Cum evitam timbru de mediu prin partaj ? Partaj timbru mediu – Inmatriculari auto prin partaj

Cum evitam timbru de mediu prin partaj ? Partaj timbru mediu – Inmatriculari auto prin partaj.La initiativa JOSTIMBRUDEMEDIU.INFO s-au descoperit o serie de modalitati de evitare a timbrului de mediu.In acest articol ne vom referi la partajul timbrului de mediu.

Mass-media a precizat ca se poate evita timbrul de mediu prin partaj notarial.De cateva zile niciun notar  nu mai face astfel de partaje.

Totusi ce se poate face?JOSTIMBRUDEMEDIU.INFO a apelat la Cab.de avocat Coltuc pentru elucidarea acestei probleme.

„Cu privire la partajul notarial nu se mai poate face nimic.La o analiza atenta a Codului Civil vom observa nu avem nevoie de notar pentru incheierea partajului cu privire la o masina.Nu trebuie act autentic,ci doar act sub semnatura privata atestat de avocat.Mai avem insa un obstacol:daca Oficiile de inmatriculari refuza aceste acte?Vom putea totusi ataca acest refuz la Tribunal si se va castiga procesul.Daca analizam art.8 litera f din legea nr.9/2013 prevede doar scutirea prin partaj,fara a distinge intre partaj succesiv,judiciar,notarial-doar partaj.DECI TEORETIC SE POATE FACE PARTAJUL DE CATRE AVOCAT.Sa vedem insa si practica”

Pentru a putea inmatricula aveti nevoie de

– Actele masinii de provenienta , in original si traduse in limba romana

– R.A.R plus viza de la ANAF pe cartea masinii de luare in evidenta, practic deschiderea rolului fiscal

– Certificat de atestare fiscala, precum ca autoturismul NU ARE DATORII neplatite la stat

– Contractul de vanzare cumparare redactat la biroul de avocatura pentru ca autoturismul sa intre in PROPRIETATEA COMUNA,

– Actul de partajare voluntara, care conform procedurii civile si a codului civil POATE FI FACUT DOAR DE AVOCAT SUB DATA CERTA

– Copii de pe buletinele proprietarilor

www.coltuc.ro

avocat@coltuc.ro

0745150894

4 comentarii la „Cum evitam timbru de mediu prin partaj ? Partaj timbru mediu – Inmatriculari auto prin partaj”

  1. de exemplu: am o masina inscrisa pe numele meu in spania, e adusa aici in romania, ca sa o inmatriculez aici pe numele meu sau pe numele lu taica-meu cum ar trebui sa procedez?

  2. Puteti depune la ANAF si actul de partaj pentru a dovedi provenienta masinii. oricum, ei va vor elibera un Certificat Fiscal cu care mergeti la Serv. Inmatriculari.

  3. „viza de la ANAF pe cartea masinii de luare in evidenta, practic deschiderea rolului fiscal” in momentul asta nu apare DATORII neplatite la stat? „Actul de partajare” trebuie dus aici?

Lasă un comentariu