Acte divort cu copii – Divort prin acord

Acte divort cu copii – Divort prin acord

Avocatul in divortul prin acord

Asistenta unui avocat intr-un demers privind divortul este recomandabila, chiar daca nu este obligatorie.

Procedura descrisa de Codul civil, de realizare a divortului la notariat, presupune o serie de demersuri succesive (2-3 prezente la notariat, documente de redactat de catre Notar si, final, o transmitere catre Starea Civila, de catre notar, a informatiei privind divortul.

Desi sunt si avantaje importante (evitarea instantelor, timp de solutionare posibil mai redus), costurile pot depasi, in acest caz, cele ale divorturilor prin acord efectuate prin instanta, cu asistenta unui avocat.

O alta solutie ce poate fi mai avantajoasa financiar, este cea a divortului realizat direct la Starea Civila, dar si acolo este posibil ca timpii de programare si efectuare a divortului sa fie importanti, aglomeratia semnificativa.

Avocatul poate furniza asistenta de specialitate in demersurile privind divortul, atat prin instanta cat si prin procedura administrativa.

Avantajele asistentei asigurate de avocat sunt cele ale unui demers corect facut, fara complicatii, care se finalizeaza in cel mai scurt timp si cu o evitare inutila de supra-taxare.

2 comentarii la „Acte divort cu copii – Divort prin acord”

  1. buna ziua!as vrea sa va intreb daca divortez de sotia mea si am cumparat impreuna un apartament dar mai avem de plata la el,pot sa ii las si eu si sotia apartamentul copilului nostru dupa achitarea acestuia.se poate semna un acord la notar?va multumesc

Lasă un comentariu