Open/Close Menu Coltuc si Asociatii - FIRMA NUMARUL 1 in Servicii de consultanta afaceri /gdpr/muncii/firme/recuperari creante/avocati afiliati Urmareste #livecoltuc
Sunt TATA si am drepturi

Sunt TATA si am drepturi

MAKE THE TATA GREAT AGAIN

VREAU SA FAC PARTE DIN GRUP ACUM

https://www.facebook.com/groups/482778615632206/

Acest grup ajuta juridic , moral si educativ orice barbat care este TATA divortat

Este coordonat de COLTUC MARIUS VICENTIU Marius Vicentiu Coltucmanager www.coltucsiasociatii.ro si TATA DIVORTAT cu doi copii🤓

Ne puteti scrie oricand pe www.coltucsiasociatii.ro

MAKE THE TATA GREAT 🇹🇩

Coltucsiasociatii.ro

#divort

#tata

#divortat

#notar

#romania

TÁTĂ, tați, s. m. 1. Bărbat care are copii; nume pe care i-l dau acestui bărbat copiii săi când i se adresează sau când vorbesc despre el ori pe care și-l dă el însuși când vorbește cu copiii săi;

taică, părinte, tătân, babacă.

◊ Tată de familie = bărbat care are copii pe care îi crește; cap de familie.

Tată mare sau tata-moșu = bunic.

Tată vitreg = al doilea soț al unei femei în raport cu copiii ei dintr-o căsătorie anterioară. Tată bun = tată adevărat.  ◊ Loc. adj. Din tată în fiu = transmis de-a lungul generațiilor, prin descendență directă, din generație în generație.  ◊ Expr. Calcă pe urmele lui tată-său, se spune despre cel care seamănă cu tatăl său în apucături și obiceiuri (rele).  Bucățică ruptă tată-său sau tată-său în picioare, se spune despre un copil care seamănă perfect tatălui său.  Se leapădă și de tată-său sau vinde și pe tată-său, se zice despre un om rău, lipsit de scrupule.

Unde dă tata, crește carnea, se spune când părintele își pedepsește copiii pentru binele lor. Măi tată! exclamație de uimire sau de satisfacție. 

2. (La vocativ) Termen cu care se adresează cineva unui copil (sau unei persoane tinere străine) pentru a marca un raport de familiaritate și de simpatie.

3. (Uneori determinat prin „socru”) Nume dat de ginere sau de noră socrului.

4. (Fam.) Nume dat unui bărbat (mai în vârstă) în semn de respect sau de afecțiune.

♦ (Pe lângă un nume de persoană) Nume dat unui bărbat considerat ca strămoș, ca fondator al unei dinastii, al unui neam etc.

5. (În credința creștină) Dumnezeu, creatorul lumii. ◊ Tatăl nostru = numele unei rugăciuni creștine. ◊ Expr. (A ști) ca (pe) Tatăl nostru = (a ști) foarte bine, pe de rost, fără greșeală.

6. Fig. (Fam.) Creator, făuritor, fondator.

7. Fig. (Glumeț) Cel care întrupează cele mai înalte calități, care este deasupra altora, îi covârșește pe toți. [Nom. sg. art.tata și tatăl, gen.dat. sg.tatii și tatei] – Lat. tata.


Coltuc si Asociatii sai

#livecoltuc - coltucsiasociatii.ro Manager Coltuc Marius Vicentiu Whatsapp 0745 150 894

© 2019 by Coltuc

logo-footer