Open/Close Menu Coltuc si Asociatii - FIRMA NUMARUL 1 IN CONSULTANTA FIRME/AFACERI DIN ROMANIA Urmareste #livecoltuc pe facebook,instagram si youtube

Orice casnicie, indiferent de durata acesteia, presupune o suma de bunuri comune, care sunt detinute in cote egale de cei 2 soti. In cazul casatoriei aceste bunuri comune sunt detinute “in devalmasie” adica fiecare cunoaste intinderea acestor bunuri, insa nimeni dintre cei 2 nu stie care sunt cotele firesti ale acestora. De exemplu: detinem un imobil de 2 camere, cunoastem ca regula este de 50-50, insa nu stim precis care camera este a unuia si care a altuia si/sau cum se imparte holul, bucataria, camera de acces sau balconul. Practic, in timpul casatoriei cunoastem ca avem o masa de bunuri comuna, si suntem cu 50% creditori asupra ei, fata de celalalt. Asta inseamna “in devalmasie”. Ca sa se poata realiza partajul dupa divort, evident ca este necesar a se imparti in mod concret aceasta “comunitate” de bunuri.
1. Regula generala.
Intr-un partaj dupa divort, regula generala este ca fiecare dintre soti detine jumate-jumate din totalitatea bunurilor comune. Prin bunuri comune se inteleg absolut toate bunurile si lucrurile ce au folosit sotilor si au fost cumparate in vremea casatoriei, pana la pronuntarea divortului. Aici intra: mese, scaune, ustensile de bucatarie, cadouri primite de soti, mobila, tablouri, samd., inclusiv bunuri imobile – terenuri, case sau actiuni in societatile comerciale infiintate in timpul casatoriei.
2. Bunuri care nu pot face obiectul partajului dupa divort.

Nu intra in masa partajului urmatoarele categorii de bunuri:
 • Bunurile mobile sau imobile primite de unul dintre soti cu titlu de mostenire
 • Bunurile mobile sau imobile primite de unul dintre soti sub forma de donatie, cand donatarul nu specifica faptul ca donatia este si in beneficiul celuilalt sot
 • Partile sociale detinute de unul dintre soti intr-o societate comerciala
 • Fructele si productele provenite de la bunurile proprii ale unuia dintre soti cu mentiunea ca , pentru ca fructele sa devina bun comun este necesara contributia ambilor soti la obtinerea acestora
 • Creantele nascute inainte de incheierea casatoriei si realizate in timpul casatoriei
 • Bunuri de uz personal si exclusiv
 • Bunuri destinate exercitarii profesiei
 • Manuscrise stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii si inovatii
 • Bunurile achizitionate in timpul casatoriei de catre unul dintre soti cu sume primite din instrainarea unui bun propriu al acestuia
 • Indemnizatia de asigurare primita ca urmare a prejudiciului suferit prin deteriorarea /pieirea unui bun propriu
 • Pretul vanzarii unui bun propriu
 • Bunuri obtinute prin schimbul cu un bun propriu
Potrivit art. 340 lit. g) NCC :” bunurile, sumele de bani sau orice valori care inlocuiesc un bun propriu, precum si bunul dobandit in schimbul acestora sunt bunuri proprii ale fiecarui sot.” Cu alte cuvinte, bunurile achizitionate in timpul casatoriei, cu bani proveniti dintr-o mostenire legala, sunt bunuri proprii ale sotului respectiv.
Imbunatatirile aduse casei, daca sunt facute in timpul casatoriei, se impart in mod egal intre cei doi soti. Daca puteti dovedi ca aceste imbunatatiri aduse casei au fost facute cu banii obtinuti de dvs din mostenire, atunci aveti sanse de a reduce cota ce se cuvine sotului.

 

 3. Ce trebuie sa stim despre cum se face partajul?
Evident ca regula esentiala si cea mai buna este : intelegerea. Fiecare dintre soti trebuie sa cunoasca bunurile care ii apartin, sau pe care si le doreste si sa fie dispus a negocia cu celalalt sot restul de bunuri.
Partajul acum se poate realiza frumos si civilizat, daca exista intelegere. Daca nu exista intelegere si orgoliile pun stapanire pe mintea celor 2, se va naste un proces indelungat, istovitor si extrem de costisitor, in finalul caruia amandoi pot obtine o hotarare care sa ii devaforizeze in egala masura. De exemplu, va certati pe o masina, dar nu sunteti dispusi sa o lasati la schimb pentru altceva ce va doriti – de exemplu un tablou. Dovezile si probele administrate va pot lasa si fara masina si fara tablou, de exemplu.
Partajul se poate face prin notar, mediator (unde exista intelegere) sau prin instanta (unde nu exista intelegere). In orice situatie trebuie sa aveti deja facuta “lista” cu bunurile pe care le revendicati, si daca valoarea lor este mai mare decat a celuilalt, trebuie sa va ganditi cum propuneti sa il despagubiti.
In situatia in care bunurile primite de unul dintre voi depaseste valoarea bunurilor ramase la celalalt, balanta se echilibreaza prin sulta – cel ce a primit mai mult, plateste diferenta celuilalt, practic le rascumpara.
Important: partajul se face numai intre soti, rudele sau copiii acestora nu pot avea nicio pretentie la aceste actiuni!
4. Situatie posibila.
Se poate intalni – destul de des – discutia precum ca doar unul a adus bani in casa, celalalt a fost mai mult “intretinut”. Fie a avut salariu mai mic, fie nu a fost angajat, fie nu a dorit sa contribuie la cheltuielile comune sau la achizitia bunurilor comune. Este un caz tipic. Insa, precum regula spune ca se prezuma cote egale de participare, asta nu inseamna ca, daca exista dovezi solide, aceasta prezumtie nu poate fi rasturnata. Cel ce va dovedi ca participarea sa a fost mai mare, poate obtine mai mult. Am intalnit asemenea cazuri, cand partajul a fost facut si 70% in favoarea unuia dintre soti, deci nu va “linistiti” cu gandul ca totul este 50-50 si incercati sa mentineti intelegere in stabilirea bunurilor care va pot reveni.
Cel ce revendica o cota mai mare, va trebui sa dovedeasca acest lucru prin:
– veniturile obtinute din salariu si orice alte venituri obtinute din prestarea de activitati / servicii remunerate sau venituri din drepturi de autor, sau brevete de inventie, sponsorizari, samd
– Donatiile sub forma de bani care au fost cheltuite in interesul casei
– Mostenirile a caror contravaloare a fost folosita in sustinerea cheltuielilor casei, etc.
Daca sotii, inainte de cererea de divort s-au separat in fapt, trebuie mentionat, deoarece orice bun achizitionat de unul dintre ei nu mai poate fi inclus in masa bunurilor comune deoarece acesta nu mai putea fi achizitionat prin contributia amandurora. Cu alte cuvinte pot fi intalnite situatii in care sotii aleg sa divorteze dupa 1 an sau mai multi de la separare, unul dintre soti sa plece la munca in afara si divortul sa intervina dupa o perioada anume de timp, toate bunurile ce au fost cumparate de celalalt sot dupa acest moment, nu mai sunt bunuri comune, insa pentru acest lucru, trebuie avuta grija ca cererea de divort sa solicite instantei sa constate ruptura dintre soti la data separarii efective, nu la data pronuntarii sentintei de divort!
Pe de alta parte, daca de exemplu unul dintre soti paraseste domiciliul conjugal si celalalt sot, din diverse motive, vinde/instraineaza din patrimoniul comun – fie amaneteaza bijuterii, vie vinde un tablou, sau o mobila, etc – aceste bunuri vandute se pot aduce in masa partajabila sub forma banilor incasati pe aceste bunuri instrainate.  
5. Ce se intampla cu ratele la creditele luate impreuna? 
Acesta este un subiect extrem de delicat, deoarece pot fi nenumarate situatii. Sotii pot fi impreuna co-debitori – sens in care bunul este suportat de ambii – cum este un credit ipotecar, sau poate fi doar unul debitor – sens in care si-a facut un credit de nevoi personale. Acum depinde in egala masura cum si pentru ce creditul personal a fost luat in interesul familiei si cum s-a utilizat acesta pentru bunastarea comuna. De regula, creditele personale sunt cel mai adesea luate pentru bunastarea comuna – fie se cumpara o masina de spalat, un televizor, sau mobilier, sau se foloseste la zugraveli si modernizari. Discutia se pune asupra cui ii ramane – solutiile sunt relativ simple – cel ce ramane cu aceste bunuri, preia si obligatiile de plata aferente, diferentele ramase de plata (sub forma de rate) fiind scazute din valoarea bunului de partaj. Adica: ati cumparat bunuri in valoare de 10.000 lei prin credit personal – insa mai aveti de plata 7.000 lei, acesti 7.000 de lei, pentru ca sunt debite personale, nu vor putea intra in masa partajabila, ceea ce inseamna ca nu se va socoti ca bunuri 10.000 lei, ci doar 3.000 lei cat au fost efectiv folositi in casatorie.  
Aceeasi discutie se poate purta si asupra unui credit imobiliar, numai ca, in acest moment, legislatia noastra prevede multiple lacune sub aspectul preluarii. De ce? Banca imprumuta catre amandoi – codebitori – situatia in care numai unul va ramane cu imobilul, deci devenirea acestuia unic debitor – nu prea este agreata de banci. Pana in acest moment nu s-a creat suficienta jurisprudenta asupra acestor situatii posibile, astfel incat nici eu nu va pot spune ce se poate intampla, in mod concret.
6. Cand se poate introduce partajul?
Partajul se poate cere impreuna cu cererea de divort, sau dupa pronuntarea divortului, oricand dupa. Daca partajul se depune odata cu cererea de divort, exista si posibilitatea ca acest capat de cerere sa se disjunga – adica sa formeze un dosar de partaj separat – daca acesta ar impiedica judecarea rapida a divortului, iar practica instantelor este in sensul disjungerii.
Partajul suporta taxe de timbru si timbru judiciar la valoarea bunurilor ce fac obiectul lui si care reclamantul este dator a le avansa, cel tarziu pana la primul termen de judecata. Si trebuie sa stiti –aceste taxe nu sunt deloc mici!

