Transfer condamnati -ROMANIA

In cazul in care aveti persoane apropiate (rude, prieteni) care executa pedepse privative de libertate in penitenciare din strainatate.

Legislatia romana permite ca persoanele condamnate in strainatate si care indeplinesc anumite conditii sa isi execute pedeapsa cu inchisoarea in Romania.
In cazul in care o persoana condamnata in strainatate doreste sa isi continue executarea pedepsei in Romania, aceasta are posibilitatea sa formuleze o cerere adresata conducerii penitenciarului in care se afla prin care sa solicite transferul in tara in vederea continuarii executarii pedepsei in Romania. Odata sesizata, conducerea penitenciarului va face demersurile necesare la Ministerul de Justitie al tarii respective, care, dupa verificarea conditiilor necesare, va intocmi un dosar pe care il va trimite Ministerului de Justitie din Romania.
Ministerul de Justitie din Romania va verifica si acesta indeplinirea conditiilor necesare si va sesiza Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Acesta din urma va sesiza instanta de judecata, respectiv Curtea de Apel Bucuresti si va depune dosar in instanta in vederea recunoasterii si punerii in executare a sentintei/sentintelor pronuntate de autoritatile straine, privind transferarea condamnatului pentru continuarea executarii pedepsei intr-un penitenciar din Romania.
Toata aceasta procedura este relativ complicata si de durata si este bine sa beneficiati de sprijinul unui avocat specializat in acest domeniu si care va poate ajuta facand demersurile necesare. Cu atat mai mult cu cat dosarul intocmit de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti va ajunge pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, urmand sa se stabileasca termen de judecata. Instanta de judecata va verifica inca odata indeplinirea conditiile prevazute de lege pentru admiterea unei astfel de cereri de transfer si va dispune in consecinta.
Totodata, in fata instantei, avocatul ales de dvs va putea solicita si deducerea (scaderea) din pedeapsa ramasa de executat a perioadei deja executata in strainatate.
Sentinta penala pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs.

Pentru alte detalii va rugam sa ne scrieti pe avocat@coltuc.ro

Vizitati si https://www.coltuc.ro

 

Puneti intrebari GRATUIT pe https://www.coltuc.ro/intrebari

Lasă un comentariu