Avocat dosare diicot

Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) a finalizat cercetarile in dosarul penal de frauda bancara ce vizeaza cel putin o fosta angajata a unei agentii bancare din orasul Somcuta Mare din judetul Maramures.

In urma cu aproximativ doi ani, o functionara de la o agentie bancara din orasul Somcuta Mare a intrat in cercetarile organelor de stat dupa ce i-au fost aduse acuze grave privind golirea conturilor bancare ale mai multor clienti-persoane fizice si juridice.

La vremea respectiva, cativa maramureseni reclamasera la conducerea bancii faptul ca au ramas fara bani in conturile lor. Initial s-a considerat a fi vorba despre o incurcatura, insa aceasta presupunere a fost spulberata atunci cand s-a aflat ca in discutie erau mai multi pagubiti: pornind de la oameni simpli, continuand cu preoti si terminand cu administratori de firma. Atunci, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Maramures s-a autosesizat si a demarat cercetarile care au fost continuate de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

Ulterior, DIICOT a preluat ancheta in acest caz de fraude bancare descoperite la respectiva agentie de banca din judetul Maramures. Explicatia a fost simpla: procurorii parchetului si- au declinat competenta dat fiind faptul ca era vorba despre operatiuni bancare cu regim special.

Chiar daca au trecut doi ani de la demarararea anchetei si inceperea cercetarilor, nu se stie cu exactitate valoarea prejudiciului cauzat de functionara de banca. Se vorbeste despre sume de bani care pornesc de la 300.000 lei si ajung la peste un milion de lei noi. Nici numarul suspectilor cercetati in dosar nu este cunoscut.Cert este ca banca comerciala in discutie a concediat-o pe functionara si pe o casiera.

Ce se mai stie este ca majoritatea plangerilor s-au formulat impotriva functionarei bancare. Aceasta a fost acuzata ca a efectuat abuziv transferuri de bani din conturile anumitor clienti si, mai mult, pe unii i-a pus sa semneze imputerniciri care sa ii permita ipotecarea proprietatilor acestora. Numeroasele acuze exprimate in public la vremea respectiva au condus inclusiv la un proces de calomnie intentat de catre functionara bancara unui ales local al orasului Somcuta Mare.

Lasă un comentariu