Coltuc si Asociatii sai

#livecoltuc - coltucsiasociatii.ro Manager Coltuc Marius Vicentiu Whatsapp 0745 150 894
 1. 14 noiembrie 2019

  Hei, sunt atât de entuziasmat căsnicia mea ruptă a fost restaurată și soțul meu este înapoi după ce m-a lăsat pe mine și pe cei doi copii ai noștri pentru o altă femeie. După 8 ani de căsătorie, eu și soțul meu am fost într-o ceartă sau alta, până când în final m-a părăsit și m-am mutat în California pentru a fi cu o altă femeie. am simțit că viața mea s-a terminat și copiii mei au crezut că nu își vor mai vedea niciodată tatăl. Am încercat să fiu puternic doar pentru copii, dar nu am putut controla durerile care îmi chinuie inima, inima îmi era plină de dureri și dureri, pentru că eram foarte îndrăgostită de soțul meu. În fiecare zi și noapte mă gândesc la el și îmi doresc mereu să se întoarcă la mine, eram într-adevăr supărat și aveam nevoie de ajutor, așa că am căutat ajutor online și am dat peste un site web care sugera că dr. Mohammed poate ajuta să revină rapid . Deci, am simțit că ar trebui să-i încerc. L-am contactat și el mi-a spus ce să fac și l-am făcut apoi a făcut o (vraja dragoste) pentru mine. 28 de ore mai târziu, soțul meu m-a sunat cu adevărat și mi-a spus că îmi este foarte dor de mine și de copii, atât de uimitor !! Așa a revenit în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala sa și pentru durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiii. Atunci din acea zi, căsătoria noastră a fost acum mai puternică decât cum a fost înainte, totul datorită dr. Mohammed. el este atât de puternic și am decis să-mi împărtășesc povestea pe internet, încât dr. Mohammed casterul vrăjitor real și puternic, pe care îl voi ruga mereu să trăiască mult timp pentru a-și ajuta copiii săi în timpul necazului, dacă sunteți aici și aveți nevoie de fostul dvs. sau soțul tău s-a mutat la o altă femeie, nu mai plânge, contactați acum această puternică vrăjitoare. Iată contactul său: Trimiteți-i un e-mail la: monicaspiritualtemple@gmail.com, îl puteți suna sau adăuga la Whats-app: +2348134493948

 2. 13 noiembrie 2019

  Hei băieți, sunt atât de încântat să-mi iau soțul înapoi, după ce m-a lăsat pe mine și pe cei 3 copii ai noștri pentru o altă femeie.
  După 2 ani de căsătorie, eu și soțul meu am fost într-o ceartă sau alta, până când m-a părăsit definitiv și m-am mutat în alt oraș pentru a fi cu o altă femeie. am simțit că viața mea s-a terminat și copiii mei au crezut că nu își vor mai vedea niciodată tatăl. Am încercat să fiu puternic doar pentru copii, dar nu am putut controla durerile care îmi chinuie inima, inima îmi era plină de dureri și dureri pentru că eram foarte îndrăgostită de soțul meu. În fiecare zi și noapte mă gândesc la el și îmi doresc mereu să revină la mine, eram foarte supărat și aveam nevoie de ajutor, așa că am căutat ajutor online și am dat peste un site web care sugera că DR ISIKOLO poate ajuta la revenirea rapidă. Așa că am simțit că ar trebui să-i încerc. L-am contactat și el mi-a spus ce să fac și l-am făcut apoi a făcut o (vraja dragoste) pentru mine. 48 de ore mai târziu, soțul meu m-a sunat cu adevărat și mi-a spus că îmi este atât de dor de mine și de copii, atât de uimitor !! Așa a revenit cu multă dragoste și bucurie și și-a cerut scuze pentru greșeala lui și pentru durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiilor. Atunci din acea zi, căsătoria noastră era acum mai puternică decât cum era înainte. Toate mulțumesc lui DR ISIKOLO. el este atât de puternic și am decis să-mi împărtășesc povestea mea pe internet încât DR ISIKOLO casterie de vraja reală și puternică, pe care mă voi ruga mereu să trăiască mult timp pentru a-și ajuta copiii în timpul necazului. dacă sunteți aici și aveți nevoie de Ex-ul dvs. înapoi sau de soțul dvs. mutat la o altă femeie, nu mai plângeți doar contactați acum această puternică vrăjitoare. Iată contactul său: Trimiteți-i un e-mail la: isikolosolutionhome@gmail.com.com sau WhatsApp său la +2348133261196. DR ISIKOLO nu vă va da greș niciodată.

 3. 13 noiembrie 2019

  POVESTEA MEA ADEVĂRĂ:

  TREBUIE SĂ Vă spun mulțumesc mult dr. Ogundele! Numele meu este David, sunt atât de șocat de rezultatul tău excelent. Vraja de dragoste pe care ați făcut-o pentru mine a început să se manifeste imediat la 24 de ore de la castingul dvs. vraja exact așa cum ați spus. Soția mea se întoarce la mine acum cu atâta dragoste și fericire. Regreta acțiunea ei și mi-a promis că va rămâne cu mine pentru totdeauna. Niciodată n-am avut atâta Bucurie! Dr Ogundele vrăjile voastre sunt cele mai mari! Am căutat ajutor peste tot, Cuvintele nu vă pot mulțumi suficient. Toată lumea care citește acest lucru: fiți informat că dr. Ogundele are puterea de a rezolva orice problemă, de aceea folosesc acest mediu pentru a recomanda „TEMPLUL MIRACULUI” oricui de acolo care trece printr-un divorț, are probleme de relație sau de bani E.T.C. contactați dr. Ogundele pe WhatsApp: +27638836445 Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Vrăjile lui funcționează atât de repede.

 4. 11 noiembrie 2019

  Numele meu este Marleen Baerveldt, formular, Brașov, România. După 12 ani de căsătorie, eu și soțul meu am fost într-o ceartă sau alta, până când m-a părăsit definitiv și m-am mutat în California pentru a fi cu o altă femeie. Am simțit că viața mea s-a terminat și copiii mei au crezut că nu își vor mai vedea niciodată tatăl. Am încercat să fiu puternic doar pentru copii, dar nu am putut controla durerile care îmi chinuie inima, inima îmi era plină de dureri și dureri pentru că eram foarte îndrăgostită de soțul meu. În fiecare zi și noapte mă gândesc la el și îmi doresc mereu să se întoarcă la mine, eram într-adevăr supărat și aveam nevoie de ajutor, așa că am căutat ajutor online și am dat peste un site web care sugera că dr. Osagiede poate ajuta să revină rapid . Deci, am simțit că ar trebui să-i încerc. L-am contactat și el mi-a spus ce să fac și l-am făcut apoi a făcut o vrajă Love pentru mine. 48 de ore mai târziu, soțul meu m-a sunat cu adevărat și mi-a spus că îmi este atât de dor de mine și de copii, atât de uimitor !! Așa a revenit în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala sa și pentru durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiii. Atunci din acea zi, căsătoria noastră a fost acum mai puternică decât cum a fost înainte, totul datorită dr. Osagiede. el este atât de puternic și am decis să-mi împărtășesc povestea mea pe internet încât Dr. Osagiede caster vrăjitor real și puternic, pe care mă voi ruga mereu să trăiască mult timp pentru a-și ajuta copiii săi în vremea necazului, dacă sunteți aici și aveți nevoie de Ex înapoi sau soțul tău s-a mutat la o altă femeie, nu mai plânge, contactați acum această puternică vrăjitoare. Iată e-mailul său de contact la: doctorosagiede75@gmail.com sau whatsapp la +2349014523836
  sau viber +2349014523836

 5. 30 octombrie 2019

  Ma numesc Ted Volan, sunt din Italia. Eu și soția mea suntem căsătoriți de aproximativ 7 ani acum. Ne-am căsătorit fericit cu doi copii, un băiat și o fată. Acum 3 luni, am început să observ ceva comportament ciudat din partea lui și câteva săptămâni mai târziu am aflat că soția mea vede cineva. A început să vină târziu acasă de la serviciu, cu greu îmi mai pasă de mine sau de copii, Uneori iese și nici măcar nu se mai întoarce acasă de vreo 2-3 zile. Am făcut tot ce am putut pentru a rezolva această problemă, dar în totalitate. Am devenit foarte îngrijorat și am avut nevoie de ajutor. Când navighez pe internet săptămâna trecută, am dat peste un articol care sugera că dr. Ogundele poate ajuta la rezolvarea problemelor conjugale, la refacerea relațiilor rupte și așa mai departe. Deci, am simțit că ar trebui să-i încerc. L-am contactat și el mi-a făcut o vrajă și mi-a spus că soția mea se va întoarce cu 24 de ore, ce minune a venit soția mea și mi-a cerut scuze pentru greșelile pe care le-a făcut și mi-a promis că nu o va mai face niciodată. De atunci, totul a revenit la normal. Eu și familia mea trăim din nou fericiți împreună. Toate mulțumesc dr. Ogundele. Dacă aveți nevoie de o casetă de vrăji care poate arunca o vraja care funcționează cu adevărat, mi-a spus să împărtășesc mărturia pe internet pentru ca oamenii să cunoască lucrurile bune pe care le-a făcut, vă sugerez să îl contactați dacă aveți nevoie de ajutor, Dr. Ogundele vă poate oferi orice fel de ajutor, cum ar fi vindecarea tuturor tipurilor de boli, cazuri de judecată, vraja de sarcină, protecție spirituală și multe altele. Nu vă va dezamăgi. Acesta este e-mailul său: ogundeletempleofsolution@gmail.com WhatsApp și Viber Chat: +27638836445.

 6. 9 octombrie 2019

  OMG, nu știu doar să exprim acest lucru, sunt atât de fericit că mi-am revenit dragostea care m-a lăsat pentru 4 ani pe care această doamnă a făcut-o mult în viața mea și o iubesc atât de mult pentru că a adus lumină în viața mea și amândoi trăim împreună, în dragoste și în fericire, într-o zi, ea tocmai a venit și mi-a spus că nu mai este interesată de mine, am fost atât de surprinsă pentru că nu i-am făcut niciodată nimic rău, dar am decis să mă pledez cu ea, dar a insistat să nu mai fie cu mine , am iubit-o atât de mult și i-am promis să nu plec pentru că această doamnă este ca o binecuvântare a vieții mele, așa că am căutat cum să-i recuperez înapoi, am luat legătura cu niște rulouri de vrăji false care s-au întâmplat înșelătorie, dar într-o zi credincioasă mă uitam la televizorul meu și am văzut o doamnă pe nume SARA, care mărturisește cum a ajutat-o ​​dr. Ogundele, am fost atât de surprinsă imediat, am luat numărul de telefon al doctorului ogundele și l-am scris pe WhatsApp și i-am spus cum am primit numărul lui și eu Am nevoie și de ajutor, apoi i-am spus problemele mele, a râs doar de el și mi-a spus că se va întoarce la mine în 24 de ore cât timp l-am contactat, nu m-am îndoit deloc pentru că ceea ce am văzut m-a făcut să-l cred și am crezut că mă poate ajuta și atunci am decis să aștept, în Următoarele 24 de ore pe care mi le-a spus că am primit un apel de la ea, care mi-a cerut iertare, am fost atât de surprinsă și am fost și fericit, acum suntem din nou îndrăgostiți și din fericire, prietenii mei de acolo mai curând voi spune asta în stația de radio, pentru ca oamenii să știe mai multe despre el, deoarece acest om este grozav. dacă aveți nevoie de ajutorul său, îl puteți contacta prin e-mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com și WhatsApp sau Viber Chat: +27638836445.

  Numele meu: White
  Țara: Finlanda

 7. 4 octombrie 2019

  MG !! Cu siguranță, este o mărturie șocantă și autentică. Am vizitat un forum aici pe internet pe 17 SEPTEMBRIE 2019 și am văzut o mărturie minunată a acestui puternic și mare caster vrăjitor numit Lord Noble pe forum. Nu l-am crezut niciodată, pentru că nu mai auzisem și nici nu învățam nimic despre magie înainte. Niciun suflet nu m-ar fi putut influența în legătură cu vrăjile magice, până când Lordul Noble nu a făcut-o pentru mine și mi-a restabilit căsnicia de 6 ani înapoi la mine și mi-a adus soțul înapoi la mine în aceleași 48 de ore așa cum am citit pe internet.Am fost cu adevărat uimit și șocat când soția mea a îngenuncheat cerându-i iertare și ca eu să o accept înapoi .. Sunt cu adevărat lipsită de expresii și nu știu cât să-mi transmit aprecierea către tine, Lord Nobel, tu sunt un Dumnezeu trimis către mine și întreaga mea familie. Iată. E-mailul său: lordnoblespellcaster @ hotmail. com sau lordnoblespellcaster @ gmail. com este cel mai bun joc de vraja online, iar rezultatul său este 100% garanție.

