VA ROG SA-MI SPUNETI CARE SUNT PASI SI CE IMPLICA ACEASTA

  VA MULTUMESC ANTICIPAT LEONTIN

 73. 15 septembrie 2015

  Privitor la Oug. nr.35/2015 privind cresterea salariala cu 25% a personalului din sistemul sanital, beneficiaza si cadrele medicale din cabinetul medical scolar, angajate de catre scoala respectiva? Va multumesc anticipat!

 74. 8 septembrie 2015

  Buna seara!
  In ziua de Duminica, 06.09.2015, la prezentarea in aeroportul B in jurul orei 21.00, pentru imbarcarea la zborul cu destinatia Londra (Luton), ora de plecare 22.40, avand rezervare pentru 2 copii minori, avand si platit serviciul special de insotitor pentru amândoi copiii in varsta de 11 ani, cu chitanta din 24.06.2015, le-a fost refuzata imbarcarea copiilor de catre Agentul sef. adj…., pe motiv ca eu, tatal lor nu aveam declaratie notariala cum ca eram de acord cu calatoria minorilor. Am insistat in repetate rânduri ca mi se comite o ilegalitate, ca aveam acordul mamei care locuia cu copiii in Londra si ca nu este necesar si acordul meu. Copii erau doar in vacanta si au calatorit in aceleasi conditii la sosirea in tara, tot cu aceeasi companie si tot numai cu acordul mamei. Noi suntem divortati iar cresterea si educarea minorilor este incredintata mamei. Arogant, fara sa se prezinte, fara sa incerce cat de cat sa inteleaga situatia, acest individ a refuzat orice explicatie, sustinand ca legile s-au schimbat iar copiii nu pot parasi tara decat cu declaratia mea legalizata de un notar sau cu mine prezent in avion, eu neavand conform imputernicirii mamei, nici macar dreptul de a insoti copii, acest drept apartinand exclusiv companiei aeriene. Aproape ca m-am pus in genunchi si am insistat, copiii incepeau scoala a doua zi iar întârzierea provocata de pierderea avionului le-ar aduce mari probleme la scoala. Am implorat agentul sa mi se permita cumva sa dau o declaratie pe propria raspundere, ca sunt de acord cu plecarea, asa cum avea el pretentia, in fata a cati martori vrea dansul si sa-i aduc a doua zi declaratia legalizata, numai sa rezolvam cumva problema copiilor. Fara nici un succes! Am fost tratati in continuare cu aceeasi aroganta si incapatanare, spunandu-mi ca “legea e lege” fara a si arata in fapt aceasta lege si a ne pune in cunostinta cu aspectele ei. Banuiesc ca nici dansul habar nu avea de continutul complet al ei.
  Pur si simplu am fost abandonati si de insotitoarea de zbor, pe care ne-am bazat in relatia cu Politia de Frontiera, aceasta dovedindu-si incompetenta si lipsa unui minim interes de a rezolva problema noastra. Agentul a plecat de langa noi, eu presupunand cu naivitate ca acesta incerca sa rezolve situatia. Dupa mai mult de 30 de minute, timp in care copiii au fost tinuti intr-o locatie necunoscuta mie, eu crezând ca totul este in regula acum, mi-au fost adusi inapoi fiindu-le refuzata definitiv imbarcarea pe motivul sus mentionat. Insotitoarea de bord a companiei aeriene, pentru ale carei servicii eu am platit, a semnat pur si simplu un document, pe care politistul de frontiera Agent… mi l-a inmanat, ascuns intre celelalte documente, si a plecat fara cel mai mic efort de a incerca sa ne explice situatia. Mie personal nu mi-a fost prezentat continutul documentului. Agentul mi-a propus foarte serios inainte de plecare, ca unica solutie posibila, sa cumpar bilet pentru mine si sa plec impreuna cu copiii, caci numai asa copiii pot parasi tara. Am considerat aceasta drept o gluma proasta si o noua bataie de jos la adresa mea. Eu eram imbracat in pantaloni scurti, trebuia sa las serviciul si totul balta si sa plec, nu aveam bagaje, trebuia sa-mi cumpar bilet dus-intors pe loc cine stie la ce pret, presupunand ca si mai aveau locuri in avion si ca eu dispuneam de suma necesara, trebuia sa am cazare in Londra pentru cine stie cate zile si de asemenea sa am o gramada de bani de intretinere la mine. Toate acestea erau imposibile. Era o ineptie ca si toata situatia creata de Agentul…
  Luand de adevar ceea ce mi-a spus Agentul… despre schimbarea legii, am incercat sa contactez cativa notari, sa incropim repede o imputernicire, dar Duminica noaptea chiar nu am avut succes si oricum ar fi fost prea tarziu.
  Am fost abandonati si ignorati de asemenea de toti ceilalti lucratori ai aeroportului care pur si simplu ne intorceau spatele si pasau responsabilitatea de la unul la altul in incercarea mea disperata de a contacta oamenii responsabili. Cu toate ca avionul nu era decolat iar situatia nu era deplin finalizata, cei de la compania aeriana, Politia de Frontiera cat si vamesii au inchis pur si simplu tot si ne-au parasit pe hol, lasandu-ne impreuna cu paznicul si femeia de servici. Am contactat si Linia Verde prin telefonul din Aeroport int.219 ca sa semnalam ilegalitatea si nici acolo nu ne-a bagat nimeni in seama.
  Am renuntat disperat iar in drum spre casa, rasfoind hartiile primite, am gasit documentul cu pricina ascuns printre celelalte acte inmanate de catre politist, si spre stupoarea mea, ca motiv de refuz era trecuta Legea 248/2005, art.30 si 31, litera D, deci nu chiar o lege noua, care spunea exact ce sustineam si eu tot timpul, ca in cazul parintilor divortati, este necesar numai acordul parintelui in grija caruia sunt incredintati minorii, pentru ca acestia sa poata parasi tara. M-am intors la aeroport intr-un suflet, pe drum am sunat in permanenta la numarul de contact al Aeroportului, pentru a denunta eroarea comisa. Ar fi fost inca suficient timp pentru imbarcarea copiilor, asta bineinteles in cazul in care cei din aeroport ar fi avut minima bunavointa de a se misca in timp util si ar fi stat la posturile lor, insa nimeni nu a raspuns. La sosirea in Aeroport, am gasit numai femeia de servici care matura pe hol si am rugat-o disperati sa cheme pe cineva. Am dat de Agentul cu pricina, i-am aratat paragraful din lege si hotararea mea de divort si am spus ca a comis o ilegalitate si un abuz grav refuzandu-le copiilor accesul in avion, provocând pagube financiare mari mie cat si mamei, trebuind sa cumpar alte bilete, bagaj suplimentar cat si din nou “pretiosul” insotitor de zbor, iar copiii vor pierde înscrierea la scoala noua, ceea ce era intradevar marea tragedie.
  Copiii trec in clasa a VII-a, finalizand scoala primara, adica scoala noua si profesori noi, echivalentul trecerii la liceu a copiilor in Romania. In Anglia, neprezentarea la inceput de an echivaleaza cu excluderea din scoala. Precizez ca in momentul acela avionul nu era inca decolat si am implorat inca de la intalnirea cu dansul sa faca tot posibilul, sa intreprinda demersurile necesare si sa permita copiilor sa urce in avion. Constientizand ca abuzul comis a fost descoperit, foarte nonsalant si cinic Agentul politist mi-a spus ca oricum am ajuns prea tarziu si ca de unde era sa stie el ca noi suntem divortati. Eu tot timpul am sustinut acest lucru; eu si mama copiilor avem nume diferite, domiciliul mamei si al copiilor este in Anglia iar al meu in Romania, iar in imputernicirea mamei nu se facea nici o referire la mine ca si tatal copiilor si sotul dansei, ci pur si simplu ca cetateanul roman, iar Agentul nici nu avea motiv sa presupuna ca eu as fi fost casatorit, eu neavand verigheta, fiind si insotit vizibil, la aeroport, de actuala mea logadnica. Am declarat verbal ca suntem divortati si locuim in tari diferite si am si scris acest lucru inclusiv in declaratiile luate copiilor la check in-ul din aeroport, pe care acesta putea pur si simplu sa le citeasca inainte de a lua asa o decizie abuziva. Mi-a spus ca legea a fost respectata, ca avionul pleaca deja si daca mai poate sa faca ceva pentru mine. Acesta a fost un alt gest de aroganta si lipsa de respect din partea agentului, care pur si simplu isi batea joc de mine si de soarta copiilor nevinovati.
  Va povestesc aceasta intamplare in speranta ca cei vinovati vor plati pentru abuzul grav comis asupra mea ca cetatean si asupra copiilor mei si ca acest lucru nu se va mai repeta.

