Av. Marius Coltuc va prezenta bilantul proceselor pe clauze abuzive

Marti, 4 noiembrie 2014, incepand cu ora 11:00, in incinta Doubletree by Hilton, Cabinet Avocat Coltuc organizeaza o conferinta de presa menita sa dezbata bilantul proceselor din 2014 impotriva bancilor, care au avut ca obiect clauzele abuzive, inclusiv denominare.

 

Speakerii conferintei, Av. Coltuc Marius Vicentiu, titular al Cabinetului si Av. Ciocoiu Andreea, colaboratoare a Cabinetului de Avocat Coltuc, vor aborda urmatoarele teme de discutie:

1. Bilantul proceselor impotriva bancilor pe clauze abuzive, inclusiv denominare in 2014. Situatia statistica pe fiecare banca din lista: Banca Comerciala Romana, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Volksbank Romania, Banca Romaneasca;

2. Ce insemnatate are hotararea pe denominare de la Galati?

3. Cum sa anulam clauzele abuzive din contractele de credit si leasing?

O clauza abuziva este si transformarea unui comision de risc valutar in comision de administrare a creditului. Abuziv este si daca dobanda se transforma din fixa in variabila pe durata de derulare a creditului, fara a cere consimtamantul clientului.

Cu toate ca mii de romani au reclamat existenta acestor clauze abuzive si instantele au dispus irevocabil anularea si eliminarea lor din contractul de credit al reclamantului, clauzele abuzive continua sa fie mentinute de catre banci in contractele de credit care nu au fost supuse analizei instantei. Aceeasi este si situatia contractelor de leasing. Profitand de buna-credinta a utilizatorului, multe dintre firmele de leasing din Romania au inserat in continutul contractelor clauze ilegale si abuzive.

Lasă un comentariu