 8. 30 septembrie 2019

  Impartirea bunurilor intre soti este posibila? Daca da, care sunt conditiile?

 9. 30 septembrie 2019

  Impartirea bunurilor intre soti este posibila? Daca da, care sunt conditiile?

 10. 30 septembrie 2019

  Va multumesc pt informatiile oferite in materia custodiei copiilor si pensiei de intretinere.

 11. 30 septembrie 2019

  Parintii au decedat si nu am facut succesiunea. Este posibil sa o fac dupa ce au trecut 3 ani?

 12. 27 septembrie 2019

  Nu există nicio problemă fără o soluție cu ajutorul Domnului Zakuza .. Tocmai mi-am revenit căsătoria ruptă cu ajutorul lordului Zakuza pentru că a pregătit o vraja de dragoste care a readus-o pe fosta mea soție în termen de 24 de ore. Nu știu prin ce treci în acest moment în relația ta, dar Lord Zakuza este aici pentru a te salva de depresie și griji emoționale. Doar clienții serioși care au nevoie de ajutorul lui pot să-l WhatsApp prin: +17405739483 pentru răspuns imediat sau să-i trimită un e-mail pe: doctorzakuzaspelltemple @ hotmail. com

 13. 22 aprilie 2019

  Buna seara am o intrebare daca pe actul de vanzare cumpărare apare doar soțul meu la o despărțire am și eu dreptul la jumatate este casa făcută împreună de 13 ani și acum socrii noștri vor sa o treacă pe numele lui

 14. 25 martie 2019

  Buna ziua! Sotul meu ne-a parasit acum 1 an si ceva, pe mine si pe cele doua fiice, dintre care una minora. A facut acest lucru din cauza unei alte femei. Dupa un an, a introdus actiune de divort, si va solicita si partajul. Avem un apartament cumparat impreuna si o masina. De cand a plecat, eu am intretinut casa si pe cele doua fiice. El plateste doar pensia alimentara, si DOAR pentru a nu face inchisoare. As vrea sa stiu daca voi fi obligata si eu sa particip la cheltuielile pentru partaj, in cazul acesta.

 15. 9 martie 2019

  Bună ziua. Am cumpărat un apartament în perioada căsătoriei cu banii pe care i-am obținut prin vânzarea unei case pe care o primisem ca moștenire cu contract de donație ( doar pe numele meu). Contractul de vânzare-cumpărare al apartamentului este pe numele meu și al fostei soții. Au trecut 3 ani și s-a hotărât să își ceară jumătate. Ce trebuie să fac ca să evit asta. Vă mulțumesc.

 16. 21 februarie 2019

  Este bun propriu

  #coltuc

 17. 21 februarie 2019

  Buna ziua,,,acum 30 de ani fiind casatorita cu fostul sot, am primit de la socri prin act de donatie o garsoniera in care locuiau atunci socrii,,acum ei
  sunt decedati..Pe act eram trecuti ambii si eu si fostul sot,,,Puteau modifica in lipsa mea acel act ca titular sa fie doar fostul? Mentionez ca socrii au decedat cand inca noi eram impreuna dar nu in relatii bune,,,acum avem 10 ani de la divort,,,iar eu mi-am luat numele de inainte de casatorie,,,,Acea garsoniera e bun comun,partajabil???Multumesc

 18. 11 februarie 2019

  Buna ziua, eu am un teren mostenire de la bunicul. Vreau sa divortez de sotul meu dar si sa ii dau jumatate din acest teren . Se poate acest lucru? Multumesc

 19. 23 ianuarie 2019

  Buna ziua. Fac parte dintr-o familia a carui tata a abuzat de copii si sotie prin violenta , abuz verbal , deprivare de bani si multe alte chestiuni de natura agresiva la adresa familiei. Situatia este in felul urmator: parintii mei detin o firma de transport la care mama este titular , tatal meu neavand studii superioare si nici bacalaureatul care sa l poata face detinator al firmei.De a lungul anilor ne a terorizat in nenumarate randuri prin comportamentul agresiv cauzat de alcool, repercursiunile fiind lovirile pana la vanatai si desfigurari.Insa nu asta este subiectul pentru care va scriu. In ultima perioada ,eu fiind la facultate si fiind dat afara din casa aparandu ma de violenta lui cauzata de frustarea ca s a lasat de alcool acum ceva timp, mama mea se tot gandeste sa divorteze insa nu stim cum sa procedam cu firma , casa care este in constructie de mai bine de 10 ani , un teren la care mai trebuie platit si care este cu garantia pusa pe apartamenul unde dorim sa ne mutam si care a fost inchiriat. Vreau sa stiu cum s ar face partajul bunurilor ,avand in vedere situatia, si ce sorti de izbanda am avea impotriva acestui asa numit “tata”.Povestea este mult mai lunga insa m am rezumat la cateva detalii pentru a ma familiariza cu procedura ,in cazul in care cineva are un raspuns calificat.

 20. 20 ianuarie 2019

  Buna ziua,

  Sotul meu a fost casatorit, casatorie in urma careia au rezultat 2 copiii. In timpul casniciei au dobandit un ap. de doua camere prin act de vanzare cumpare. Ei nu se inteleg sub nici un aspect, urmand ca sotul sa inainteze cererea de partaj in instanta.
  Dânsa nu vrea sa ii dea actul de proprietate, cum se poate proceda?
  In urma incheierii partajului urmeaza sa fie despagubit in bani, cum va fi despagubit? I se vor vira banii in cont integral? Daca nu vireaza banii poate fi executata? Problema sotului cu dânsa este ca ea il tot ameninta si executa de cate ori intarzie cu plata pensiei minorului.

  Va multumesc.

 21. 11 ianuarie 2019

  Buna ziua,
  Am urmatoarea situatie: sotii au contractat un credit ipotecar (au garantat cu imobilul proprietate comuna), apoi au divortat fara sa faca si partaj. Sa deschis un dosar de executare cu urmarire imobiliara pentru ambii, bunul imobil a fost vandut, s-a acoperit creanta si exista o suma de bani de restituit. Avand in vedere ca nu exista partaj, cum credeti ca ar trebui sa se imparta? Sa fie data 50% si 50% sau sa fie data sotului care a depus primul cererea de restituire a sumelor de bani?
  Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!

 22. 24 decembrie 2018

  Buna ziua
  Am divortat anul acesta si doresc sa deschid un proces de partaj,pentru ca pe cale amiabila fostul sot nu este de acord.Ce sanse am daca casa in care am locuit impreuna timp de 31 de ani este pe numele lui si are titlul de unic mostenitor,cat poate dura un proces de partaj?

 23. 10 noiembrie 2018

  Buna seara, as avea o intrebare, Mama Sa divortat de tata si la partaj apt Sa impartit in 2. Suntem 3 copii unul a inselat pe tata si ia semnat renuntarea partei lui. Automát mamá era stapana. Acum ea a vandut apartamentul, noi copii avem drept la bani? Tata a murit la putin timp dupa ce a semnat. Va multumesc si astept raspuns.

 24. 22 octombrie 2018

  Da puteti
  avocat partaj
  http://www.coltuc.ro

 25. 19 octombrie 2018

  Buna ziua,
  Sunt divortat si fosta sotie vrea sa mearga fara mine la o proprietate comuna undeva la tara si sa ia lucruri de acolo, problema este ca nu vrea sa mergem impreuna, vrea sa mearga singura si tot ceea ce ia sa faca proces verbal si sa-l lase in casa (!!!).Mentionez ca atunci cand a parasit domiciliul pana sa divortam a luat tot din casa si am ramas si cu datorii pe care le-am platit eu. La proprietatea de la tara sunt si acolo datorii in valoare de 30 000 lei. Intrebarea mea este: Poate sa mearga fara mine acolo? Imi este teama ca daca merge acolo va goli tot, o alta intrebare ar fi: Putem face o declaratie notariala in care sa stipulam tot ceea ce ia de acolo?
  Multumesc

 26. 18 octombrie 2018

  Trebuie sa deschideti un proces de partaj

  Ne puteti scrie pe whatsapp 0745.150.894
  raspunde avocat Coltuc

 27. 17 octombrie 2018

  Buna ziua! Sotul meu a divortat acum 3 ani de comun acord la ofiterul de stare civila.el si fosta sotie au un teren pe care au construit o casa. Initial au decis sa imparta 50-50 casa si terenul doar ca acum ea refuza sa mearga sa faca actele. Cum putem proceda pentru a o forta sa facem actele fiecare pe partea lui?

 28. 16 octombrie 2018

  Casa mostenita este bun propriu
  Creditul este bun comun
  Viagera este bun propriu

  V-as stafui sa depuneti cat mai repede divortul
  Dupa divort,se judeca partajul

  avocat Coltuc http://www.coltuc.ro

 29. 16 octombrie 2018

  Am o întrebare si eu sunt căsătorit de 14 si de 2saptamani sotia a părăsit domiciliu,poate da divorț sa stiu cum sa ma pregătesc la un eventual partaj,dețin o casă mașină ,luata cu credit de nevoi personale casa o am de la părinții mei totul era făcut când mam căsătorit cu ea ,după aceia am modernizat cu ajutorul creditelor luate in total de 90949de lei si mai avem de dat 68237de lei,la casa am moștenire după tata si cu mama am avut un contract de întreținere viagera la care are dreptul ca mama a decedat de 3 ani doresc sa stiu ce drepturi are sotia in cazul unui partaj

 30. 11 octombrie 2018

  Avocat Coltuc va raspunde cu placere pe emailul dvs.

  avocat partaj

  http://www.coltuc.ro

 31. 10 octombrie 2018

  Buna seara!
  Locuiesc in prezent in asa-zisa casa a sotiei mele…
  Casa a fost a parintilor ei si acum 3 ani ne-am hotarat sa o daramam si sa reconstruim alta noua.
  Am construit alta noua pe temelia veche.
  Constructia a fost facuta cu banii ambelor parti.
  ]n cazul unui partaj am drept la o parte din casa?
  Am dreptul de a locui in continuare in casa construita de noi.?
  As dori sa stiu daca are dreptul sa ma de-a afara daca pamântul de sub casa nu a fost cumparat de noi in timpul casatoriei.
  Mentionez ca nu avem acte privind constructia si nici sotia nu are succesiunea facuta pe adresa respectiva.
  Multumesc!

 32. 10 octombrie 2018

  La o prima vedere nicio sansa pe partaj

  Insa,trebuie vazute actele

  avocat partaj
  avocat bun partaj

  http://www.coltuc.ro

 33. 3 octombrie 2018

  Va rog sa ne trimiteti actele pe avocat@coltuc Multumim http://www.coltuc.ro

 34. 3 octombrie 2018

  Buna ziua! As dori si eu un sfat….sunt recasatorita din 2016,sotul meu actual fiind divortat din 2015…..iar in prezent fosta sotie vrea partaj(ea de fapt cere bani). Mentionez ca pe toata durata casniciei el a fost unic intretinator de familie,ea refuzind sa se incadreze in cimpul muncii,au facut impreuna un credit la banca pe care il plateste doar el si la ora actuala,casa e doar pe numele lui,iar terenul de sub casa si de pe linga casa al bunicilor lui…Ce sanse ar avea dumnealui in instanta,in cazul in care ea are pretentie la 50-50 sau o suma enorma de bani? Va multumesc.