  1) Consider ca angajatul Politiei de Frontiera nu si-a facut datoria de serviciu, a profitat de puterea cu care l-a investit Statul Roman, a interzis ilegal dreptul la libera circulatie a unor cetateni romani, fie ei si copii, ca a dat dovada de incompetenta, rea vointa si lipsa de respect pentru lege si cetatean, si ca a comis un abuz clar la adresa noastra. Acesta a fost un abuz constient, demonstrat prin faptul ca Agentul a “omis” sa-mi aduca la cunostinta motivatia refuzului iesirii minorilor, ca a asteptat peste 30 de minute intr-una din incaperi, acest lucru putand fi confirmat verificand inregistrarile camerelor de supraveghere din seara respectiva, obligand si copiii sa stea acolo, pana cu putin timp inaintea decolarii avionului si ca a preferat sa o puna pe insotitoarea de bord sa semneze in locul meu, cu toate ca eu eram tot timpul prezent.

  2) Consider ca insasi compania aeriana prin angajatul ei insotitor imputernicit al copiilor, nu si-a respectat indatoria legala de a-mi cere si a se prezenta cu toate documentele necesare imbarcarii, in fata agentilor de la Politia de Frontiera, serviciu pentru care eu am platit, ca nu a oferit sprijin si reprezentare minima copiilor speriati de situatia creata -inclusiv lucratoarea de la agentia unde am cumparat serviciul special de insotitor nu m-a informat corespunzator despre actele necesare calatoriei minorilor pentru care urmau sa-si asume responsabilitate.

  Eu personal asi dori sa depun si plangere penala impotriva Agentului, si voi cere daune in instanta, costul biletelor pe care a trebuit sa le cumpar din nou, in valoare de 850 euro, (singurile locuri disponibile erau abia dupa o saptamana, pe data de 13 septembrie, eu fiind obligat sa trimit copii acasa numai prin compania respectiva, conditionat de imputernicirea mamei facuta expres pentru zborurile cu ea) precum si daune materiale si morale provocate de absenta copiilor in Londra, la inceput de an scolar, inscrierea la o alta unitate de invatamant in cazul exmatricularii, si nu in ultimul rand de stresul neimaginabil provocat copiilor despartiti de tatal lor, ascunsi intr-o incapere in Aeroport si care nu stiau pur si simplu ce se intampla si considerand ca poate ei sunt vinovati de aceasta situatie.
  Acestea au fost imprejurarile, ele sunt adevarate si pot fi confirmate de martori.
  Va rog sfatuiti-ma care ar fi calea optima legala pentr-u ca vinovatii sa fie pedepsiti, impotriva cui si cum sa ma indrept ca sa-mi pot recupera banii pierduti, si daca o sa am nevoie de un avocat.
  Va multumesc enorm!

 75. 7 septembrie 2015

  Buna ziua.
  Vreau sa divortez , demersurile au inceput in 2013, pana acum nu am nici o solutionare, fosta sotie detine dubla cetatenie, romana/israeliana , ne-am casatorit in romania, dupa mutarea in Israel ea si-a schimbat numele, intr-unul israelian, in Israel sa declarat divortul, dar in romania, judecatorii cer act precum ca ea este una si aceiasi persoana , ( un act doveditor: ex: Ana Popescu este aceiasi persoana cu Ana Wainberg ) . Ea nu vrea sa mearga la ambasada romaniei, sau sa ia legatura cu avocatii care o reprezita in romania la divort si sa depuna actele necesare. Eu renunt la tot ce avem in comun, cat si la drepturile asupra copilului minor. Dar ma lovesc de aceiasi problema, ce solutionare exista, cum sa fac sa dovedesc ca este una si aceiasi persoana fara ca ea sa depuna acte ? Vreau sa merg pana in panzele albe, CEDO, nu conteaza, dar cum sa fac? Avocata mea se simte depasita si merg de la termen la termen fara solutionari. Judecatoarea da solutionari pe care tot ea le contesta, nu vrea sa o oblige sa isi declare dubla cetatenie in romania. Ce pot face?
  Va multumesc anticipat.

 76. 21 august 2015

  Bună ziua. Am o fetita în vârstă de 5 ani în afara căsătoriei,fata are domiciliul la mine acasă.Atât eu cât și tatăl fetei suntem plecați din tara și fata este crescuta de bunici materni.Tatăl fetei vrea sa ma dea în judecata pentru custodie deoarece eu nu vreau sa îmi aduc copilul în Germania.Întrebarea me este :Ce ar trebui sa fac și ce șanse ar avea el sa câștige? Va mulțumesc.

 77. 1 august 2015

  Buna ziua !
  Va rog sa-mi spuneti daca in cazul preluarii unei firme ( covrigarie-patiserie) la care se va schimba sediul social, este necesara schimbarea autorizatiilor.Va multumesc

 78. 25 iulie 2015

  Dn-le avocat, de 6 luni locuiesc împreună cu soțul și fetiță noastră de 3 ani, cu chite dintr-o garsonieră. La max 1 lună au început să apăra problemele cu vencinele(mamă și fiică necasatorite vârstă 60- 40 ) care locuiesc sub noi și ne-au făcut până acum vreo 7 plângeri la poliție au chemat și angentii de poliție la noi deșii nimeni nu a constatat ca ar fii ceva în neregulă cu noi ci dimpotrivă toată lumea stiu de ce sunt în stare doamnele, legea nu le permite să le facă abosult nimic doar să discute cu ele și să le dea o amendă ….dar tot continuă. Am fost sfătuita de un domn ofițer să merg să le dau în judecată dar nu știu procedurile și este și lipsă banilor. Va multumesc anticipat . aștept un răspuns!

