Societatile cu Raspundere Limitata

Societatile cu Raspundere Limitata

sunt entitati cu personalitate juridica care pot desfasura orice fel de activitate cu exceptia celor organizate si reglementate prin legi speciale, precum si cele pentru care sunt reglementate coduri CAEN unice interzise.

Obiectul principal de activitate este reprezentat de un singur cod CAEN, insa, la obiectul secundar de activitate pot fi trecute mai multe coduri, mergand pana la toate codurile CAEN permise.

Pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata este obligatoriu sa aveti un drept de folosinta asupra spatiului in care doriti sa inregistrati sediul social. Daca nu detineti nu spatiu in propietate, va puteti orienta catre serviciul nostru de gazduire de sedii.

Raspunderea patrimoniala a asociatilor societatii comerciale cu raspundere limitata se face in limita capitalului social, conform cotei de participare la acesta.

Societatea comerciala cu raspundere limitata poate avea angajati pentru activitatea autorizata.

Taxare si impozitare:

  • 16% impozit pe profit sau 3% impozit pe venit, impozit dividende catre asociati persoane fizice 16%, sau catre persoane juridice – 10%,
  • TVA 24% (sau 9%, ori 5%, pentru anumite cazuri prevazute de lege),
  • contributii salarii pentru salariat: 16 % impozit venit din salarii, 5.5 % CASS, 10.5% CAS, 0.5 % somaj,
  • contributii salarii pentru angajator: CAS 20.8 %; fond de risc cuprins intre 0.15% – 0.85% in functie de codul CAEN; CASS 5.2 % si FNUASS 0.85%; somaj 0.5 %; fond garantare salarii 0.25 %.

Pentru a va putea dedica activitatilor esentiale de afaceri, este important sa incredintati activitatea de evidenta contabila unei echipe de profesionisti.

Pentru alte detalii va rugam sa ne scrieti pe avocat@coltuc.ro

Vizitati si https://www.coltuc.ro

Puneti intrebari GRATUIT pe https://www.coltuc.ro/intrebari

Lasă un comentariu