 35. 20 septembrie 2018

  Mergeti la un notar Un avocat nu va poate ajuta

  avocat Coltuc
  http://www.coltuc.ro

 36. 20 septembrie 2018

  Buna ziua,
  Vreau sa cumpar o casa sau pur si simplu sa imi pastrez banii de pe urma vanzarii unei proprietati mostenire din partea tatalui meu, dinainte de casnicie. Ce acte ar trebui sa intocmesc cu sotul meu pt a nu avea pretentii la un posibil partaj pe banii proveniti din mostenire? Sau este suficient sa pastrez actul de mostenitor si contul in care se face plata pe imobilul vandut? Multumesc

 37. 20 septembrie 2018

  Casa este luata in timpul casniciei?

 38. 20 septembrie 2018

  Avocat Coltuc va raspunde pe emailul dvs

  https://news.google.com/search?q=coltuc&hl=ro&gl=RO&ceid=RO%3Aro

 39. 20 septembrie 2018

  In timpul casatoriei, sotul a facut un credit de nevoi personale. Eu nu am participat cu venituri , dar am semnat contractul. Banii au fost folositi in interesul familiei ,prin cumparare de bunuri. Acum divortam si eu m.am oferit sa platesc diferenta ramasa neachitata (24000 de lei) din credit ,pentru stingerea acestuia. Sotul ,insa imi cere contravaloarea intregului credit , (550 de lei) sub pretextul ca el pleaca din casa. Tin sa precizez ca nici unul dintre noi nu va mai locui in acel imobil, locuinta (care este a mamei mele)si toate bunurile din ea,inclusiv cele cumparate cu acel credit,va fi folosita de fiul nostru.
  Va multumesc

 40. 17 septembrie 2018

  Buna ziua!
  Am divortat in urma cu 3 luni, dar inca nu am facut partajul.
  Eu am cerut divortul si am plecat din casa inceand cu 1 iulie. Divortul a avut loc prin notar. Nu am facut partajul deoarece avem un credit pentru casa. Fostul sot a ales sa ramana in apartament si sa preia creditul. Eu nu am nicio pretentie la partaj, nu cer absolut nimic din ce am platit pana acum si nici bunuri nu doresc. El si-a mai luat un job pt a putea demonstra bancii ca poate suporta rata lunara. Acum incepem procedura pentru partaj si imi spune ca trebuie s aplatesc n taxe, in afara taxei de partaj, pe care o vom plati jumatate-jumatate. Vreau s ava mentionez ca acel credit este format din 2 credite, unul ipotecar si unul de nevoi, bani care au mers toti la achizitionarea locuintei. Mi-se spune ca se va evalua apartamentul si valoarea lui va fi mult mai mica decat atunci cand a fost achizitionat, iar diferenta va trebui sa o platim amandoi. Eu neluand nimic din vechea casa, neavand nicio pretentie la partaj, este legal sa platesc in continuare parte din acea diferenta? Apartamentul a valorat 80 mii euro, iar acum 65 mii euro. Diferenta de 15 mii este normal sa o platim impreuna? Multumesc mult!

 41. 1 septembrie 2018

  Buna seara va rog respectuos daca se poate sa i-mi spuneti in cazul in care casa este pe numele sotiei dar eu nu sunt trecut in contract si avem 20 de ani de casnicie are dreptul sa ma dea afara din casa?

 42. 30 august 2018

  Buna ziua! Urmeaza sa divortez de sotul meu la decizia acestuia. Disputam valoarea in bani dupa vanzarea apartamentului in care am locuit inainte si in timpul casatoriei, dupa restituirea creditului catre banca. Mentionez ca acest credit a fost contractat de catre sot inaintea casniciei avand un avans de 50.000 euro si 45.000 euro este valoarea platilor comune pe perioada casniciei. Dupa vanzarea apartamentului si restituirea creditului catre baca, ramane o valoare de 35.000 euro. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta suma se imparte in mod egal sau procentual in functie de valoarea contributiilor la credit. Cu alte cuvinte, in ce masura, ratele transforma bunul intr-unul comun? Multumesc!

 43. 27 august 2018

  Buna ziua,

  Parintii mei au divortat in 2004. In timpul casniciei s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare fara clauza de intretinere intre socrii mamei si parintii mei, bunul vandut fiind apartamentul bunicilor mei paterni.
  Dupa divort nu s-a facut partajul.
  Intre timp tatal meu s-a recasatorit si are un alt copil.
  Mama a decedat de cateva luni si as vrea sa deschid succesiunea. Din cate am inteles de la notar proprietatea asupra imobilului este in devalmasie si tatal meu trebuie sa declare ca detine o anumita parte din imobil.
  Nu am tinut legatura cu tatal meu si cand l-am rugat sa mearga sa declare la notar mi-a spus: “Sa-ti iei gandul de la apartament, e al baiatului (celalalt copil)”.
  Legal, pot face ceva in privinta aceasta?

 44. 13 august 2018

  Da

 45. 12 august 2018

  In timpul partajului, este posibil ca unul din soti sa renunte la partea sa de 50% in favorea copilului?

 46. 11 august 2018

  Partenerul meu e divortat din 2014 si are un copil, in grija mamei.
  Impreuna avem un copil de 2 ani.
  Dupa divort, nu a facut partajul si nu aveau actele finalizate la casa, autorizatie constructie, cadastru.
  Anul acesta, partenerul meu face demersuri in acest sens.
  Intrebare: daca ne casatorim inainte de finalizarea actelor si respectiv a partajului, ce drepturi poate invoca fosta sotie privind partajarea imobilului?
  Deoarece doar acum se intocmesc actele casei, se poate considera bun din timpul relatiei noastre, noi locuind impreuna de 3 ani si imbunatatind imobilul?
  Va multumesc.

 47. 10 august 2018

  Buna ziua!Am dobandit un apartament prin vanzare-cumparare de la parintii mei in anul 2009,inainte de casatoria mea care a avut loc in 2010.In timpul casatoriei am vandut acest apart.in care locuiam cu sotia si cei 2 copii adica in 2014 si am cumparat o casa si terenul aferent pe care ulterior am construit si modernizat un spatiu comercial,repet toate acestea din banii obtinuti din vanzarea apartamentului si din ceva ajutor si din partea parintilor mei.Mentionez ca mai detin si alt spatiu comercial diferit de cel construit in curtea casei unde locuiesc in acest moment si care afost cumparat tot de mine dar in timpul casatoriei.Sotia imi cere sa ne intelegem pe cale amiabila la notariat si sa ii dau spatiul comercial(200mp) din curtea casei la care ea spune ca are dreptul desi nu a contribuit cu niciun ban la nimic si sa aiba custodia totala a ambilor copii.I am oferit celalalt sp.comercial(60mp) si o suma de bani dar nu vrea.As vrea sa merg in instanta si doresc sa mi spuneti ce sanse am sa raman cu tot ce am contribuit.Repet toate aceste imobile sunt achizitionate de mine personal si cu ceva ajutor din partea parintilor mei iar chiria pe care o primesc de pe urma lor reprezinta singurele mele surse de venit.Va multumesc!

 48. 27 iulie 2018

  Cu drag

  Multumim Sunt din Romania si asta imi ocupa tot timpul

  Sau astea

  MARKETPLACE AGRICOL http://www.produsedingospodarie.ro Produse traditionale romanesti si utilaje agricole Magazin online agricol /Taraba virtuala si Pravalia mea
  #legume #fructe #romanesti #utilajeagricole
  Omul bun la toate – Un Uber de Romania http://www.fac-totum.ro #servicii #uber #glovo

  Marketplace copii http://www.mallcopii.ro #copii #jucarii #imbracaminte #incaltaminte

  Marketplace ul Uniunii Europe http://www.uemarket.eu #ue #sigleuemarket #singlemarket #europeanunion

  Singurul marketplace din turism Romania http://www.turism-market.ro
  #turism #turismromania #mare #munte #marketplace
  Multumim si iubitorilor de animale http://www.animalule.ro #animale #caini #pisici

  Si prietenilor Inchiriaza un prieten Romania http://www.rentfriends.ro #dating #prieten #prieteni #friends

  Bursa online de peste proaspat din Romania http://www.bursa-peste.ro #pesteproaspat #crap #somn #pastrav

 49. 27 iulie 2018

  Multumim Sunt din Romania si asta imi ocupa tot timpul

  Sau astea

  MARKETPLACE AGRICOL http://www.produsedingospodarie.ro Produse traditionale romanesti si utilaje agricole Magazin online agricol /Taraba virtuala si Pravalia mea
  #legume #fructe #romanesti #utilajeagricole
  Omul bun la toate – Un Uber de Romania http://www.fac-totum.ro #servicii #uber #glovo

  Marketplace copii http://www.mallcopii.ro #copii #jucarii #imbracaminte #incaltaminte

  Marketplace ul Uniunii Europe http://www.uemarket.eu #ue #sigleuemarket #singlemarket #europeanunion

  Singurul marketplace din turism Romania http://www.turism-market.ro
  #turism #turismromania #mare #munte #marketplace
  Multumim si iubitorilor de animale http://www.animalule.ro #animale #caini #pisici

  Si prietenilor Inchiriaza un prieten Romania http://www.rentfriends.ro #dating #prieten #prieteni #friends

  Bursa online de peste proaspat din Romania http://www.bursa-peste.ro #pesteproaspat #crap #somn #pastrav

 50. 27 iulie 2018

  Sunt din Romania si asta imi ocupa tot timpul

  Sau astea

  MARKETPLACE AGRICOL http://www.produsedingospodarie.ro Produse traditionale romanesti si utilaje agricole Magazin online agricol /Taraba virtuala si Pravalia mea
  #legume #fructe #romanesti #utilajeagricole
  Omul bun la toate – Un Uber de Romania http://www.fac-totum.ro #servicii #uber #glovo

  Marketplace copii http://www.mallcopii.ro #copii #jucarii #imbracaminte #incaltaminte

  Marketplace ul Uniunii Europe http://www.uemarket,eu #ue #sigleuemarket #singlemarket #europeanunion

  Singurul marketplace din turism Romania http://www.turism-market.ro
  #turism #turismromania #mare #munte #marketplace
  Multumim si iubitorilor de animale http://www.animalule.ro #animale #caini #pisici

  Si prietenilor Inchiriaza un prieten Romania http://www.rentfriends.ro #dating #prieten #prieteni #friends

  Bursa online de peste proaspat din Romania http://www.bursa-peste.ro #pesteproaspat #crap #somn #pastrav

  Multumim

 51. 27 iulie 2018

  Sunt din Romania si asta imi ocupa tot timpul

  Sau astea

  MARKETPLACE AGRICOL http://www.produsedingospodarie.ro Produse traditionale romanesti si utilaje agricole Magazin online agricol /Taraba virtuala si Pravalia mea
  #legume #fructe #romanesti #utilajeagricole
  Omul bun la toate – Un Uber de Romania http://www.fac-totum.ro #servicii #uber #glovo

  Marketplace copii http://www.mallcopii.ro #copii #jucarii #imbracaminte #incaltaminte

  Marketplace ul Uniunii Europe http://www.uemarket,eu #ue #sigleuemarket #singlemarket #europeanunion

