Filmele româneşti vor fi subtitrate! 2018

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Filmele româneşti vor fi subtitrate!

Legea audiovizualului prevede ca filmele romanesti vor fi subitrate .

Senatul a adoptat în calitate de Cameră decizională, în unanimitate o propunere legislativă pentru completarea unui articol . Legea audiovizualului nr.504/2002. Prin care televiziunile cu acoperire naţională şi locală vor subtitra filmele româneşti . Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu deficienţe auditive.

Multumim https://www.coltuc.ro

https://www.imdb.com/title/tt5814060/

https://www.facebook.com/stireajuridicaazilei/

În vederea asigurării dreptului de acces la serviciile media audiovizuale al persoanelor cu deficienţe auditive.Serviciile de programe de televiziune cu acoperire naţională şi locală vor asigura subtitrarea în limba română a operelor audiovizuale româneşti. Cum sunt filmele cinematografice .Sau filmele realizate pentru televiziune – seriale, foiletoane şi documentare’. Prevede proiectul de lege, care a fost iniţiat de un grup de parlamentari din întreg spectrul politic .

Film este termenul utilizat pentru desemnarea, în accepțiune mai largă, a produsului final al artei și industriei cinematografice.

Arta și industria cinematografică în vorbirea curentă sunt cunoscute sub denumirea de cinematografie. La rândul ei industria cinematografică se împarte în două sectoare distincte: producția de film și difuzarea lor în săli de cinematograf sau televiziuniblu-rayDVD-uri sau descărcându-l de pe internet (vizionare la cerere – on demand (en)).

Un pasionat de film, care merge la cinematograf frecvent se numește „cinefil”, iar valoarea filmului este stabilită de criticul de film, cu ocazia apariției producției de film sau în cazul prezentării lui la diferite festivaluri de film.

Festivalurile de film

sunt manifestări consacrate, unde jurii formate din cineaști și critici de prestigiu ai cinematografiilor mondiale, după niște criterii stricte premiază producțiile de film ale cinematografiilor naționale participante. La astfel de manifestații cinematografice a participat și participă și cinematografia românească, obținând premii importante pentru filmul românesc.

Astfel, data de 28 decembrie 1895 marchează nu numai prima proiecție cinematografică ci și nașterea unei noi arte, „arta cinematografică”. Cea de-a șaptea artă” cum mai este cunoscută, și a unei noi industrii, „industria cinematografică”.

Filmul a fost multă vreme socotit ca un amuzament de bâlci, tratat cu dispreț de oamenii serioși. Mulți din cei care au contribuit la temelia acestei noi forme de exprimare. Si-au început activitate exploatând câte un „nickel odeon” (în traducere liberă „templu al artei de doi bani”), cinematograful de mai târziu

[/column]

Lasă un comentariu