 79. 2 iulie 2015

  Buna ziua copilul meu este condamnat pentru evaziune fiscala la 4 ani de anchisoere sentinta definitiva . Pe scurt tatal prietenului baiatului meu a deschis o firma pe numele baiatului meu el pe atunci avea 23 de ani iar firma a functionat in jur de 11 luni .el primea salar lunar de la tatal prietenului cel care ia facut firma .Dupa 4 ani de procese l-au condamnat la 4 ani de inchisoare . Daca copilul meu spune adevarul adica cine este adevaratul vinovat ce sanse are sa iasa din inchisoare . Tin sa precizez ca sotia fiului meu este insarcinata .

 80. 2 iulie 2015

  Buna ziua baiatul meu este condamnat pentru evaziune fiscala . Pe scurt tatal prietenului fiului meu a deschis o firma pe numele baiatului meu el avand 23 de ani si noi eram plecati in strainatate la munca . Dupa 4 ani de procese l-au condamnat la 4 ani de inchisoare sentinta definitiva . Acea firma a durat doar in jur de 11 luni in acest timp tatal prietenului fiului meu il platea cu 15 milioane pe luna salar .Daca copilul meu spune adevarul deci cine este adevaratul vinovat ce sanse are sa iasa din anchisoare tin sa precizez ca sotia fiului adica nora este insarcinata .Multumesc anticipat pentru raspunsul pe care o sa-l dati . Astept raspuns.

 81. 24 iunie 2015

  Va rog sa-mi spuneti daca este corect sa nu mai primesc medicamente compensate 70%pentru ca am bani in banca ,am fost verificata de curtea de conturi si au zis ca am venituri suplimentare !

 82. 15 iunie 2015

  buna ziua daca ma puteti ajuta cu o intrebare la data 10.06.2015 treciam postul vamal Sculeni si in masina aviam 6 pachete de tigari in plus de care nu stiam politistul lio vazut si mio pus amenda de 5000 lei sipolitia de frontiera mio pus interdictie pe 5 ani .In temeiul art.106^3 alin.(4) dinOUG nr.194/2002.Potrivind art.106^4,alin (11) si (12) din OUG nr 194/2002. As vria sa stiu daca se puate xe facut ceva.

 83. 14 iunie 2015

  Buna ziua!Problema noastra ar fi urmatoarea, acum 10 luni in urma aproximativ am cumparat o masina SH,propietarul acesteia era plecat in Anglia la spusele sotiei si am cazut de comun acord sa facem contractul de vanzare-cumparare intre noi si sotie asigurandune ca poate sa scoata fisa fiscala in lipsa sotului,ca are pe cineva care ii cunoaste in primarie si ca nu ar fi o problema,dar bineinteles ca nu sa intamplat in tocmai si spunandune ca a stat de vorba cu sotul dumneai si ca ar reveni el cam intr-o luna in tara si vom rezolva problema facand un alt contract intre noi si dumnealui,problema noastra este ca nici de data aceasta nu sa intamplat asa cum ne-a fost promis si ne amana de pe o luna pe alta cu reantoarcerea in tara.Intrabarea ar fi ce putem face in aceasta situatie ca sa putem obtine fisa fiscala.Multumesc!

 84. 12 iunie 2015

  Buna ziua,am o situatie la care va rog sa ma ajutati cu ceva detalii,pentru un credit de nevoi personale pe care nu am reusit sa-l achit pana la capat am primit un ordin judecatoresc de executare silita,pe numele meu exista doar un teren dat de primarie pentru tineri in vederea construirii unei locuinte,de fapt doar la primarie figurez cu acel teren pentru ca nu am titlu de preoprietate pe el,intrebarea ar fii daca se pot lega de acest teren? Multumesc!

 85. 22 mai 2015

  Buna ziua,
  Anul trecut an dat 1750 de lei avans unor indivizi pentru realizarea unui site in 43 de zile.
  Nu au facut nimic, ca drept urmare am reziliat contractul si le-am cerut banii inapoi.
  Doresc sa le adresez o scrisoare deschisa pe netin care sa le cer bani.
  Constituie vreo incalcare a codului penal? Mai precis calomie? Daca sunt prezentate faptele lor?
  Multumesc.

 86. 26 aprilie 2015

  In seara zilei de vineri 17/04/15,eram stationat pe o alee din oras,cu cateva ore mai devreme avariasem usor 2 masini(zgarieturi minore)cand am fost oprit daca pot spune asa deorece eu stationam,am fost incatusat si dus la probe biologice,am refuzat acest lucru pentru ca nu mi s-a parut normal,tinand cont ca eram oprit nici macar in mers,etilotestu nu mi-a fost pus ci au vrut direct probe de sange,intreb ce pot face in aceasta privinta pentru a nu imi fii anulat permisul si a scapa doar cu o suspendare,politia imi recomanda un accord cu procurul.

 87. 14 aprilie 2015

  Buna ziua! Sotul meu lucreaza pe tir in Spania, firma este din Romania si in 14 ianuarie 2015 a avut accident cu tiru si a fost dus de urgenta la spitalul din Barcelona si l-a operat avand piciorul drept rupt…. Operatia a costat 15.000 de euro. Intrebarea mea este: Casa de Asigurari de Sanatate la care cotizam, fiind in UE nu ar trebui sa despagubeasca ei aceasta suma sau o parte din ea? Accidentul fiind declarat la locul de munca si din cauza cetii. Va multumesc

 88. 22 februarie 2015

  daca am fost acuzat de furt … si am primit arest domiciliar si dupa urmeaza sa fiu dus la proces se mai poate oare sami deie pedeapsa cu executare ? 🙁 daca va rog frumos sa-mi spuneti , va multumes mult

 89. 22 februarie 2015

  buna

 90. 21 februarie 2015

  Buna Ziua!

  De mai bine de 7 ani de zile se intampla lucruri grave in familia mea!
  Este vorba despre cumnatul meu,care isi face legea cu pumnul in casa!
  De cele mai multe ori este vorbe de sora mea!O bate se poarta cu ea execrabil,si de fiecare data cand este pornita sa mearga la autoritati,da inpoi,fiindca o santajeaza ca ii ia copilul!
  Cu ea nu am nici o sansa,ii este foarte frica de el,nu va face nici un demers sa scape de el!
  Mai de vreo 4-5 ani,s-au mutat la noi acasa,in prezent ei stau cu mama si cu tata,eu stau cu sotia mea la alta adresa!
  Se pare ca si acasa la noi bataile nu inceteaza,daca nu ii convine ceva,se apuca si da cu pumnul!
  De ceva timp se pare ca mama imi ascundea ce se intampla acasa!
  Bataile au fost tot mai frecvente,mama intervenea,si primea si ea aproape la fel,mai ca nu o batea,in schimb injuraturi si imbranceli!
  Am incercat pe toate fronturile,cu amenintari peste amenintari asupra lui,promisiuni peste promisiuni ca nu mai face,care au fost numai minciuni!
  In prezent sora mea nu vrea sa depuna plangere impotriva lui!
  Aseara am fost anuntat de mama,ca a iesit scandal in casa,si a fost amenintata ca o baga in spital,si pe mine si pe toti membrii familiei,si ca politia nu are ce sa ii faca lui!
  Este vorba de mama mea aici,care mi-a dat viata si m-a crescut!
  As vrea sa merg sa ii intentez plangere pe fondul amenintarilor,si sa obtin ordin de restrictie impotriva lui,cu ocazia asta sa dispara de acolo din casa,fiindca altfel nu se poate cu el!Nu il mai vrem in casa acolo langa mama!Mentionez ca el nu are nici un act acolo,nu este luat in spatiu,nu are buletin pe adresa,este suportat fiindca este sotul sorei mele!
  Va rog sa imi dati un sfat cum pot sa fac sa ii recastig linistea mamei mele!

