Mare grijă când faceţi un împrumut la bancă – Atenţie la comisioanele ascunse!

Vreţi să vă faceţi un credit? Înainte de a intra în posesia lui, fiţi atenţi la anumite taxe pe care banca vi le poate percepe ilegal. Avocatul Marius Coltuc  vă spune exact ce comisioane are voie banca să vă ceară.http://www.libertatea.ro/stire/mare-grija-cand-faceti-un-imprumut-la-banca-atentie-la-comisioanele-ascunse-308192.html

 

 

♦ Comision de analiză a dosarului, care se poate percepe numai după semnarea contractului de credit, nu şi în situaţia în care creditul nu a fost acordat.
♦ Comision de administrare cont curent.
♦ Compensaţia în cazul rambursării anticipate, care este de maximum 1% şi este valabilă numai la creditele cu dobândă fixă. Înainte de intrarea în vigoare a Ordonanţei nr. 50/2010, dacă plăteai ratele înainte de scadenţă, se percepea un comision mai mare.

Sesizaţi OPC-ul pentru nereguli

♦ Costuri aferente asigurărilor pentru neplata creditului. Asigurarea se încheie de către bancă şi este achitată de client, iar valoarea ei se stabileşte în funcţie de creditul acordat. Contractul de asigurare intră în vigoare când clientul decedează, rămâne şomer sau se află în imposibilitatea, dovedită prin acte, de a nu mai putea plăti deloc ratele.
♦ Penalităţi pentru neplata ratelor, care în medie însumează 1% pe zi.
♦ Comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor. În cazul în care vi se iau alte comisioane, contestaţi practicile la OPC.

 

Lasă un comentariu