Agentia de turism Colibri a fost actionata in instanta de 200 de clienti tepuiti anunta Casa de avocatura Coltuc

Doua sute de timisoreni îsi cer înapoi, în instanta, banii platiti pentru a pleca în vacante cu familiile.S-a ajuns aici întrucât Colibri, cea mai cunoscuta agentie de turism din Timisoara, care functioneaza de aproape 20 de ani, a intrat în insolventa ca urmare a datoriilor neachitate catre ea de debitori.

 

 

Potrivit unui document emis de Sectia Contencios Comercial a Tribunalului Timis, agentia de turism Colibri a solicitat pe 25 iunie sa fie supusa procedurii de insolventa. Surse apropiate institutiei spun ca e vorba despre o suma cu cinci zerouri, în euro. Procedura de insolventa a fost deschisa pe 23 august.

Pagubitii s-au întâlnit vineri la sediul agentiei Colibri, unde au fost primiti de expertii SC Alfa&Quantum Consulting SRL, firma care se ocupa de lichidarea agentiei.

“Sunt peste 200 de persoane, din Timisoara, Hunedoara, Orsova si din alte localitati. Probabil ca se va aplica executarea silita, dar se pare ca nu prea au ce lua”, spune Ionut Dragulete, care a platit 1.450 de euro pentru un sejur în Grecia. Excursiile au costat între 1.500 si 3.000 de euro (500-600 de euro de persoana). Cele mai multe vacante fusesera contractate pentru Grecia sau Turcia, între destinatii regasindu- se Antalya sau Zakyntos.

Adrian Nitusca din Timisoara a platit 1.600 de euro o vacanta în insula Zakyntos, pentru el, sotie si copil. Ar fi trebuit sa plece în Grecia pe 1 septembrie. “Din 9 august agentia e închisa si nu mai are dreptul sa opereze. În 19 august am aflat ca a intrat în insolventa”, spune barbatul. Nitusca a contractat sejurul la începutul lunii august, când agentia nu ar mai fi avut dreptul sa vânda bilete pentru vacante.

Sursa: EvZ

Lasă un comentariu