 91. 20 februarie 2015

  Buna ziua, in anul 2012 am deschis succesiunea pentru un imobil din bucuresti. Initial toti mostenitori au cazut de acord, dar dupa ce am platit jumatate din onorariul cerut notarului din buzunarul meu nu au mai vrut sa vina sa semneze. Am vorbit cu notarul si a refuzat sa imi dea bani inapoi. Cum pot sa imi recuperez bani? La viitoarea succesiune pot sa nu mai platesc partea mea, deoarece vina este exclusiv a celorlalti mostenitori?

 92. 16 februarie 2015

  Buna ziua,
  va rog frumos daca ne puteti ajuta cu un sfat;actualul meu sot sta in aceeasi casa cu fosta sotie(de fapt locuim),deoarece partajul deschis de fosta sotie a fost inchis deoarece aceasta nu a platit taxa de timbru in termenul la care a fost stabilit de lege iar tribunalul a trimis hotarare si procesul s-a inchis.La partaj sotul meu cu fosta sotie au cazut de comun acord sa vanda casa care a fost timp de 2 ani la vanzare ,prezentandu-se diferiti clienti dar fara rezultat.Cand sotul meu a primit hotararea cu inchiderea partajului i-a comunicat fostei sotii ca nu mai vinde nici o casa,propunandu-i acesteia sa imparta casa jumate cu jumate,desigur ea nu a fost de acord iar de atunci vreau sa va spun ca e un calvar traiul sub acelasi acoperis,scandaluri mereu,chindii,vine cu diferite persoane fac petreceri in casa este un haos total de mizerie nu mai spun.Eu vreau sa fac o alta intrare ,un zid la mijlocul casei ca sa nu mai am conflict cu ea ,asta i-am propus si ei dar nu este de acord,mi-a zis ca legea v-a hotara .Ajutati-ma cu un sfat corect si legal va rog frumos.
  Va multumesc

 93. 11 februarie 2015

  Am si eu o intrebare.Sotul meu a primit o citatie in care este chemat in calitate de intimat in dosarul cu obiectul:plangere solutii de neurmarire/netrimitere judecata.
  Ce anume inseamna si ce se intampla daca nu se prezinta?
  Mentionez ca el nu este in tara.

 94. 9 februarie 2015

  Codul de procedura civil

 95. 9 februarie 2015

  Buna ziua,
  Ma adresez dumneavoastra cu o intrebare juridica. M-ar interesa sa stiu legea(daca exista o astfel de lege) care permite inregistrarea unui certificat de grefa in evidenta fiscala a unei primarii, daca este legala o astfel de inregistrare, in ce scop si ce temei de drept ar avea aceasta practica.

 96. 9 februarie 2015

  Buna ziua,
  Ma numesc Popescu Luminita ,doresc sa infiintez un pfa . Din august 2014 sunt somera de la cfr marfa unde am lucrat 11 ani si jumatate ca si casier marfa .Intrebare :In afara de diploma de studii casier cfr marfa cu vechime de peste 10 ani numai in acest domeniu pt a desfasura o activitate de comert imi mai trebuie si diploma de lucrator in comert?Curs de igiena da stiu imi trebuie .
  Va multumesc pt raspuns .
  Cu stima Luminita Popescu .

 97. 30 ianuarie 2015

  Buna seara .Am si eu cateva intrebari pe care nu inteleg’Cumnatul meu a divortat din decembrie 22 2ö14.are o fetita de 8 ani impreuna cu fosta sa sotia.in luna asta pe 13 a fost custodia pentru copila.in saptaman asta a venit hotararea judecatoresc din odorheiu secuiesc ca cumnatul meu are dreptul de a lua fetita in fiecare a doua weekend adica vineri de la ora 18 pana duminica ora 18,in vacantele mici o saptamana si in vacanta mare o luna.astazi o fost la fosta sotia sa ia dar nu la dat pe fetita cii au facut un scandal mare ca nu lasa-ce este de facut in privinta asta ca nu respecta hotararea judecatoresc ,si incalca legea din cate stiu.va rog sa ma ajutati cu raspunsul in privinta asta ce este de facut .cu respect si stima

 98. 24 ianuarie 2015

  Buna ziua, as dori daca se poate sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari, in situatia:
  am achizitionat prin licitatie publica de la un lichidator, o masina executata silit, a unei firme in faliment, am primit proces verbal, factura de achizitie, bunul mobil si trebuie sa fac acte pe masina.
  1.Exita in viitor, posibilitatea sa mi se ia aceasta masina daca firma nu-si achita datoriile?
  2. La licitatie am fost unic participant, ar fi trebuit sa fie de fata si un notar sau lichidatorul a fost suficient?
  3. Firma fiind in faliment automat are datorii la stat, de ce mi se cere la politie pentru inmatriculare fisa de fisc ca nu are datorii?
  Multumesc.