  Singurul marketplace din turism Romania http://www.turism-market.ro
  #turism #turismromania #mare #munte #marketplace
  Multumim si iubitorilor de animale http://www.animalule.ro #animale #caini #pisici

  Si prietenilor Inchiriaza un prieten Romania http://www.rentfriends.ro #dating #prieten #prieteni #friends

  Bursa online de peste proaspat din Romania http://www.bursa-peste.ro #pesteproaspat #crap #somn #pastrav

 52. 27 iulie 2018

  Sunt din Romania si asta imi ocupa tot timpul

  Sau astea

  MARKETPLACE AGRICOL http://www.produsedingospodarie.ro Produse traditionale romanesti si utilaje agricole Magazin online agricol /Taraba virtuala si Pravalia mea
  #legume #fructe #romanesti #utilajeagricole
  Omul bun la toate – Un Uber de Romania http://www.fac-totum.ro #servicii #uber #glovo

  Marketplace copii http://www.mallcopii.ro #copii #jucarii #imbracaminte #incaltaminte

  Marketplace ul Uniunii Europe http://www.uemarket,eu #ue #sigleuemarket #singlemarket #europeanunion

  Singurul marketplace din turism Romania http://www.turism-market.ro
  #turism #turismromania #mare #munte #marketplace
  Multumim si iubitorilor de animale http://www.animalule.ro #animale #caini #pisici

  Si prietenilor Inchiriaza un prieten Romania http://www.rentfriends.ro #dating #prieten #prieteni #friends

  Bursa online de peste proaspat din Romania http://www.bursa-peste.ro #pesteproaspat #crap #somn #pastrav

 53. 27 iulie 2018

  Avocat,avocat Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 54. 27 iulie 2018

  Avocat Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 55. 27 iulie 2018

  Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 56. 27 iulie 2018

  Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 57. 27 iulie 2018

  Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 58. 27 iulie 2018

  Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 59. 27 iulie 2018

  Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 60. 27 iulie 2018

  Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 61. 27 iulie 2018

  Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 62. 27 iulie 2018

  Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 63. 27 iulie 2018

  Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 64. 27 iulie 2018

  Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 65. 27 iulie 2018

  Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 66. 27 iulie 2018

  Avocat Coltuc #avocatcoltuc @avocat_coltuc va raspunde

  avocat online #avocatonline
  intreaba un avocat #intreabaunavocat

  Whatsapp 0745150894

  avocat Coltuc 0745150894 Avocat Online

 67. 27 iulie 2018

  avocat Coltuc va raspunde
  avocat Coltuc va raspunde

 68. 27 iulie 2018

  avocat Coltuc va raspunde Da,Puteti

  avocat Coltuc 0745150894

 69. 27 iulie 2018

  Buna ziua! Am o intrebare, va rog sa imi raspundeti…Am divortat de curand la notar si pentru partaj nu am intentat nimic pentru ca ma intelesesm cu fostul sot sa imi cedeze jumatate de masina si sa imi dea o anumita suma de bani…pentru masina am facut contract la notar cum ca imi cedeaza partea lui, dar pentru suma de bani nu ne am mai inteles si nedandu-mi seama am semnat acel contract cu privire doar la masina. Intrebarea mea este ca daca am semnat acel contract pentru masina, as mai putea intenta proces de partaj? Va multumesc!

 70. 27 iulie 2018

  Am divortat in data de 17 mai 2016,partajul sa facut in data de 14.06.2017 . Mentionez ca in instanta sa facut partajul bunurilor imobile,instanta a intrebato pe fosta sotie daca bunurile mobile au fost partajate,ea aconfirmat ca da,ceea ce sa consemnat si in hotararea nr.511/2017,dar bunurile mobile nu au fost ridicate in totalitate nici pana la aceasta data,28.iulie 2018,(sau ridicat numai obiecte personale,lenjerie de corp). Intrebarea mea este: Ce urmeaza sa fac cu bunurile ramase,caci ea nu da nici un semn de viata??? Va multumesc

 71. 20 iulie 2018

  Nu, este situatia cu care ma confrunt.

 72. 20 iulie 2018

  Este bun propriu

  http://www.coltuc.ro

 73. 20 iulie 2018

  Buna ziua! Dacă in timpul căsniciei am cumpărat o masina și încă nu am făcut niciun act cu acea persoana, doar i-am dat banii și atât, masina este încă pe numele vechiului proprietar, se pune la partaj? ( Menționez ca banii pentru aceasta masina au fost din înstrăinarea unei alte mașini achiziționata înainte de căsătorie. ) va mulțumesc!

 74. 19 iulie 2018

  E test?

 75. 19 iulie 2018

  Buna ziua,

  X si Y s-au casatorit si au dobandit in timpul casatoriei un imobil. Ulterior au divortat. Y s-a recasatorit cu Z. X si Y au hotarat sa intocmeasca act de partaj voluntar. Z poate invoca vreun drept asupra imobilului (sa considere ca a fost dobandit in timpul casatoriei cu Y)?

  Multumesc

 76. 10 iulie 2018

  Bună ziua. După o căsnicie ce 20 ani, din senin soția a anunțat că vrea să se despartă. Inainte de a anința intenția, a scos toți banii economisiți de la bancă. După lungi tratative am intocmit un acord cre reglementa obligațiile părților. Acest acord a fost scris cu mâna chiar de soția, dar nu l-a respectat. Este vorba de o sumă considerabilă pentru un om cu venit modest, 20000lei.Cum aș putea recupera datoria, în mod legal pentru că m-a reclamat de mai multe ori la poliție pentru deranj. Vă mulțumesc

 77. 30 iunie 2018

  Bună ziua! Suntem doi frați la divorțul părinților noi am fost împărțiți pentru a nu plăti nici’unul dintre părinți pensie alimentară, Eu la mama, fratele la tata. Dacă am fost împărțiți si crescuți separat fratele meu mai are dreptul la averea mamei mele?

 78. 28 iunie 2018

  Am fost casatorita timp de 39 de ani unde au rezultat 4 copii care sunt casatoriti la casele lor.De 10 ani de zile sotul meu a treait in concubinaj cu o tanara mai mica cu 20 de ani decat el,urmare s-a decis sa divorteze de mine fara nici-un motiv.Am divortat pe data de 2februarie 2015 ,el locuind in continuare cu mine .La un an dupa divort tatal lui a decis ca munca noastra a mea si a lui din gospodarie si toata averea sa o treaca sotului meu ,print-un act de mostenire eu nefigurand nicaieri,desi am muncit impreuna toata viata amandoi.Si astazi merg la tara sa muncesc pentru ca nu are cine ,vreau sa le ramana copiilor si nepotilor.Daca voi face partajul eu mai am dreptul la el unde tatal lui i-a facut act de mostenitor ?Va multumesc!

 79. 17 iunie 2018

  Buna ziua!
  In ultimii 3 ani, casatoriti fiind am decis ca venitul meu sa fie cheltuit integral pentru cheltuielile familiei, iqr venitul sotiei sa fie transferat in mare parte intr- un cont de economii pe numele sotiei.Cum ar trebui sa procedez in situatia in care, in preajma divortului, sotia va retrage toti banii din contul de economii, in numerar, pentru a nu puyea beneficia siceu de ei?
  Cu respect!

 80. 17 iunie 2018

  Buna ziua!In ultimii 3 ani am decis ca venitul meu sa fie cheltuit lunar pentru cheltuielile familiei, iar venitul sotiei sa fie transferat in mare parte intr-un cont de economii pe numele ei.In situatia in care, in preajma divortului ea va retage toti banii din cont in numerar pentru ca eu sa nu beneficiez de ei in procent corespunzator, cum va trebui sa procedez?
  Cu respect!

 81. 15 iunie 2018

  Buna ziua am si eu o intrebare…eu si sotul am facut doua case casele sunt facute pe teren dat de la comuna jumate de hectar dat ptr tineri casatoriti .acum sunt in prag de divort parintii lui sustin ca e pamantul lor eu am act de proprietate pe numele sotului eu ca sotie nu configurez .ce se poate intampla am dreptul la casa la partaj la bunurile facute in 27 de ani ..va multumesc astp raspuns

 82. 27 mai 2018

  Buna ziua
  Am fost căsătorită 18 ani si Am stat cu soțul si copilul in casă socrilor unde Am investit foarte mult,Am divorțat acum o lună iar soțul meu spun e ca daca fac partaj nu obtin nimic deoarece nu am nimic pe numele meu noi achiziționad o parte singuri cu rate cu un card pe numele fostei soacra
  Eu pot dovedi că am plătit eu acele bunuri?

 83. 16 mai 2018

  Buna ziua,

  Inainte de casatorie am inceput constructia unei case pe teren concesionat impreuna cu parintii mei. Casa era intabulata pe numele meu inainatea casatoriei. In timpul casniciei am contribuit amandoi la imbunatatirea acesteia + parintii mei cu care locuim.
  Intrebarile mele sunt :

  -Daca vreodata vom ajunge la divort, ce se intampla cu casa/partajul?( casa fiind proprietatea mea diniantea casatoriei)
  – Ce pot face pentru a asigura sederea continua a parintilor mei in acea casa in cazul in care eu as pati ceva?

 84. 8 mai 2018

  Buna ziua,
  rog sa ma ajutati cu informatie in urmatoarea situatie.
  Casatorita mai multi ani,am construit o casa impreuna cu sotul pe terenul proprietate soacramea iar casa inca nefinalizata si nu este trecuta in CF.
  Pot sa cer parte din casa?
  Multumesc

 85. 3 mai 2018

  Buna ziua
  Nu stiu daca este complicat sau nu sotia a divortat a ascuns toate actele apartament, masina, actele mele de studii, vreau si eu un partaj sau macar sa pot sa fac o carte de munca mai am doar CI
  multumesc

 86. 2 mai 2018

  Nu

 87. 29 aprilie 2018

  buna ziua,as avea o intrebare,in cazul in care am luat impreuna un apartament dar pe numele soacrei se poate pune la partaj acest bun?sau tractorul si utilajele?dar sunt pe numele sotului luate impreuna

 88. 25 aprilie 2018

  Am cumparat un apartament împreună, a fost achitat, de câțiva ani soțul lucrează în străinătate, nu contribuie la întreținerea casei, avem doi copii, nu primesc bani din partea lui pt întreținerea copiilor de câțiva ani, toate bunurile cumpărate de el sunt achiziționate în străinătate.La partaj cum se va proceda

 89. 22 aprilie 2018

  Sunt casatorita din 2006 si am un copil minor . Doresc sa inaintez actele de divort . In timpul casniciei sotul a infiintat un SRL in care a achizitionat si bunuri in vederea desfasurarii activitatii acestuia. La buna functionare a activitatii a participat sotul in calitate de administrator, eu in calitate de economista – contabila si chiar in organizarea si prestarea serviiciilor acestui SRL, parintii mei , si salariatii . Nu sunt asociata si nici administratora. Este doar sotul meu si mama acestuia. Ce drepturi am asupra bunurilor achizitionate in aceasta firma in urma divortului ?

