Tichetele din cadrul programului Rabla pot fi folosite doar pâna pe 23 noiembrie 2010

Cei care vor sa-si caseze masina sau sa vânda voucherele acumulate trebuie sa se grabeasca. Tichetele pot fi folosite doar pâna pe 23 noiembrie 2010.Programul de Înnoire a Parcului Auto se apropie cu pasi repezi de

 

 

final. Cei care vor sa-si caseze autoturismul mai vechi de 10 ani îl mai pot duce la fier vechi pâna pe 23 noiembrie, data la care programul se va termina. Si posesorii voucherelor ar trebui sa se grabeasca, pentru ca validitatea tichetelor expira la aceeasi data cu programul.

Asta desi autoritatile sunt dispuse sa mai aloce fonduri pentru scoaterea din uz a masinilor vechi. Cel putin asa sustine presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), Gheorghe Popescu. Pâna în prezent, statul a suplimentat de mai multe ori fondurile alocate acestui program.

Pretul tichetelor, negociat la sânge

Una peste alta, în piata mai sunt disponibile 39.111 tichete. Acestea pot fi folosite fie câte unul, fie cumulate maximum trei pentru cumpararea unui autoturism nou, modificare introdusa în program din acest an, dupa ce, în 2009, doar putin peste jumatate din fondurile alocate au fost folosite.

Cei care vor sa intre în program si dispun numai de o masina, pe care sa o duca la casat, pot cauta în piata sa cumpere înca doua tichete. Acestea se vând cu preturi cuprinse între 1.000 si 1.800 de lei.

“Sunt doua categorii, cei care vor sa speculeze si sa ia un pret mai bun, desi vor iesi în pierdere, si cei care nu au reusit sa-si completeze numarul de trei vouchere si asteapta un pret bun. Stau multi si asteapta la poarta de dimineata si pâna seara. Întreaba daca ai de vânzare tichete sau daca vrei sa cumperi. Vor fi multi care vor cumpara pe ultima suta de metri. Asa s-a întâmplat în fiecare an, românii au dat buluc sa-si caseze masinile pe ultima suta de metri”, ne-a explicat un mecanic angajat la REMAT Sud.

Cei care cumpara un voucher trebuie sa nu uite sa-i ceara celui care îi vinde tichetul certificatul de înmatriculare si pe cel de distrugere al autovehiculului uzat. Totodata, la utilizarea tichetului trebuie sa prezentati dealerului auto, pe lânga cele doua certificate, si dovada ca autovehiculul a fost radiat. Acest certificat trebuie legalizat la un notar.

Sursa: EvZ

Lasă un comentariu