 99. 23 ianuarie 2015

  Buna ziua,

  Va rog sa ma lamuriti in privinta unei datorii la Vodafone (vanduta ulterior celor de la APS). In luna 08/2011 am facut un abonament la Vodafone care a ramas neachitat. In 2013 aceasta datorie a fost vanduta firmei APS. In februarie 2013 au luat cei de la APS legatura cu mine, telefonic, aducandu-mi la cunostinta faptul ca dosarul meu a ajuns la ei, si, probabil, am facut si o intelegere de plata – nu imi mai amintesc exact. Eu stiu ca datoriile se prescriu in termen de 3 ani de la ultima plata efectuata – se poate sa ma insel. Ieri, 22/01/2015 am primit un mesaj de la APS care suna cam asa “in lipsa unui raspuns favorabil dosarul dumneavoastra va fi trimis catre departamentul de executare silita. Sunati urgent la nr…..”. Moment in care eu sun urgent sa vad despre ce e vorba. Vorbesc cu o domnisoara care imi spune ca pana pe data de 23/01/2015, ora 18:00 trebuie sa platesc integral suma restanta, respectiv 671 de lei, in caz contrat luni 26/01/2015, dosarul meu se va duce la departamentul de executare silita. Aflu in aceeasi zi ca datoriile se prescriu dupa 3 ani in cazul in care nu s-au luat masuri legale de recuperare a datoriei. Astazi, 23/01/2015, dimineata, sun la APS, cer din nou detalii despre credit, rog sa primesc si eu o notificare cu stampila, semnatura, etc. Domnisoara imi spune ca trebuie sa ceara acordul superiorului, pe care l.a si primit, primind si eu acea notificare. Tot la telefon intreb din ce data nu s-a mai achitat ceva la aceasta factura, imi spune ca din august 2011. Eu o intreb daca nu cumva e prescrisa datoria… se balbaie putin, apoi imi spune ca da… o intreb daca imi pot trimite dosarul in judecata in acest caz, imi spune ca nu, ca il pot trimite doar catre executor. Executarea silita nu se face doar in urma unui ordin judecatoresc? Inchid cu domnisoara, asteptand sa ma sune in jurul ore 14 colega ei cu care am vorbit cu o zi inainte, deoarece “aceasta stie mai multe despre dosarul meu”. In jurul orei 14 primesc un mesaj “pentru dosarul dumneavoastra a fost demarata executarea silita! sunt ultimele 2 zile in care puteti achita fara a suporta cheltuieli de executare! Sunati la…”. Eu ma uit mirata la telefon, ma uit la ceas, vad ca e 14:11 minute…. Ma gandeam ca mai am 4 ore pana in momentul in care imi “incalcam intelegerea”. . Sun la APS, cer sa vorbesc si eu cu cineva, mi se spune ca va reveni colega cu un telefon… astept, astept, sun iar – acelasi raspuns, si din nou….astept, sun, la fel. Intr-un final reusesc sa vorbesc cu o domnisoara, o alta domnisoara, nu cea cu care am vorbit prima oara, nici a doua, nici a treia. nici a patra. Bun… ii explic… Ii spun ca din cate stiu eu datoria ar trebui sa fie prescrisa, dar ca eu in continuare vreau sa platesc, dar nu integral, esalonat ( nu lucrez in acest moment ), insa nu inteleg cum se asteapta ei sa platesc cand ei imi trimit mesaj in care este specificat ca dosarul meu a fost trimis la executor, desi mie mi s-a spus ca pe data de 26/01/2015 dosarul va fi trimis la executor. Imi spune ca nu are importanta, eu ii spun ca are importanta, stresul meu psihic nu se masoara in sute de lei datorate la ei, sau in oricare alta parte si ca vestea asta cu executorul ma preseaza si streseaza, plus ca nu asa a fost intelegerea. Intre timp domnisoara imi spune ca eu am primit oricum somatie acasa, pentru care am si semnat. Eu nu imi amintesc sa semnez astfle de somatii, asa ca intreb pe ce adresa au trimis ei acea somatie. Imi da adresa mea veche, din 2011, intre timp, la sfarsitul anului 2011 eu mi-am schimbat adresa de resedinta si din buletin. II spun si domnisoarei asta… o rog sa verifice pe ce adresa mi-a trimis, a spus ca nu se poate, nu poate vedea asa ceva in sistem. Eu nici macar nu stiu daca e adevarat ca au trimis somatie, eu clar nu am semnat pt confirmarea primirii ei. Se balbaie si domnisoara, nu prea stie ce sa imi zica…etc. O intreb iar ” dumneavoastra puteti trimite dosarul in instanta, sau nu?”, raspunsul ei ” Nu…. adica…da… pentru ca nu este prescrisa, dar noi nu vrem sa va trimitem dosarul in instanta, ci la executor”. Cum ma poate executa executorul daca nu are o decizie judecatoreasca? Intrebari: 1) Datoria mea este prescrisa in acest caz sau nu? Daca nu, va rog mult sa imi explicati de ce nu. 2) APS poate inainta un dosar de judecata impotriva mea pentru aceasta factura? 3) Eu ii pot da pe ei in judecata pentru aceste neconcordante intre cele spuse de angajati si, in special, pentru acel mesaj in care ei spun ca dosarul meu a fost trimis la executare silita, desi intelegerea de termen pana la plata nu a trecut? Eu am vorbit cu mai multi angajati si fiecare mi-a spus altceva. Eu pe cine sa cred? pe cel care mi-a spus ca s-a prescris? pe cel care mi-a zis ca nu s-a prescris si ca imi pot trimite dosarul in judecata? sau pe cel care mi-a spus ca nu s-a prescris dar ca ei oricum nu imi pot inainta dosarul catre proces?
  Va rog mult sa imi raspundeti!
  Va urez sa aveti o zi minunata!
  Carmen F.

 100. 17 ianuarie 2015

  Buna ziua.am si eu o intrebare….Am avut o relatie cu un barbat,pe timpul relatiei mi-a dat ceva bani(de buzunar,vacanta,etc)cand ne-am despartit din cauza certurilor el mi-a cerut bani inapoi,vreau sa specific ca mi-a trimis ceva bani si in contul meu,nu avem nici o hartie facuta de imprumut pentru ca nu l-a obligat nimeni sa imi dea,el a vrut.Intrebare mea este ce se poate intampla???Ma ameninta daca nu ii dau bani inapoi
  Va multumesc frumos

 101. 15 ianuarie 2015

  fratele meu a fost agresat de 2 persoane si sia pierdut vederea la un ochi. instanta a hotarat in 2009 ca cei 2 inculpati sa fac 3 ani de inchisoare si sa plateasca 300 lei lunar catre fratele meu , daune materiale de 9700 lei si daune morale de 30000 lei bani pe care nu ia primit nici in ziua de azi
  cei 2 au iesit din inchisoare si inca nu au dat nimic.
  ce poate sa faca fratele meu. va rog sa ma ajutati cu o indrumare in directia buna
  politia nu vrea sa faca nimik zic ca e de competenta executorului

  astept raspuns va multumesc

 102. 15 ianuarie 2015

  sotul este chemat in instanta la camera preliminara in calitate de petent . /partea citata are dreptul la un avocat …. dar de fapt noi nu stim de ce il cheama in instanta …….. va rog sa ne ajutati ce sa facem si cum sa procedam va multumescc

 103. 13 ianuarie 2015

  buna seara ma numesc maria matei am si eu o intrebare as mamica cu 2 copii prin cezariana la cel de al 2 lea copiil am cerut sa ami lege trompele am semnat an caza ca raman anarcinata pot da an judecata medicul multumesc

 104. 12 ianuarie 2015

  Astazi am mers la un bancomat cu cardul de pensie al mamei mele ptr a -i ridica banii.Dupa introducerea cardului bancomatul s-a oprit datorita unei caderi de tensiune, capturandu-mi cardul.Functionarul bancii a scos cardul in fata mea spunandu-mi ca nu poate sa mi-l inapoieze.Mentionez ca eu nu am facut nici o greseala de tastare sau de alt gen,functionarul bancii confirmand ca totul s-a intamplat datorita unei caderi de tensiune.Se poate considera acesta un furt?Cardul era la vedere in mana functionarului din fata mea si nu a vrut sa mi-l inapoieze.Am plecat umilit ca nu am ridicat bani mamei si am ajuns acasa fara card.Recunosc ca mi-sa adus la cunostinta ca poate sa ridice cardul nu mai titularu.

 105. 12 ianuarie 2015

  Buna ziua.

