Legea unica de salarizare in forma finala

Coeficientul de salarizare dupa care se stabileste leafa primarului general al Capitalei a fost majorat de Guvern cu aproape un salariu minim. Astfel, primarul va primi 10,8 salarii minime pe economie, fata de 10 cât erau

 

prevazute în proiectul initial, adica 7.614 lei.

si patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va primi mai mult, câstigând cât premierul, adica 7.755 de lei. si salariile generalilor, amiralilor din Armata, dar si cele ale chestorilor generali de Politie si directorilor din penitenciare vor fi mai mari. Aceste categorii socio-profesionale vor primi aproape noua salarii minime pe economie.

Guvernul a introdus în proiectul legii salarizarii unitare si un text care prevede ca salarizarea personalului din Justitie sa se faca în functie de importanta sociala a muncii, de raspunderea, complexitatea si riscurile functiei. Astfel, salariile magistratilor din judecatorii vor fi calculate dupa un coeficient de 8,4, iar a celor din tribunale dupa un coeficient de 9,4.

Salariile personalului Curtii de Apel vor fi calculate dupa un coeficient de 10,4. Cel mai mare coeficient se aplica personalului din Înalta Curte de Casatie si Justitie. Acesta va fi 11,4.

Si medicii din unitatile de urgenta vor beneficia de o majorare. Coeficientul dupa care se calculeaza plata salariilor acestora a crescut de la 5,25 la 5,60, astfel încât salariul va fi de aproape 4.000 de lei.

Sursa: RTV

Lasă un comentariu