 90. 16 aprilie 2018

  BUNA ZIUA
  IN CAZUL UNUI DIVORT
  am facut o firma sotiei mele la care am pus-o administrator
  ea nu a lucrat niciodata la firma si a fost angajata numai scriptic,nevenind niciodata la lucru,eu fiind angajat director
  cum se face partajul in acest caz
  multumesc

 91. 16 aprilie 2018

  Buna ziua. m am casatorit in 1974 si am facut 2 copii. Sotul si socri au dorit sa locuim in aceeasi curte a lor cu 2 case vechi intrucit erau bolnavi si sperau in ajutorul meu iar sotul nu a vrut in alt loc..Nu am avut de ales. banii din nunta si botezuri servici 40 ani i am investit acolo la renovarea si constructia a doua camere noi in care sa locuim eu ,sotul SI COPII NASCUTI ATUNCI IN 1974 SI 75. Batrini nu aveau acte mosteneau din neam in neam. Cind au decedat, sotul a facut pe ascuns in 1997 FARA SA SPUNA CA ARE SOTIE SI 2 COPII , act de unic mostenitor si dupa 10 ani cind am aflat ne a dat afara din curte spunind ca este al lui .In 2013 a divortat pentru a fi stapin pe toata munca noastra. Eu m am inbolnavit de cancer si nu am putut sa imi apar drepturile mele si a copiilor mei singura . Socri mei nu au lasat act de mostenire sotului si toate pina astazi figureaza pe numele socrului meu decedat. Nu sintem primiti in casa si doreste sa vinda pamintul fara a da copiilor nimic . CE AR TREBUI SA FAC SI CE M I SE CUVINE MIE SI COPIILOR ? am ramas singura ,bolnava si platesc chirie din putinul meu venit. socri au fost ingrijiti si inmormintati de mine si nu si au dorit ca noi sa fim scosi din casa dupa 40 de ani de munca acolo si investitii.
  doresc un raspuns legat de aceasta situatie

  MULTUMESC

 92. 16 aprilie 2018

  Bună ziua. Fostul soț a cumpărat un apartament cu două camere înaintea căsătoriei. L-a vândut după căsătorie și a achiziționat altul cu 3 camere in timpul căsătoriei. La partaj am dreptul la o parte din apartament? Copiii la ce au dreptul?

 93. 12 aprilie 2018

  Buna seara ,as dori sa stiu care e sunt costurile unui partaj in instanță ? soțul meu nu vrea sa imi dea pe cale amiabilă bunurile dobândite pe parcursul căsătoriei ,avem două apartamente unul in valoare de 30.000€ iar unul in valoare de 60.000€ si doua masini in valoare de 35.000€!ce trebuie sa fac ?

 94. 11 aprilie 2018

  Daca vreti sa va ajutam cu asistarea va rugam sa ne scrieti pe avocat@coltuc.ro

 95. 11 aprilie 2018

  Depuneti plangere la politie

 96. 9 aprilie 2018

  Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent privind situatia urmatoare: sotul meu refuza sa ma primeasca in casa de o saptamana, mi-a retinut si masina cumparata in timpul casatoriei, dar pe numele meu, cu bani de la sora mea, si refuza sa-mi dea / vad copiii minori. Cum il pot obliga sa-mi dea bunurile personale si masina cat mai repede? Pt copii am depus deja ordin de protectie si divort.

 97. 2 aprilie 2018

  Buna ziua.Eu si fostul sot detinem in proprietate un apartament de 2 camere la casa.Am divortat de 2 ani insa nu am facut inca partajul.Prin buna intelegere am vrea sa impartim acest imobil in jumatate(prin constructia lui este posibil fiind la casa ,parter cu pod propriu)insa intrebarea mea este daca se pot intocmi acte de proprietate pentru fiecare separat pe cota lui si cum se poate face aceasta.Multumesc mult pentru un raspuns…..

 98. 28 martie 2018

  Daca nu va intelegeti cu vecinul,trebuie sa mutati gardul

 99. 28 martie 2018

  Buna ziua .Sunt divortata si procesul de partaj e in desfasurare . Am impreuna cu fostul sot o casa plus teren . Am aflat ca gardul proprietatii noastre nu e bine construit , facandu se o greseala de delimitare atunci cand l am construit. Noul vecin ( in terenul caruia , dupa masuratori se pare ca am intrat ) doreste sa mutam gardul asa cum este in acte .Ce pot face ?( mentionez ca acum locuiesc eu in casa , fostul sot fiind plecat la alta locatie. )
  Pot face eu modificari la gard ? Acest lucru presupune si modificari la casa . Garajul trebuie eliminat deoarece o parte din el e pe propietatea vecinului . multumesc anticipat .

 100. 19 martie 2018

  Bun propriu

 101. 19 martie 2018

  Jumatate

 102. 18 martie 2018

  In timpul casatoriei locuiam cu parintii intrun apartament mic .Ne-am inteles ca parintii sa vinda apartamentul mic si bani din vinzare sa constituie jumatate [avans] din creditul ipotecar a unui apartament mai mare in care sa locuim cu totii.Care ar fi procentul de partaj in aceaste situatie.

 103. 15 martie 2018

  Buna seara, daca o casa , dobindita de catre mine , inainte de casatorie , pe firma mea , unic asociat , am transferat-o , in timpul casatoriei , pe persona fizica ,catre mine, ce statut va avea la divort?

 104. 15 martie 2018

  Da.Puteti recupera

  avocat partaj Coltuc

 105. 14 martie 2018

  Buna ziua, in timpul casatoriei am facut o baie impreuna cu sotul meu dar in casa parintilor sotului meu si alte imbunatatiri ale casei,nu am chitante pe bunurile facute.As putea in urma partajului sa-mi recperez bani.Va multumesc.

 106. 8 martie 2018

  Bună ziua în 2014 am luat un credit de nevoi personale pentru achiziționarea unui teren de 1200mp.la cumpărat de la pănți iubitei la care ei au avut pretenția să o trec şi pe ea pe act am trecuto am contruit să zic o căsuță în 2016am făcut refinanțare să facem nuntă luna octombrie în decembrie 2016 cerea divorțul cam ce drepturi ar avea?
  Am depus actele de divorț în iulie 2017 cu sendință în 3aprilie 2018.

 107. 8 martie 2018

  Bună ziua în 2014 am luat un credit de nevoi personale pentru achiziționarea unui teren de 1200mp.la cumpărat de la pănți iubitei la care ei au avut pretenția să o trec şi pe ea pe act am trecuto am contruit să zic o căsuță în 2016am făcut refinanțare să facem nuntă luna octombrie în decembrie 2016 cerea divorțul cam ce drepturi ar avea?
  Am depus actele de divorț în iulie 2017 cu sendință în 3aprilie 2018.

 108. 27 februarie 2018

  Buna ziua. Dl avocat, referitor la partajul dintre sot . e valabil in timpul casatoriei fara a fi contestata de mostenitori ( copil din alta casatorie , major) ? MULTUMESC

 109. 23 februarie 2018

  Buna ziua! Pot deschide actiune de partaj, daca casa unde am locuit este a fostilor socrii, dar toate renovarile din casa au fost facute de catre mine si fostul sot, in conditiile in care dupa divort eu mi-am luat doar o parte din haine si nimic mai mult, iar toate dovezile (chitante, facturi) au ramas acolo si nu am nicio dovada fizica ca am contribuit la tot ce inseamna reconditionarea casei?
  Astept cu mare interes raspunsul dvs.
  Va multumesc!
  Cu respect,
  Alexandra

 110. 21 februarie 2018

  Buna ziua in urma partajului, instanta a decis ca sotia trb sa achite 50% din val. imobilului catre sot, insa sotul in perioada in care a stat in apartament pana s-a judecat partajul a facut datorii de 11000 lei la intretinere refuzand sa o mai plateasca. Ce se poate face in aceasta situatie pt a nu suporta sotia niste cheltuieli care nu-i apartin si cum isi poate recupera acesti bani in cazul in care va fi nevoita sa plateasca si intretinerea(exista posibilitatea de a-i scadea aceasta suma din banii care i se cuvin in urma partajului chiar daca in decizie nu este stipulat acest lucru)?
  Multumesc, ast. un raspuns

 111. 20 februarie 2018

  Buna dimineata am divortat in mai 2011 avand divort cu un minor.Pana in prezent nam facut partajul .Eu lucrez in strainatate .Mar interesa daca dupa atatia ani de la divort pot sa fac acum partajul??Am inteles ca este un termen pt partaj dupa divort …este adevarat?
  Am fost casatorita din 1990 pana in 2011 .In 2001 am cumparat cu sotul apartamentul dar banii proveneau de la parintii mei care au vandut apartamentul lor si au impartit banii mie si fratelui meu.Asi dori sa stiu cat drept la partaj are fostul sot pt apartament

 112. 20 februarie 2018

  Buna dimineata am divortat in mai 2011 avand divort cu un minor.Pana in prezent nam facut partajul .Eu lucrez in strainatate .Mar interesa daca dupa atatia ani de la divort pot sa fac acum partajul??Am inteles ca este un termen pt partaj dupa divort …este adevarat?
  Am fost casatorita din 1990 pana in 2011 .In 2001 am cumparat cu sotul apartamentul dar banii proveneau de la parintii mei care au vandut apartamentul lor si au impartit banii mie si fratelui meu.Asi dori sa stiu cat drept la partaj are fostul

 113. 18 februarie 2018

  Eu am lucrat in străinătate,ea foarte putin aici in Romania..Am achizitionat un apartament in valoare de 45 000 euro…Acun la divort cum pot obtine mai mult de jumătate?Pot demonstra ca ea a lucrat foarte puțin…

 114. 18 februarie 2018

  doresc sa divortez din motive de sanatate grave . locuinta este proprietate personala dobandita inainte de casatorie . as dori sa stiu daca dupa divort ,la partaj, locuinta ramane in proprietatea mea /?
  multumesc

 115. 18 februarie 2018

  Ma numesc ADRIAN, sunt divorsat, de peste 1 an,am facut partajul amiabil intre noi doi, fosta sotie ia revenit un imobil de 176 mp ,iar bunurile mobile au fost impartite amiabil, lucru recunoscut si in fata instantei cand am facut partajul, dar de la data pronuntarii,mai 2017,nu a ridicat toate bunurile,sunt intr-o camera din locuinta mea. Am suna-to de 3 ori ca sa ridice bunurile,dar nu sa prezentat. Ce trebuie sa fac,legal,cum sa procedez?? VA RUGAM AJUTATI-MA.!!

 116. 18 februarie 2018

  Sunt divortat, si am facut partajul amiabil intre noi, in instanta fosta sotie recunoaste sub semnatura ca bunurile mobile au fost impartite amiabil intre noi, au fost ridicate din fosta locuinta,dar nici pana azi nu sunt ridicate toate bunurile, mai sunt ca: set mobila sufragerie,plapume,perne,lenjerie, electrocasnice, etc….Intrebarea mea este: Ce trebuie sa mai fac, cum sa mai procedez legal??

