O bucuresteanca îi acuza pe operatorii firmei Vodafone ca i-au prelungit abonamentul la telefon pentru înca doi ani

O pensionara din Capitala, Mariana G., îi acuza pe operatorii firmei de telefonie mobila Vodafone ca i-au prelungit abonamentul la telefon, pe o perioada de înca doi ani, fara voia ei.

 

 

Asa ca în momentul în care a dorit sa închie contractul pentru a se muta la alta firma, femeia sustine ca i s-a spus ca nu se poate. Aceasta spune ca atunci când a cerut sa i se prezinte dovada ca a fost de acord cu prelungirea contractului, a fost refuzata.

De cealalta parte, oficialii companiei Vodafone spun ca au obtinut acordul verbal, prin telefon, de prelungire a abonamentului si ca au probe care le sustin spusele.

Însa reprezentantii organizatiilor care se ocupa de protectia consumatorilor o sfatuiesc pe femeie sa depuna o reclamatie împotriva firmei de telefonie la comisariatul lor local, o noua lege intrata de curând în vigoare oferind mai multe drepturi consumatorilor în relatia cu firmele de telefonie.

Un euro reducere pentru fidelitate

La începutul lunii iulie, Mariana G. a mers la un magazin Vodafone ca sa-i anunte ca peste o luna i se încheie contractul la telefon si nu doreste prelungirea acestuia. Însa a avut parte de o surpriza.

“Mi s-a spus ca acest lucru nu este posibil nici acum, nici în urmatorii doi ani si ca am fost sunata de un operator de-al lor sa-mi spuna ca-mi ofera un euro reducere pe luna la convorbirile din strainatate pentru ca am abonament la ei din 1991 si ca, acceptând acea oferta, am acceptat si prelungirea contractului pe înca doi ani”, povesteste cu indignare bucuresteanca, adaugând ca nu ar fi acceptat acea reducere daca i s-ar fi spus ce înseamna.

“Nu ma legam înca doi ani de ei pentru un euro. Mi se pare inadmisibil cum procedeaza o companie atât de mare. Mi-au prelungit abonamentul abuziv”, conchide Mariana G.

“Am obtinut acordul verbal de prelungire a contractului”

Reprezentantii firmei de telefonie mobila Vodafone spun ca în cazul mentionat exista probe care demonstreaza ca nu au facut niciun abuz si ca au procedat corect, iar acest lucru îl pot demonstra.

“Conform procedurilor Vodafone, acordul de prelungire a unui contract poate fi dat si verbal, prin telefon. Vodafone a urmat întocmai procedura si a obtinut acordul verbal de prelungire a contractului în cazul de fata, care exista ca proba si poate fi prezentat inclusiv clientului, «la cerere»”, conchid reprezentantii Vodafone.
Sursa: EvZ

Un comentariu la „O bucuresteanca îi acuza pe operatorii firmei Vodafone ca i-au prelungit abonamentul la telefon pentru înca doi ani”

  1. In 2009 am incheiat un contract(persoana fizica) cu Vodafone, operator de telefonie mobila si de atunci, contractual, in fiecare an trebuiau sa-mi fie acordate beneficii in valoare de 360 minute/vechime. Am cerut explicatii cu privire la neacordarea acestor beneficii si, au recunoscut greseala propunandu-mi recompensarea cu …….minutele datorate !!!!!
    In acest caz este vorba de infractiune – inselaciune in conventii sau se solutioneaza in instanta civila ?

Lasă un comentariu