La Pitesti se fac operatii pe creier unice in tara

Mii de pacienţi din toată ţara vin la Piteşti să se opereze l Medicul Mihai Popescu a extirpat o tumoră de 11 centimetri din mijlocul creierului l Cu toate acestea, Spitalul Judeţean nu are o secţie de Neurochirurgie l Chiar dacă putea rămane la Paris cu un salariu de 7.000 de euro, doctorul a venit la Piteşti

De fiecare dată cand cineva discută despre medici, se lasă cu injurături la adresa doctorilor. Şi asta, pentru că toată lumea spune că medicii nu sunt buni decat să ia şpagă şi, mai mult decat atat, nici nu-şi fac meseria cum trebuie. Ei bine, de fiecare dată cand discuţi despre medicul Mihai Popescu, şeful secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean, pacienţii nu mai contenesc cu mulţumirile. Şi asta, pentru că, datorită lui, judeţul Argeş a fost trecut pe harta medicală europeană. Este printre singurii medici din ţară care operează pe creier, şi nu numai. Pacienţi din toate colţurile Romaniei vin de caţiva ani la Piteşti pentru a se opera şi pleacă foarte mulţumiţi de medicul care a ajuns să fie cunoscut şi peste hotare pentru intervenţiile chirurgicale foarte precise. Medicul Popescu are insă şi o problemă, chiar dacă nu se vaită din această cauză: Chiar dacă este de cinci ani la Spitalul Judeţean Argeş, cadrele medicale de la Neurochirurgie nu au o secţie a lor. Asta, in ciuda faptului că „secţia“ a devenit cunoscută in toată ţara. Astfel, de mai bine de cinci ani, medicii de la Neuro nu au decat şapte saloane care funcţionează in incinta secţiilor de Chirurgie.

„Aveam colegi foarte invidioşi“

Dacă in urmă cu cinci ani, cand a sosit la Piteşti, nu era decat un singur salon de Neurochirurgie, un medic şi o asistentă, acum sunt opt saloane, doi medici şi mult mai multe asistente. Mihai Popescu este ajutat de medicul George Mihalache, un alt doctor care dă dovadă de acelaşi profesionalism ca şi şeful său. „Cand am venit in Piteşti, am avut parte de multe răutăţi, atat din partea colegilor de breaslă, dar au fost şi mulţi invidioşi care nu credeau că se va face treabă. Cu timpul, au văzut că totul merge foarte bine şi acum am colegi din spital care işi aduc la mine părinţii, copiii şi rude sau prieteni. Vreau să profit de ocazie şi să-i mulţumesc medicului Constantin Păun, şeful secţiei ATI, care m-a sprijinit incă de cand am venit la Piteşti”, spune medicul Mihai Popescu. Chiar dacă este de mai bine de cinci ani in Piteşti, medicul recunoaşte că mai sunt colegi care, invidioşi, trimit şi acum pacienţi la Bucureşti pentru operaţii care puteau fi efectuate şi la „secţia“ de Neurochirurgie.

Putea rămane la Paris cu un salariu de 7.000 de euro

http://arges.ghimpele.ro/index.php?cat=afisare&ziarul=33&rubrica=cine_tace_main&id=11435

Un comentariu la „La Pitesti se fac operatii pe creier unice in tara”

Lasă un comentariu