 106. 6 ianuarie 2015

  dupa desfacerea contractului de munca disciplinar in care se mentioneaza ca toate prejudiciile au fost recuperate mai pot veni sa ceara bani din urma?
  multumesc

 107. 15 decembrie 2014

  Numele meu este Raportaru Ctalin, am marea rugaminte la dv sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare. de ceva vreme cam 5 ani ma ocup cu instalarea de antene focus sat, un prieten de al meu are firma colaboratoare cu focus si eu instalez pt el, dar fare niciun fel de act intre mine si el, doar verbal, nu avem semnat nimic sau alta forma legala de genul asta, de cateva zile au aparut niste certuri inte mine si el si acum ma ameninta cu judecata pe cum ca eu am intalat niste antene si clienti au reclamat ca acum 2 ani s-au incasat niste bani pe care nu trebuiau incasati. acum va intreb eu pe dv daca poate sa ma de-a in judecata pe cum ca eu am facut asa ceva daca eu nu figurez cu nici-un act in bazele focus sat sau firmei lui sau mai stiu eu pe unde? va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns urgent stima

 108. 14 decembrie 2014

  buna ziua!am o intrebare in legatura cu custodia fetitei mele.mama ei a parasit domiciliul in 2013 cu tot cu copilul.apoi dupa 2 luni a plecat in germania cu alt barbat.momentan acum copilul este la familia actualului iubit. cum pot face sa castig custodia minorului si sa o decad din drepturile parintesti.?astept un raspuns…va multumesc

 109. 1 decembrie 2014

  Buna ziua!
  Am cumparat o masina fara contract de vanzare cumparare! am dat-o mai departe fara sa fac contract de vanzare cumparare! acum clientul care o are imi cere bani, pentru faptul ca a vrut sa treaca vama si actele erau false si i s-au retinut. Mentionez ca eu nu stiam ca actele sunt false, masina e de bulgaria si de proprietarul de la care am luat masina nu mai dau de el! Ce pot face? Ce riscuri trebuie sa imi asum?
  o zi frumoasa!

 110. 28 noiembrie 2014

  Buna ziua,
  Ma numesc Mocanu Ionel domiciliat in Roman judetul Neamt, si va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema, sa-mi dati o sulutie ce as putea sa mai fac.
  In anul 2003 am instrainat un automobil Dacia 1300, care era defecta si statea in parcare. Acea persoana mi-a promis ca face el actele . Persoana s-a mutat de la locuinta respectiva si nu a mai fost de gasit. Deageaba am incercat la Politie nu am reusit nimic. Din 2003 platesc toate taxele si nu reusesc sa o radiez fara acte. Actele le-am dat odata ce am primit banii 6 milioane la timpul respectiv ramanand sa astept sa-mi trimita actele de radiere. Nu stiu ce s-a intamplat cu acea persoana,si nici cu masina. Presupun ca este plecat din tara. Acum 2 ani l-am dat in judecata si datorita avocatuil ori a avut pe cineva la Judecatorie, am pierdut procesul. Judecatorul nu a vrut sa cheme pe mrtorul care il aveam deoarece era frate cu mine. Deasemeni nu a vrut sa faca nici analiza grafologica la actul de vanzare cumparare deoarece nu era cel original. Cel original l-am dat la Politie deoarece mi l-a cerut cand am facut o plangere pentru a ma ajuta sa-l gasesc pe cumparator ori sa retina masina in trafic. Mentionez ca eu nu am ramas decat cu o copie a Cartii Tehnice si una de pe Certificatul de inmatriculare. Cand am plecat de la adresa respectiva din casa parintilor printre lucruri am gasit un act primit prin 2006 de la Politie prin care persoana respectiva recunostea ca a detinut masina dar a vandut-o mai departe si nu stie cui.Eu nu am stiut de rezolutia respectiva si nu am putut-o folosi la proces. De 2 ani de la proces incerc sa redeschid procesul si nu reusesc. Toti avocatii imi spun ca a trecut termenul de recurs si nu mai pot redeschide cazu, si nu stiu ce sa faca deoarece nu au mai intalnit un asemenea caz. Am facut o plangere impotriva persoanei respective pentru furt, deoarece acesta nu a recunoscut nimica. Am primit raspuns cu NUP .Nici pana in ziua de azi Politia nu a facut nimica si nu a retinut masina in trafic. Acum o saptamana am cerut ajutorul celor de la CNADR pentru am-i spune daca pentru masina respectiva este in circulatie. Am primit raspuns ca masina este in circulatie si s-a platit rovineta, dar ca nu au cum sa ma ajute ca la cumpararea rovinetelor nu sunt inregistrate si numele persoanelor care le cumpara. Masina mea se plimba prin tara neradiata si eu nu pot face nimica. Cei de la FISC si de la Radieri imi spun ca imi trebuie hotarare de judecata. Ce pot face?
  In speranta ca ma veti putea ajuta cu o informatie, va multumesc anticipat.
  Cu stima,
  Mocanu Ionel

 111. 26 noiembrie 2014

  Bună ziua,

  Vă rog să ma ajutaţi şi pe mine cu un sfat în ceea ce priveşte următoarea problemă: Recent, am primit prin testament (făcut de mătuşa mea (decedată în anul 2007)) drept de moştenire asupra tuturor bunurilor acesteia. Întrucât mătuşa mea împreună cu soţul acesteia nu au avut copii, toate bunurile acestora au intrat în proprietatea mea, fapt atestat prin certificatul de legatar care mi s-a întocmit la Notariat în anul 2013.

  Recent am aflat că soţul acesteia ar fi primit – în calitate de veteran de război – 2,5 ha de pământ, pe care le-ar fi lucrat împreună cu mătuşa mea până în anii 60, când li s-a confiscat prin colectivizare. De asemenea, am mai aflat că pe terenul în cauză, mătuşa mea ar fi primit, după 1991, şi un titlu de proprietate, însă datorită bolii şi vârstei înaintate nu s-a mai interesat de acel teren.

  Aş dori să vă întreb dacă, în calitate de unic moştenitor al celor doi, am vreo posibilitate de a recupera acel teren? În caz că da, ce mă sfătuiţi să fac? Căror instituţii trebuie să mă adresez în acest scop? Ce acţiuni trebuie să întreprind?

  (Recent am trimis o cerere către Primăria în raza căreia cei doi au avut în proprietate terenul în cauză, prin care am solicitat să se identifice – în Registrele agricole – şi să mi se trimită copii după actele de proprietate eliberate pe numele celor doi după anul 1947).

  Va mulţumesc,

  Cu stimă,

 112. 15 noiembrie 2014

  buna ziua am si eu o intrebare.eu am o amenda mai veche cam din 2006 si acuma ma gasit angajat si il obliga pe seful meu sa ma execute silit.intrebarea este ce poate pati seful meu dak eu nu vreau sau nu am bani sa o platesc ce riscuri are seful meu.multumesc.

 113. 14 noiembrie 2014

  am cumparat o masina mare de lemn de foc aprox 10 metri cubi,incalc vreo lege daca imi transport necesarul de lemn de foc (aprox 1,5 metri cubi taiati chituci )cu masina personala (dacia papuc cu 5 locuri) ?

 114. 5 noiembrie 2014

  Buna ziua,
  Va scriu ca nu mai stiu ce sa fac. Eu locuiesc la bloc de 4 etaje. Un vecin de la parter (eu locuind la 4) a montat camera de supraveghere la scara blocului fara acorul meu. Cand i-am spus ca nu are voie, a dat in mine. Am chemat politia. Dar politia nu se amesteca la montat camere. Spun ca trebuie sa vb cu administratorul. Invatati-ma va rog, calea legala pentru a face acest om sa nu mai puna camera de supraveghere la scara. Nu am bani pentru procese. Va multumesc.