 117. 10 februarie 2018

  Buna ziua.
  Am divortat in 2016,si am depus cerere de partaj,mentionez ca am fost casatoriti 36 ani iar in aceasta perioda am reconditionat o casa cumparata de sot inainte de casatori ,insa acea casa avea duar 2camere iar noi am reconstruit inca 3camer si un corp alaturat casei cu inca o camera de locuit baie si bucatarie si diverse anexe .Am mai cumparat un teren la care fiul nostru a construit pe acesta o casa fara autorizatie de construire ,dupa ce a ridicat casa a trebuit sa scoata autorizatie de constructie nestiind ca nu poate obtine autorizatie de constructie pe numele lui nefiind proprietarul terenului,in acest caz sotul a scos autorizatie pe numele lui promitindui caai va face acte devinzare cumparare dupa receptia casei,insa sotul sa sucit si sa certat cu fiul meu ,din aceste motive am ajuns si la divort vrind sa vinda casa baiatului,mentionez ca fiul meu are in mare parte facturi ,chitante,bonuri fiscale de la materiale pentru constr casei. Intrebarea e cum se va face partajul acum ,ce sanse sunt ca fiul meu sa si recupereze cheltuielile pt constr. casei?fostul sot sustine acum ca cas fiului a construito el si nu ajungem la nici o intelegere cu el in plus eu locuiesc pe la o sora cu chirie si el beneficiaza de toate bunurile comune si a fiului nostru.( mentionez ca am scapat cu fuga de la domiciliu fiind agresata foarte rau ajungind la primiri urgente.) va rog ajutatima cumva sunt disperata am o pensie de 520lei .iar fiul sta cu chirie si el

 118. 5 februarie 2018

  Buna ziua. Am divortat in 2017 la notar, de comun acord cu sotia. Copiii au ales sa ramana cu tatal, adica cu mine. Amandoi sunt elevi. Unul din copii este major. In prezent locuim toti trei, , eu si copiii, in apartamentul cumparat de catre noi, ambii soti. Mama lor a plecat si sta in chirie, spunand ca se descurca. Nu am facut deocamdata partajul. Acum, a venit sa -mi ceara sa vindem apartamentul proprietate comuna, pe motiv ca nu se mai descurca cu banii( imi plateste pensie alimentara). I-am explicat ca nu am de unde sa-i dau jumatate. A spus ca nu o intereseaza. Varianta, sa vindem. Sau sa-i platesc eu chiria!!! Intrebarea pe care doresc sa vi-o adresez este daca am vreun drept, dat fiind faptul ca, copiii stau cu mine? Poti da afara un parinte cu copii din casa si sa-i fortezi sa locuiasca toti intr-o camaruta? (ma refer la ce-am ne-am putea permite in urma vanzarii apt). I-am spus ca-i platesc intr-o perioada rezonabila partea ei. Nici nu vrea sa auda. Nu vreau sa ma ascund in spatele copiilor, ci din contra, sa le apar drepturile si sa le ofer o educatie si un nivel de trai acceptabil. Va rog spuneti-mi ce variante am. Multumesc!

 119. 2 februarie 2018

  Fosta sotie a plecat de la mine acum 7 luni fara sami zica nimic noi am locuit in casa bunicilor acum a bagat partajul ce este de facut

 120. 31 ianuarie 2018

  Fosta sotie locuieste in apartamentul sotului (mostenire) cu cei doi copii de 10 si 4 ani intelegandu-se de comun acord. Nu s-a facut un partaj. Cel de 10 ani doreste sa vina cu noi si dorim sa ii intentam proces, dar daca ea nu doreste sa evacueze apartamentul cum ar trebui procedat? Multumesc

 121. 30 ianuarie 2018

  Buna ziua,ce se intimpla in caz de divort daca inainte de casatorie cumperi un apartament,auto sau alte bunuri materiale???

 122. 29 ianuarie 2018

  buna ziua,
  in cazul divortului,daca sotia a fost mai mult intretinuta si in tot acest timp absolut tot ce s-a cumparat in acel imobil a fost din banii mei se mai face partajul?
  sotia nu ar trebui sa vina cu dovezi cum ca are bunuri cumparate cu ajutorul ei?
  in cazul in care nu exista nicio dovada cum ca are bunuri cumparate in acel imobil mai poate exista vreo sansa pentru ea de a primi vreo despagubire?

  multumesc!

 123. 25 ianuarie 2018

  Bună seara
  M-am despărțit de soțul meu acum 1 an jumate…încă nu am băgat divorț.

  Avem împreună un copil de 7 ani….Cat am fost împreună…am făcut un credit la banca pe numele meu de 190 milioane …și a mai avut el 60… Și am construit o casa…în curtea părinților mei..
  Ei nu au acte de proprietate…deci nici casa noastră nu are autorizație și toate cele…în condițiile în care el nu se ocupa deloc de copil…
  Vine când își aduce aminte cu o sticla de suc sau îl scoate noapte pe la terase și baruri deșii ii interzic categoric..copilul plânge sa se ducă… Tot el..îmi cere ca sa divortam cei 60 de milioane care ia băgat în construcția casei…ca altfel nu îmi da divorțul…cum pot eu sa ii dau niște bani fără nici o justificare..
  Când exista un copil și casa o să îi rămână lui…și plus ca nu sunt acte și nu avem cum sa facem partajul

 124. 24 ianuarie 2018

  in 1998 sotii divorteaza,se separa,dar locuiesc timp de 5 ani in acelasi imobil extratabular,cu intrari separate,sotia impreuna cu copii minori incredintati si sotul singur.In 2003 de comun acord fostii soti,care recunosc dobandirea imobilului in cota de 50 % fiecare,se inscriu fiecare cu cate jumatate din imobil(constructii si teren agricol)in Registrul agricol,fiecare de atunci plateste taxele pt.partea sa.In 2015 sotia vinde cu act autentic partea sa trecuta in Reg.agricol.In 2016 fostul sot deschide proces pentru partajarea imobilului.Intrebare ?contractul de vanzare-cumparare autentificat este valabil,si cum se poate apara in proces tertul cumparator ? Va multumesc !

 125. 21 ianuarie 2018

  Buna ziua! In septembrie 2017 s-a inchieiat procesul de divort cu 2 minori(10 si 12 ani), copiii au domiciliul la mine, mama lor, dar custodie comuna. Am fost casatoriti 20 de ani. Am fost de acord,ca tatal lor sa-i ia de cate ori doreste, dar in ultima perioada, acesta nu ii mai aduce acasa, motivand ca minorii nu vor sa vina! Eu stiu ca ii influenteaza negativ pe copii impotriva mea, pentru ai atrage de partea lui, din cauza pensiei alimentare! Cum sa procedez sa-mi iau copiii acasas! El locuieste la alt domiciliu!
  Partajul nu s-a deschis, locuiesc cu copiii in apartamentul proprietate comuna! Cat imi revine mie din apartament daca eu am lucrat doar 10 ani, iar 10 ani m-am ocupat de cresterea copiilor?

 126. 19 ianuarie 2018

  Am cumparat casa de la mama in anul 2006 cu drept de usufruct. In anul 2008 m-am casatorit. Pe parcursul casatoriei am facut unele modificari la casa cu ajutorul mamei care lucreaza in Italia. Nevasta mea s-a dat cu banii de o parte de vreo doi ani si acum cere partajul si divortul. Ce drepturi are ?

 127. 18 ianuarie 2018

  Nu intra in masa partajului urmatoarele categorii de bunuri:
  Bunurile achizitionate in timpul casatoriei de catre unul dintre soti cu sume primite din instrainarea unui bun propriu al acestuia

 128. 15 ianuarie 2018

  Inainte de caasatorie am luat prin Prima Casa un imobil. In timpul casatoriei l-am achitat cu banii amandurora. In ce masura avem dreptul amandoi la casa in caz de divort.

 129. 15 ianuarie 2018

  Buna ziua.
  am divortat de sotia mea, avem un credit prima Casa luat impreuna, iar pana sa facem partajul eu am facut si un credit de nevoi personale.
  trebuie declarant si creditul de nevoi personale la partaj ?
  multumesc.

 130. 11 ianuarie 2018

  Am divorțat în 2011 la starea civila, amiabil,fără partaj.In 2008 amândoi am făcut un împrumut bancar, eu titular ,ea comparate.In 2011 am închis datoria!Tot împrumutul l-am achitat doar eu, că titular.Acum, pot cere în instanță jumătate din bani?Vă mulțumesc!

 131. 11 ianuarie 2018

  Buna ziua,am divortat in 2015 insa avem un teren de 600 metri patrati.
  Nu vrea sa vina in tara sa rezolvam problema,locuieste in Spania.
  Va rog sa imi spuneti ce e de facut?

 132. 9 ianuarie 2018

  Suntem casatoriti de 10 ani, in toti acesti ani am muncit doar eu, am facut un SC SRL, unde am fost asociat unic, iar din dividentele incasate am cumparat 2 apartamente si garaj ca bunuri comune. Pe SC am 4 masini si mobilier, tehnica de calcul.
  Dupa partaj cu ce pot ramane din toate acestea?

 133. 5 ianuarie 2018

  Peste câteva zile am termen pt un divorț amiabil, la notar. Când am depus actele, am fost de-acord sa mergem și cu partajul odată cu divorțul. Între timp, mi-am dat seama ca soțul încearcă sa ma lase fără absolut nimic, eu într-adevăr, asa declarând și la notar, în ziua depunerii actelor. Acum vreau doar divorț amiabil nu și partaj amiabil,deoarece împreună avem destule bunuri de împărțit. Întrebarea mea este dacă pot semna doar divorțul la notar în ziua stabilita, și sa refuz sa semnez și partajul tot atunci, la notar, urmând sa depun cerere de partaj prin judecătorie? Menționez ca în discuția la notar este și un minor, care va avea domiciliul la tata. Dar cred discuția despre minor nu are treaba cu partajul. Va rog, “luminati-ma”. Mulțumesc

 134. 5 ianuarie 2018

  Daca intervine divortul la o familie in care sotii tin veniturile din salariu si alte indemnizatii pe carduri personale , imposibil de controlat reciproc intre soti, participa la masa partajabila si cum se afla sumele si istoricul constituirii acestora pentru corectitudine ?

 135. 5 ianuarie 2018

  buna seara! eu locuiesc in prezent in casa sotului meu… casa a fost una batraneasca… acum 6 ani ne-am hotarat sa o renovam complet… acoperis,interior, exterior, si complet utilata. renovarea a fost facuta cu bani din ambele parti. in cazul unui partaj am drept la o parte din casa? Multumesc!

 136. 5 ianuarie 2018

  Buna ziua , fratele meu in urma cu 6 ani mia trimis bănie in străinătate săi cumpăr o mașina pe numele meu ca el sa o poată lua in stăinătate sa o folosească , mașina este pe numele meu , acum eu mai mult k singur o sa am partaj , credeți ca fosta soție o sa aibă drept la mașina?? Va mulțumesc

 137. 13 decembrie 2017

  Bună seara sant in partaj cu fostul soț am fost separați din anul 2005 iar divorțul l-am facut in 2007 am cumparat un teren singura si am construit o casă ne locuibila si avem si un apartament la acest teren au contribuit si copii cu bani obținuți de la trei fete eu si sotul am cumparat terenul ce se poate face el nu e de acord sa mi dea o sumă de bani deoarece el nu a contribuit la construcție si la teren am fost 5 persoane iar fostul soț vrea 50/50 iar eu sa părăsesc apartamentul fără sa dea nici o sulta an cazul acesta ce se pate face va multumesc !

 138. 7 decembrie 2017

  Sant asociat in cadrul unui SRL cu 50 % din actiuni !SRL-ul functioneaza,la partaj,partea de bunuri din aceasta firma ce imi revine intra in discutie ?

