Consiliul Concurentei ancheteaza preluarea Wella România de catre Interbrands

Preluarea importatorului de cosmetice Wella România de catre SC Interbrands Marketing & Distributions SA face obiectul unei analize derulate de Consiliul Concurentei. “Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea

de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice”, a anuntat ieri Consiliul.
Potrivit Legii Concurentei (nr. 21/1996, republicata), sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute în acest act normativ. Acestea sunt îndeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati într-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul în lei a 10 mil. euro si exista cel putin doi agenti economici implicati în operatiune, care realizeaza pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifra de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4 mil. euro.
SC Interbrands Marketing &Distributions SA activeaza pe piata comercializarii cu ridicata de produse alimentare si nealimentare din România.

Sursa: Curierul National

Lasă un comentariu