 115. 12 septembrie 2014

  Buna ziua1 Sunt un cetatean roman necasatorit, fara nici un fel de obligatii si care traieste cu parintii. Va scriu pentru ca necesit un sfat inainte de a lua o decizie in cunostinta de cauza, si pentru ca situatia mea financiara este destul de precara. Problema mea este simpla, ba chiar hilara ,intr-un fel, dar pentru mine este o chestune de sanatate. Am o “persoana” care parcheaza masina vis a vis de casa mea in vizita la parinti zilnic. Nimic rau, ba chiar foarte pozitiv, daca nu ar pune de fiecare data sirena, special pentru a deranja, din telecomanda. Am incercat s-o intreb de motiv si raspunsul a fost evaziv, poate putin batjocoritor. Ce trebuie sa fac, si daca este posibil sa demontrez ca este un act deliberat. Nu am avut nici un fel de conflict cu ei nici inainte si nici acum nu ar trebui sa am. Nu am colaborarea altor vecini pentru ca sunt o persoana retrasa iar parinmtii mei ma desaproba pentru asa “fleac”, dar uintr-un cartier foarte linistit este ceva insolit si stiu ca nu se poate trai in halul asta intr-o tara ce se zice europeana. Ce trebuie sa fac? Va multumesc!

 116. 4 august 2014

  Buna seara . Am si eu o problema care ma cam sperie sunt un tanar de 24 de ani care lucreaza in distributie un loc de munca foarte agitat si cu foarte multi bani . Porblema mea este ca intr-o am pierdut din bani . Mar interesa si pe mine sa stiu ce se intampla pentru ca seful meu ma ameninta cu dosar penal si alte lucruri . Eu am bunavointa sa dau banii inapoi dar stiti cum e in ziua de azi salariile foarte mici si nu pot da decat prin rate nu ii pot da pe toti o data in momentul de fata ma pus pe bara si asteapta sa aduc banii eu nu ii pot da inapoi pe toti as vrea sa imi spuneti ce se poate intampla sefii mei spun ca este furt calificat chiar daca iam pierdut am si delcarat asta ca sunt pierduti . Spunetimi se sa fac sau cum o sa se sfarseasca asta pentru mine .

 117. 18 iulie 2014

  Buna ziua. Ma puteti ajuta si pe mine, va rog, cu un raspuns legat de dorinta de a divorta (decizie comuna) cu un copil minor? Fetita are 4 anisori, sotul o iubeste dar din pacate relatia dintre noi doi s-a deteriorat si nu credem ca-i mai putem oferi un mediu propice pentru dezvoltarea ei emotionala. As dori sa stiu cum se acorda custodia avand in vedere ca el nu are un apartament (se va muta la mama lui) si nici un venit de mai bine de 3 ani. Eu am apartament proprietate personala dobandit inainte de casatorie si un venit destul de mare ce acopera atat partea educationala cat si materiala. Evident ca as dori custodie unica in care tatal poate sa viziteze oricand si in special atunci cand copilul o va cere intrucat este destul de atasata de mine plus ca mediul in care este acum este unul ce ii ofera siguranta iar scoaterea din acest mediu imi e teama sa nu duca la mai multe tulbari decat cele ce vor rezulta in urma separarii. Multumesc

 118. 23 ianuarie 2014

  Buna seara!Am si eu o intrebare. In 2012 m-am inscris la o scoala postliceala, pe 30 iulie 2012 mai exact, iar dupa aproximativ o luna am decis sa imi retrag dosarul.Am depus o cerere si mi-au spus ca solutionarea cererii dureaza 2 zile si ca ma vor contacta ei.Am fost sunata apoi ca mi-a fost aprobata cererea, sa vin sa imi ridic dosarul, dar conform contractului de studii pe care l-am semnat, sa platesc suma de 400 de lei drept daune si prejudicii aduse institutiei. Cand am semnat acest contract nu am vazut aceasta clauza, recunosc ca nu am studiat in amanunt acel contract, din pacate. In urma cu cateva zile am primit o instiintare, cum ca daca nu platesc aceasta suma de 400 de lei voi fi data in judecata.intrebarea mea este daca pot fi obligata cumva sa platesc aceasta suma din moment ce eu nu am beneficiat de niciun serviciu al acestei scoli si mi-am reziliat contractul inainte ca anul scolar sa inceapa. Consider nu am adus nici un fel de prejudiciu acestei scoli. Aceasta clauza a acestui contract mi se pare a fi una abuziva.Ce riscuri presupune neluarea in seama a acestei instiintari? Multumesc si astept un raspuns!

 119. 28 noiembrie 2013

  am si eu o intrebare anlegatura cu pensia alimentara.am fost la firma em cerut o adeverina pe venit si an ea mia trecut salariu de 900 lei si diurna de 42 de euro pe zi daca asi arata asta la judecatorie ami calculeaza doar cei 900 lei sau si diurna.astept un raspuns va multumesc anticipat.

 120. 27 noiembrie 2013

  Buna ziua,

  As vrea sa va rog sa-mi spuneti unde se incareaza, in noul cod de PROCEDURA CIVILA, taxele judiciare, si cuantumul acestora, pt urmatoarele capete de acuzare:
  1. eliberarea adeverinţei, legal şi corect întocmite, necesare vânzării apartamentului reclamantului (adeverinţă din care să rezulte că nu am datorii şi restanţe financiare la Asociaţia de Proprietari) (Asociatia de proprietari refuza nejustificat eliberarea acestui act)
  2. eliberarea şi redarea spaţiilor comune (spălătorie, uscătorie) ocupate abuziv de un număr restrâns de proprietari şi punerea lor la dispoziţia tuturor proprietarilor. Folosirea în interes personal a acestor spaţii comune, de către un număr limitat de persoane se face cu ştiinţa şi încuviinţarea tacită a dl. presedintelui asociatiei de proprietari.
  3. plata cheltuielilor de judecata.

  Va rog sa-mi spuneti si la ce art. se incadreaza aceste cereri, din OUG 80/2013.

  Va multumesc si astept un raspuns rapid si urgent pt. a putea achita aceste taxe judiciare de timbru.

  Va multumesc si e posibil sa va contactez pt a ma reprezenta.

  O zi buna

 121. 7 noiembrie 2013

  buna ziua am o intrebare poate tata meu pe care este scrisa casa sa vinda casa fara acordul meu sau mamei daca da cum pot sa impiedic acest process mersi moolt

 122. 13 mai 2013

  Buna ziua,

  Mai am o intrebare va rog, ce conditii trebuie sa fie indeplinite pentru a beneficia de ajutor de inmormantare?

  Va multumesc frumos.