 139. 7 decembrie 2017

  Da

 140. 6 decembrie 2017

  Buna seara,
  Daca renunt la proces in favoarea reclamantului platesc chetuieli de judecata?
  multumesc
  dinu ligia

 141. 3 decembrie 2017

  Bună seara. În iunie am încheiat divorțul după un lung șir de procese ce a durat 2 ani. Avem împreună un apartament in Pitești luat prin credit ipotecar. Am încercat să ajung cu fostul soț la un consens privind imobilul, dar acesta refuză orice discuție normală. El locuiește în acest apartament și nu are nici un interes să îl vândă. Și dacă i-am spus să mă despăgubească, a spus că îmi poate da numai 13000€. Apartamentul nostru valorează în jur de 50000€. Ca să deschid eu procesul de partaj, costurile sunt prea mari și nu mi-aş putea permite acești bani la începutul procesului. Ce pot sa fac? Multumesc!

 142. 1 decembrie 2017

  Eu am primit o garsonira la blocurile ANL in februarie si dupa nunta am trecut si pe ea … pentru ca sa poata faca buletinul pe aceeasi adresa .
  Am un card de cumparaturi cu care am cuparat : tv , saltea , telefon … ea a parasit locuinta si rata a ramas la mine .
  Am un card de credit pentru care am cumparat o masina dar e trecuta pe numele ei… ea a plecat cu masina , dar eu am ramas sa achit banca.
  Toate astea la partaj cui ii revin ? Pot pierde ANL ? Pot pierde masina desi card e doar pe numele meu ?

 143. 23 noiembrie 2017

  Buna ziua,
  In anul 1988 ne-am casatorit,sotul meu avea o garsoniera la care platea chirie ,deci nu ere poprietar.In anul 1989 am nascut primul copil,iar in 1990 al doilea,pt a ne ajuta la cresterea copiilor am adus-o pe soacra mea si am luat-o in spatiu.In 1990 am primit un apartament cu trei camere de la primarie, ne-am mutat cu copiii acolo, soacra mea ramanand in garsoniera, face actele si reuseste sa o cumpere cu bani dati de noi, pt asta.Dupa 4 ani ne vinde garsoniera cu specificatia de -uzufruct viager. Noi suntem in divort, soacra mea a decedat, intrebarea mea este, daca si aceasta proprietate va fi bun partajabil?
  Cu multumiri!!

 144. 21 noiembrie 2017

  Buna ziua. in anul 2011 s a achizitionat un apartament cu 2 camere cu banii parintilor mei(exista documente doveditoare de provenienta a banilor). parintii ne au trecut si pe noi pe acte (avem fiecare 25%) desi eu si sotul meu(la acel moment) nu am contribuit cu nici o suma. in feb 2015 ne am despartit in fapt. in dec 2015 a fost introdusa cererea de divort.in iulie 2017 s a terminat divortul. de la achizitionarea apartamentului si pana anul trecut eu am fost cea care a platit taxele la anaf. anul acesta cand am vrut sa platesc am aflat ca are o amenda si nu am putut plati si pe numele fotului sot( nici taxa anuala ,nici amenda). cum pot recupera cei 25% depe numele fostului sot? am incercat amiabil si a refuzat. cresc singura 2 copii, nu plateste pensie alimentara, are de plata in urma hotararii de divort chltuielite de judecata in integralitate, pensia alimentara o are de plata din 2015. nu pot sa mi angajez un avoct pt ca nu am cu ce sa l platesc. ce pot sa fac? va multumesc

 145. 21 noiembrie 2017

  Sotul vrea sa ma dea afara din casa pana la elucidarea divortului si partajului .As vrea sa stiu daca are acest drept,deoarece casa am dobandito amandoi pe timpul lui Ceausecu,in urma demolarii

 146. 8 noiembrie 2017

  Sant casatorita de 23 ani avem impreuna trei copii,doi majori si unul minor,sotul vrea divortul .avem un apartament cumparat din banii de la nunta in care locuim,o casa primita de mine prin donatie de la parintii mei,si un apartament ,,al lui,, obtinut in timpul casatoriei prin cumparare,dar la care ma pus sa semnez ca nu fac parte..,,conventia matrimoniala dintre soti,,.as dori daca se poate sa stiu cum se vor imparti aceste bunuri,si daca copii fac parte la ele.Multumesc !

 147. 29 octombrie 2017

  SUNT CASATORITA DE 32 DE ANI SI AM STAT TOT TIMPU CU SOACRAMEA TOATE BUNURILE LE-AM CUMPARAT DE LA SOACRA CU ACT DE VINDERE SI CUMPARARE SI CLAUZA DE INTRETINERE ADICA CASA VECHE TEREN SI AM INCEPUT SA O INBUNATATESC CE DREPTURI AM EU DACA AM SA DIVORTEZ

 148. 25 octombrie 2017

  Partea de castig depusa in cont de catre sot cat a lucrat in afara singur constituie bun comun la partaj.

 149. 24 octombrie 2017

  Este bun comun

  avocat coltuc http://www.coltuc.ro avocat

 150. 24 octombrie 2017

  Nu se imparte

  avocat coltuc http://www.coltuc.ro avocat

 151. 24 octombrie 2017

  Este foarte complex cazul

  Trebuie vazut si titlul de proprietate al imobilului

  avocat coltuc http://www.coltuc.ro avocat

 152. 24 octombrie 2017

  Daca nu dovediti prin acte ca sunteti proprietar,nu puteti face partajul

  avocat coltuc http://www.coltuc.ro avocat

 153. 24 octombrie 2017

  Trebuie sa deschideti procesul de partaj

  Prin intermediul instantei sa obtineti informatiile solicitate

  avocat coltuc http://www.coltuc.ro avocat

 154. 24 octombrie 2017

  Aveti mari sanse de a obtine jumatate din imobil

  avocat coltuc http://www.coltuc.ro avocat

 155. 24 octombrie 2017

  Nu

  avocat coltuc http://www.coltuc.ro avocat

 156. 24 octombrie 2017

  Puteti depune partajul oricand

  avocat coltuc http://www.coltuc.ro avocat

 157. 24 octombrie 2017

  Puteti sa ne detaliati un pic ce doriti

  avocat http://www.coltuc.ro

 158. 22 octombrie 2017

  Copiii au drept la apartament?sau cum.se imparte ?daca el.vrea patrte din casa cum se procedeaza si cat i se cuvine?

 159. 22 octombrie 2017

  Copiii au parte la apatament?

 160. 12 octombrie 2017

  sant divortat de 15 ani am cumparat casa an preuna nu am facut partaju fosta sotie a parasit casa de 17 ani mia dat si procura de vanzare find costienta ca nui apartinea acesta casa avem si un copil an preuna ce sa poate face

 161. 9 octombrie 2017

  Apartamentul cumparat inainte cu2 ani de casatorie de unul dintre soti intra la partaj. Multumesc

 162. 9 octombrie 2017

  Buna ziua.Am locuit cu soțul meu din 1991.Neam căsătorit diabea în 1997.În acest timp am cumparat un teren pe care ulterior am construit o casa cu 2 nivele.Soțul meu nu ma trecut în acte.Am tăcut și am acceptat având și un copil împreună. Casa am declarato ca terminata diabea în 2002.Suntem despărțiți în fapt de 4 ani.Acum vrea divorțul. Am vreo șansă la partaj ținând cont ca el nu vrea sa dea nimic nici la copil și vrea sa vândă casa.Menționez ca autorizațieia de construcție a fost luată în 1995 când noi nu ne căsătorisem dar pt. construcția ei nea luat cel puțin 10 ani sa o ducem la final.Mulțumesc!

 163. 7 septembrie 2017

  Buna ziua .De citeva luni sint divortata .prin urmare trebuie sa fac partajul .Am inceput actiunea de partaj cu o avocata din orasul Roman ,careia i-am facut o imputernicire sa se ocupe de tot ce este nevoie .Mi-a cerut 1500 euro pe care i-am si dat intrebind ce platesc cu acesti bani si chitanta . Nu s-a sinchisit nici sa-mi raspunda nici sa-mi dea chitanta . M-am intors in Italia la munca . Uneori ma chiama la telefon sa-mi spuna ce acte ii mai trebuiesc .Asa ca o trimit pe sora mea sa ceara de la Primaria satului Buruienesti ,comuna Doljesti ,judetul Neamt cele necesare .Primarul ii raspunde iritat ca cine este ea ca sa ii dea cele cerute .Primarul ne cunoaste si stie ca eu nu sint acasa si in plus.i se spune ca este trimisa de o avocata .Cautind aceste documente ,aflu ca in urma cu citiva ani ,mie si fostului sot ne-a fost vinduta casa cu curte si gradina de fosta soacra dar cu incurcaturi in acte . Explic . mai inainte de aceasta vinzare -cumparare ,in sat au fost inundatii .Casa veche trebuia sa fie radiata si demolata deoarece fostei soacre i s-a construit o alta casa de catre primarie dar cu fonduri de la stat. In actul de vinzare -cumparare trebuia sa fie casa noua ,curtea si gradina . Casa veche nu mai este locuibila si de altfel nu se plateste nici impozit pe aceasta cladire . Primarul stie toate acestea pentru ca el era vice-primar cind a fost inundatie si pe urma s-a facut actul de vinzare -cumparare .La timpul respectiv era primar un nepot al fostei soacre care de altfel e si mort . Cam o saptamina in urma ,avocata a cerut sa se plateasca alte taxe in jur de vreo 300 euro .A intrebat-o sora-mea pentru ce sa plateasca si pe al cui nume .Avocata i-a zis sa plateasca fara nume .De data asta am avut noroc ca functionara de la ghiseu nu a acceptat si a trimis-o pe sora mea sa ceara informatiile corecte . Va rog,daca este posibil sa ma indrumati cum sa ies din acest labirint .Va multumesc ! 07/09/2017

 164. 2 august 2017

  Buna seara. Fosta sotie intentioneaza sa ma cheme in instanta pentru partaj. Avem o casa construita in curtea parinteasca (a lui mama ) dar nu avem acte de constructie nici mama nu are succesiunea facuta pe adresa respectiva ) si am cumparat un teren de 500 mp patrati. Cum se procedeaza cu casa in cazul partajului ? Va multumesc anticipat

 165. 17 iulie 2017

  Buna seara. De foare puțin timp am divorțat ,dar partajul încă nu l-am făcut. Si as dori și eu o informație. În timpul căsătoriei am construit o casa împreună cu soțul fara ajutorul nimănui doar eu și el am construit tot. Dar pământul de sub casa este a fositilor socri, ce-i de făcut în acest caz? Fiind casa cu doua nivele s-ar putea împărți în două ,dar as dori sa știu dacă daca au dreptul să mă de-a afara daca pământul de sub casa nu a fost cumpărat de noi in timpul căsătoriei. Va mulțumesc.

 166. 17 iulie 2017

  Nu intra in masa partajabila

 167. 16 iulie 2017

  Indemnizatie pentru crestere de copil intra in masa de partaj? Da sau nu ? daca da,atunci ce cota in parte ?

 168. 4 iulie 2017

  Casa va fi bun comun

 169. 4 iulie 2017

  Am detinut parti sociale, actiuni, intr-o firma din vremea de dinainte de casatorie, in timpul casatoriei le-am vandut, cu banii rezultati am facut o casa, exclusiv din acesti bani. Cum se imparte casa dupa divort, ca forma juridica legala?

 170. 9 mai 2017

  Buna ziua! In timpul casatoriei sotul meu a vandut garsoniera dobandita inaintea casatoriei! Suma obtinuta a depus-o la banca pe numele meu,fiind folosita pentru cheltuieli deoarece sotul meu nu avea nici un venit! Ce se intampla cu restul de bani la partaj?
  Multumesc!

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2019 by Coltuc