Ce se ascunde în spatele unei firme care oferă „locuri de muncă bănoase” în străinătate?

Firma care deţine site-ul sureworks.ro promite job-uri bănoase în ţări europene şi percepe taxe de sute de euro amatorilor

– Patronii „Recruitment Sure Works” sunt Marinela Avramescu şi Cristi Matei, doi indivizi care au cumpărat peste 100 de firme în ultimul an

– Sediul social a expirat deşi firma a fost înfiinţată în februarie 2010, iar sediul declarat nu figurează în evidenţele oficiale

– Deşi invocă drepturi de copyright din 2007, site-urile sureworks.ro şi „clona” sureworksltd.co.uk au fost lansate anul acesta şi sunt găzduite de un server din Letonia!

– „Recruitment Sure Works” prelucrează ilegal datele cu caracter personal ale candidaţilor la job-uri

– Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti nu este interesat de protejarea persoanelor care apelează la aşa-zisele firme de plasare a forţei de muncă în străinătate

De câteva luni şi-a făcut apariţia în peisajul on-line un site care promite locuri de muncă bănoase în Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Marea Britanie, Norvegia sau Spania. De pe site-ul cu pricina (sureworks.ro) poţi afla, de exemplu, că norvegienii angajează „sortatori moluşte”, cu o ofertă salarială de 12-16 euro/oră!

Încă de la prima vizionare a site-ului îţi sare în ochi faptul că se invocă drepturi de copyright aferente anului 2007, în condiţiile în care site-ul a fost lansat în 2010. Mai exact, domeniul sureworks.ro a fost achiziţionat direct de la rotld.ro în februarie 2010, pe numele „Recruitment Sure Works” SRL Bucureşti, societate înregistrată… în februarie 2010. Mai mult, deşi are doar 3 luni de existenţă, firma figurează cu sediul expirat!

Cine deţine „Recruitment Sure Works”?

Societatea care deţine site-ul a fost înregistrată pe 3 februarie 2010, cu sediul declarat în Bucureşti, str. Ion Câmpineanu nr. 11, etaj 4, camera 419, modul Q, sector 1. Cu toate că firma nu are nici un punct de lucru declarat, susţine pe site-ul menţionat că are sediul în „Bucureşti, Bd. Decebal nr.16, bl. S5, sc.C, ap 56, etaj 5, sector 3 – 200m de staţia de metrou Muncii”.

Presupunând că expirarea sediului social şi nedeclararea unui punct de lucru ar fi doar o scăpare a unor investitori începători, trecem la patronii firmei. Aici SURPRIZĂ! Găsim „doi investitori de talie naţională”, dacă ar fi să ne luăm după firmele pe care le au în portofoliu.

Astfel, Marinela Avramescu, care deţine 50% din capitalul social, plus funcţia de administrator, mai figurează ca asociat la alte 47 de firme, la 35 dintre acestea deţinând şi funcţia de administrator.

Această „mega-businesswoman” Marinela Avramescu s-a născut la data de 16 iunie 1968 în Capitală si figurează cu domiciliul în Bucureşti, bd. Ceahlăul nr. 12, bl. 32, sc. 2, et. 2, ap. 27, sectorul 6.

Performanţa ei în afaceri, însă, păleşte în faţa celei a partenerului din „Recruitment Sure Works”, Cristi Matei, individ născut la data de 1 noiembrie 1974, în localitatea Ghimpaţi din judeţul Giurgiu, care are domiciliul declarat în Bucureşti, str. Ghirlandei nr.1, bl.64, sc.3, et.4, ap.60, sectorul 6.

Acest Cristi Matei este asociat la 114 firme din România (inclusiv „Recruitment Sure Works”), la 54 figurând şi ca administrator.

Deşi au aproape 42, respectiv 36 de ani, cei doi nu s-au lansat în afaceri „încă de mici”, ci au preluat marea majoritate a celor peste o sută de firme în 2009 şi 2010, situaţie care sugerează că, de fapt, ei sunt doar nişte asociaţi „de faţadă”, sau altfel spus „cumpărători de firme”. Şi, deşi aceste societăţi au fost preluate de scurt timp, unele au intrat deja în insolvenţă, pentru altele există depuse cereri de deschidere a insolvenţei, ca să nu mai spunem că există destule care figurează în Centrala Incidentelor de Plăţi (CIP), probabil cu refuzuri „moştenite” de la vechii patroni.

„Marea firmă din Anglia” are un site găzduit de un server din Letonia!

Lasă un comentariu