 123. 13 mai 2013

  Buna ziua Dl avocat,

  Am si eu va rog o intrebare legata de posibilitatea beneficierii pensiei de urmas. Persoana decedata nu mai lucra de 10 ani insa vechimea totala in munca este de peste 20 ani. Sotia a ramas cu un copil inca minor. De la Casa de Pensii i s-a spus ca nu poate beneficia de pensie de urmas datorita intreruperii foarte mari in munca.
  Stiu ca dupa noua lege vechimea in munca nu mai este un criteriu de acordare a pensiei. Este adevarat ca nu poate beneficia de pensie de urmas? Daca poate imi puteti spune va rog daca in afara de urmatoarele documente mai sunt necesare si altele si daca acestea se depun la Casa de Pensii.
  – certificat deces
  – livret militar decedat
  – carte de munca decedat
  – adeverinta angajatori cu vechime/ decedat
  – act identitate sotie
  – certificat casatorie
  – certificat nastere copil
  – cerere tip

  Va multumesc frumos pentru ajutor.

 124. 7 aprilie 2013

  Buna ziua,sotia mea are un credit de nevoi personale obtinut in timpul casatoriei,nu am mai putut plati ratele iar acum am primit o somatie de executare silita.ea nu are momentan nici un venit,se poate executa casa care este girata la alta banca unde platim ratele?se poate executa o masina care este pe numele meu,deasemenea luata in timpul casatoriei?se mai poate face o intelegere cu executorul sau cu banca daca deja am primit somatie de executare iar creditul a fost declarat scadent!multumesc anticipat!

 125. 16 martie 2013

  buna ziua . va rog dati-mi un sfat,am o avocata care m-a reprezentat in timpul procesului dar la ultima infatisare cand asteptam sentinta mi s-a spus ca rezultatul sa mi-l iau singur de la arhiva sau sa il caut pe net deoarece ea si-a incheiat atributiile.va rog informati-ma daca e normal ce a facut???
  va multumesc astept raspuns

 126. 23 ianuarie 2013

  Va rog sa mi spuneti cum sa procedez sa recuperez banii conform legii din 2008 care marea salariile cu 50%.De cativa ani nu mai sunt membru de sindicat si n am putut participa la procesul intentat de sindicat pentru recuperarea banilor.Am o vechime de peste 42 de ani in invatamant si am cotizat la sindicat peste 35 de ani.Trebuie sa ma judec cu ministerul ,cu statul ?
  Va multumesc !Your Comments

 127. 21 ianuarie 2013

  Va rog sa-mi spuneti daca am lucrat 10 ani impreuna cu sotia la constructia (ca.4,5 ani)si dupa am avut grija de casa tata-lui meu iar dupa acesti ani n-ea dat afara din casa se poate sa cer banii pentru acesti ani. Va multumesc.

 128. 5 octombrie 2012

  Indepliniti conditiile

 129. 5 octombrie 2012

  am 34 de ani ,casatorit,(un copil),in anul 2005 am urmat crsurile de sudori ale scolii de arte si meserii din braila(din 16.06-25.09.2005) si dupa care mam angajat ca sudor la un santier naval din localitate iar de atunci lucrez neintrerupt tot ca sudor.la data respectiva aveam absolvite numai 8 clase primare dar acum sunt inscris la seral si deja sunt in clasa a 11 a si mar interesa daca as putea sa ma inscriu la loteria vizelor,mai precis daca mas incadra cu forma de invatamant pe care o am la acesta loterie.va multumesc anticipat !!

 130. 9 septembrie 2012

  Există vreo lege care să precizeze că în clauzele unui contract de prestări servicii trebuie meționat obligatoriu că dacă beneficiarul nu-și plătește obligațiile timp de 30 sau un anumit număr de zile, contractul se reziliază și că prestatorul trebuie să oprească executarea de servicii și să treacă la recuperarea banilor pentru servicii oferite? Mai mult, este întemeiat ca acesta (prestatorul) să continuie prestarea de servicii timp de un an fără a fi plătit, iar apoi să ceară penalități, somație de plată prin instanță, pentru serviciile prestate timp de 12 luni?
  Mie nu mi se pare corect și legal ca firma de pază să mai presteze la infinit servicii și dupa 10 luni să se trezească că nu sunt plătiți?
  În contractul de prestări servicii, ce îl am cu acea firmă, nu este scris ce se întâmplă dacă nu plătesc 30 de zile sau mai multe, decât faptul că trebuie să achit penalităti de 0,1% pe zi până la recuperarea debitului, iar de încetarea seviciilor nu scrie nimic. Din înscrisuri firma ar continua să ofere servicii la infinit și eu să plătesc penalizările pentru întârziere a plății.
  STUDIU DE CAZ
  Am primit o citație cu somație de plată în insatanță de la o firmă de pază care 10 luni a prestat servicii de pază, în baza unui contract între părți, fără a fi plătită de mine în acest interval de timp. Durata de valabilitate a contractului se prelungea tacit dacă nicuna dintre părți nu îl denunța. După apariția crizei financiare și reducerea salariilor la bugetari cu 25% am analizat ce cheltuili pot fi eliminate. Decisesem că renunțarea la serviciile firmei de pază era soluția. Nu am anunțat firma că nu mai vreau serviciile ei, nu i-am mai plătit ultima lună așteptând ca firma să oprească serviciile și să trecă la recuperarea datoriei. Dar firma a continuat să presteze servicii timp de 10 luni și invoca că îmi înmâna facturi (fără să fie semnate de mine) pentru serviciile lor.
  Am discutat cu un reprezentat al firmei și i-am confirmat verbal că sunt de acord să plătesc aceste servicii (restanța de pe 10 luni) în rate egale timp de un an. După aceea, timp de 6 luni, firma trimitea la adresa mea un om care lua banii și-mi dădea o chitanță. Dar la un moment dat, nu a mai venit nimeni și după trei luni primesc somație de plată în instanță. Logic, am considerat că le datoram doar ultima lună de prestări servicii, dar acceptasem să le plătesc și acele luni în rate egale (dând dovadă de colaborare și arătând că sunt deschs la discuții și că sunt în căutarea de soluții chiar dacă nu mai aveam bani).
  Care credeți că trebuie să fie cale ce s-o urmez din acest moment și ce șanse de câșig aș avea?
  Vă mulțumesc!
  Cu stimă,
  Crismachara.
  Your Comments

 131. 7 septembrie 2012

  Buna ziua ,va rog sa ma sprijiiti in sensul unui raspun in ceea ce priveste rezilierea unui contract de asistenta juridica. In fapt nu sunt multumit de reprezentarea pe care am avut-o in fata instantei de judecata ,iar un alt motiv este faptul ca avocatul nu mi-a prezentat nici dupa un an chitantele care cuprin atat cheltuielile vis-a vis de onorariu,cat si late cheltuieli(ptr deplasari…etc.)

 132. 6 septembrie 2012

  buna seara!pot sa am domiciliul din cartea de identitate in spatiu cu alta destinatie?in cf scrie ca sunt doua incaperi.multumesc

 133. 4 septembrie 2012

  Buna ziua, Domnule avocat. Sunt foarte bucuroasa ca am aceasta posibilitate ,de a primi raspuns sau sa ii spunem rezolvare la o problema care ma nelinisteste si anume : este posibil ca sotul meu sa ma dea in judecata pentru program de vizita al fetitei noastre innainte ca divortul sa se termine ?
  Multumesc anticipat.

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2019 by Coltuc